2019. február 22., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tartozékok rovat

Huawei TalkBand B1 - beszélgetés csuklóból

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Fitnesz karperec és headset egyszerre a Huawei furcsa újdonsága, amit már az MWC-n bemutattak, de csak mostanság lehet majd itthon is kapni.

Hirdetés

Bevezető

Ha valaki nem alapos, akkor nagyon mellé tud nyúlni az úgynevezett okos karperecek piacán válogatva. Itt ugyanis irgalmatlan nagy az árbéli, tudásbéli és minőségi szórás, boldog-boldogtalan ilyen tartozékot gyárt, az egy dolog, hogy az okostelefonnal foglalkozó cégek mindegyike előjött már a saját megoldásával, de helyet kérnek a fitnesz világából érkező márkák (Garmin, Polar, Fitbit) és a totálisan noname megoldások is. Amelyek egyébként lehetnek akár jók is.

Huawei TalkBand B1
[+]

Most épp ott tartunk, hogy ez az egész, csuklóra szerelhető törekvés olyan sokféle formájú, tudású és árú terméket eredményez, amelyek között még a szakavatottabbaknak is nehéz rendet vágniuk, de azért próbáljuk meg. Egyrészt vannak az okosórák, ezeket le is lehetne húzni a listáról, ha egyik-másik nem lenne arra is képes, hogy edzésmonitorozást is műveljen, mint mondjuk a Gear S. Aztán ott vannak az órának kinéző, de fitnesz funkciókkal feltápolt, ám nem okos termékek, mint a Polar V800, vagy a TomTom újdonsága (erről lesz anyagunk hamarosan), ezek viszonylag buták, ugyanakkor amit tudnak, azt profin hozzák. Ha a karpereceket nézegetjük, akkor szintén legalább két halmazra kell bontsuk a szereplőket, a primitívebb kütyük közé tartoznak azok a filléres megoldások, amelyekben valami mozgásérzékelő méricskél és az adatokat átküldi a telefonra, ilyen a Prestigio kütyüje. Ebből is van bőven nívósabb, a Polar Loop mellett ott van a Fitbit One, vagy a Garmin vívofit, hogy csak pár példát mondjak. És akkor van még egy szint, amikor a ketyere notifikál is, azaz jelzi a hívásokat, üzeneteket, ide tartozik mondjuk a Gear Fit, vagy a Sony SmartBand, a Microsoft újdonsága (amiben GPS is van), illetve jelen írásunk tárgya is.

Huawei TalkBand B1
[+]

A fentieket egyébként jól össze is lehet keverni, mondjuk az Epson berlini standján láttunk ilyesmit, de ami most inkább lényeges, hogy a Huawei még egyet csavart ezen az egészen és a karperec egyben Bluetooth headset is. És mivel az igen idétlenül nézne ki, ha az ember a csuklóját emelgetné a füléhez, ezért a TalkBand szíve kipattintható a szíjból és bedugható a fülbe. Egész ötletes, nem? De mennyire hasznos?

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.