Az új iPad - nem kellett jósnak lennünk

Szoftver, iOS 5.1

A készüléken az iOS 5.1-es verziója fut, mely egyébként a géppel együtt került leleplezésre, de más eszközökre is elérhető. Újdonsága, hogy az iCloud Photo Stream képszinkronizáló szolgáltatása mostantól egyesével is lehetővé teszi a fotók törlését, emellett pedig megváltozott a térerő-indikátor, mely az új nomenklatúra szerint 4G logóval jeleníti meg a HSPA+ hálózatokat is. A jelenlegi készüléktulajdonosok kedvéért eláruljuk, hogy iOS 5.1 valamennyi iOS 5 alapokon nyugvó készülék számára elérhető; az iPhone 4S tulajdonosok számára az igazi újdonság a Siri személyi asszisztens japán nyelvtudása lehet, míg a korábbi iPad modellekre átdolgozott kamera kezelőfelületet és jóval fejlettebb arcfelismerést hoz az új firmware.

Ha már a Siri szóba került, akkor jöjjön a döbbenetes és sokakat felháborító tény: az új iPadben nem található meg az iPhone 4S-ben debütált, hangalapú kommunikációra alkalmas személyi asszisztens. Nekünk mondjuk ez alapvetően nem fáj, hiszen Siri nem tud magyarul és egy darabig nem is fog, ellenben sok országban érthető, hogy felháborodtak a vásárók. Öröm az ürömben, hogy van helyette hangalapú diktálási funkció, mely egyelőre angolul, franciául, németül és japánul tud, a magyar nyelv érkezéséről egyelőre pletykák sincsenek.

Apple iPad 3 teszt Apple iPad 3 teszt

Más dolog nem igazán változott. A készülék bekapcsolása után a képernyőzárat csúszkával tudjuk feloldani, majd az alkalmazások ikontengerében találjuk magunkat. Alul van egy sáv, ahol fixen el tudunk helyezni programokat (legfeljebb 6 darabot), fölötte 5 sorban soronként 4 ikon terpeszkedik, lapozni oldalra tudunk. Felül megtalálható az iOS 5-ben debütált, lehúzható értesítési sáv, melyben információkat kaphatunk azokról a dolgokról, melyek a közeljövőben történni fognak vagy elmulasztottuk őket. Az alkalmazásokat mappákba rakhatjuk, a kezelés pedig összességében egyszerű és könnyed.

Apple iPad 3 teszt Apple iPad 3 teszt

A gyári alkalmazáskínálatban mindent megtalálunk, amire szükségünk lehet, egy Apple ID birtokában pedig birtokunkba vehetjük az App Store-ban található portékákat. Hogy gyárilag mit tud az iPad, arról felesleges most külön írni, akit jobban érdekel, az olvassa el az iPad 2 teszt ide vonatkozó részét, valamint az iPhone 4S cikkünk azon hasábjait, melyek az iOS 5 újításairól szólnak.

Apple iPad 3 teszt Apple iPad 3 teszt

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés