Új iPad – 4G LTE és akkumulátor kérések

Az Ausztrál Versenyhivatal és Fogyasztóvédelmi Bizottság kedden jelentette be, hogy vizsgálatot indít az Apple ellen, mivel az új iPad reklámplakátjain szereplő „Ultrafast 4G LTE. Full speed ahead.” felirat még akkor is megtévesztő, ha az apró betűs részben a korlátozások is szerepelnek. Az új internettábla modeme sajnos csak az észak-amerikai szolgáltatók 700 és 2100 MHz-es LTE frekvenciasávjait támogatja, így más régiókban maximum HSPA+ átvitelre képes. Bár manapság már ezt is 4G néven említik a szolgáltatók. Az Apple idő közben világszerte lecserélte a megtévesztő feliratot, melyből hazánkban „Ultragyors vezeték nélküli kapcsolat. Teljes erővel.” lett, emellett pedig a megtévesztett ausztrál vásárlóknak teljes kártalanítást, azaz visszavásárlást ígért.

Szintén a táblagéphez kapcsolódó hír, hogy alaptalannak bizonyultak a töltöttségi szint indikátor hibás működésével kapcsolatos pletykák, melyek szerint az új iPad a teljes feltöltés esetén is tovább folytatja a töltését. Michael Tchao, az Apple alelnöke az AllThigsD számára elmagyarázta, hogy az iOS-alapú eszközök eddig is úgy működtek, hogy a 100 százalékos töltöttségi szint elérésekor ugyan leállították a töltést, ám a teljes feltöltöttség megőrzése érdekében minimális merülés esetén is azonnal folytatták a töltést.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

  • Hatalmas bővülés előtt az LTE

    Elemzői várazások szerint 2016-ban már több mint félmilliárd 4G LTE okostelefon találhat gazdára, mely kilencszeres növekedést jelent.

Előzmények

Hirdetés