Hirdetés

Huawei TalkBand B2 - visszabeszél

Hirdetés

Külső és kezelés

Stílusát tekintve a TalkBand B2 a keskeny kialakítású, elegáns karórákat idézi meg, és emiatt jobban imponálhat a női vásárlórétegnek, mint az igencsak méretes, kör alakú vagy négyzetes okosórák. A B2 mindössze 22 milliméteres széles, és a 11,88 milliméteres vastagsága ellenére is észrevétlenül hordható éjjel és nappal, ráadásul a kar felőli rész homorúan ívelt a tökéletes kényelemért. Mind a szíjjal egybekötött bölcső, mind pedig az abból kipattintható TalkBand kütyü fém kivitelezést kapott IP57-es por és vízállósági minősítéssel, szóval nem gond, ha eső vagy fröccsenő víz éri, úszni, zuhanyozni és búvárkodni (a leírás szerint) ugyanakkor nem javallott vele. Nem csak a cserélhető gumiharanggal megtámogatott órarész, hanem a két szíj is eltávolítható, ehhez egy-egy igen apró pöcköt kell oldalra tolni precíziós mozdulattal.

A Huawei TalkBand B2 a P8 kijelzője felett
A Huawei TalkBand B2 a P8 kijelzője felett [+]

A bőrszíj 235,1, a műanyag változat pedig 242,85 milliméteres kinyújtva, a zárszerkezetet pedig csatos kivitellel lehet összepattintani a gyorsabb felhelyezés érdekében, ami alatt egyébként rengeteg kis kivágás található, hogy ki-ki megtalálja a maga csuklóvastagságához a legideálisabb szíjállást. A pattintószerkezet könnyedén működtethető, az óra pedig stabilan foglal helyet a karon, a bőrszíj és az óra találkozásánál azonban – más, hasonló anyagú órához hasonlóan – mozgás esetében némi nyikorgó hangot felfedezni.

A Huawei TalkBand B2 egyetlen kezelőgombot és érintésérzékeny kijelzőt kapott
[+]

A kipattintható TalkBandre áttérve, jobb oldalon kapott helyet az egyetlen kezelőgomb, amelyet röviden megnyomva vagy a készüléket megmozdítva villantható fel a fehér fényű, 0,73 hüvelykes, 88 x 128 pixeles PMOLED (Passive Matrix OLED) megjelenítő. A kijelzőn függőleges ujjhúzással lehet a lehetőségeken végiglapozni, így az óra és a dátum mellett a napi megtett lépésszám, az elégetett kalóriák és a legutóbbi alvásciklus adatai is megtekinthetők. Ugyanitt indítható el sporttevékenység követése is, bár a szoftver automatikusan is statisztikázza az aktívabb testmozgásokat.

A Huawei TalkBand B2 könnyedén kipattintható bölcsőjéből
[+]

A gomb hosszú megnyomásával érhetők el a különleges funkciók, így a Bluetooth párosítás (3.0+), a mobiltelefon megcsörgetése hatótávolságon belül, illetve a kamera indítása és az exponálás. Mondjuk a két utóbbi funkció az alapvető lehetőségek közé is bekerülhetett volna. Ha bejövő hívás érkezik, és a B2-vel szeretnénk felvenni, azt a TalkBand kipattintásával automatikusan meg is lehet oldani, ha a kapcsolat mégse jönne létre, akkor a gomb nyomásával fogadhatjuk a hívást, újabb megnyomásával pedig megszakíthatjuk. A TalkBand azt is érzékeli, ha bölcsőjébe visszapattintjuk, ilyenkor a mobilról folytathatjuk a beszélgetést. A gumiharang egyébként könnyedén becsúszik a hallójáratba, és a három választható méret közül találtunk olyat, amelyik kényelmesen és stabilan ott is maradt.


Többféle gumiharang közül lehet válogatni a kényelemért [+]

A beszélgetési hangminőséget átlagosnak találtuk, a hangtisztaság egyik oldalon sem volt rossz, azonban hibátlannak sem mondanánk. A zajszűrés lehetett volna jobb is, a külső hangokból az ideálisnál több behallatszott. Akárhogy is: egy ilyen, drágább Bluetooth headset esetében picivel tökéletesebb hangminőségre számítottunk. Aki zenét szeretne a TalkBanddel hallgatni, a hívásfogadáshoz hasonlóan a headset kipattintásával megtehetni, a visszapattintás után pedig a telefonon vagy a fülesen hallgathatja tovább. Zene persze csak akkor szól, ha a telefonon éppen lejátszunk valamit, a készülékről ugyanis sem a zenelejátszó, sem a hangerő nem kezelhető. Még egy funkció elérhető a TalkBandről: a gomb kétszeri megnyomásával hívható elő a hangasszisztens, ami egy iOS-es eszközön gond nélkül összejött, Androidon, a Huawei P8-cal viszont valamiért nem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés