Hirdetés

Huawei TalkBand B1 - beszélgetés csuklóból

Hirdetés

Bevezető

Ha valaki nem alapos, akkor nagyon mellé tud nyúlni az úgynevezett okos karperecek piacán válogatva. Itt ugyanis irgalmatlan nagy az árbéli, tudásbéli és minőségi szórás, boldog-boldogtalan ilyen tartozékot gyárt, az egy dolog, hogy az okostelefonnal foglalkozó cégek mindegyike előjött már a saját megoldásával, de helyet kérnek a fitnesz világából érkező márkák (Garmin, Polar, Fitbit) és a totálisan noname megoldások is. Amelyek egyébként lehetnek akár jók is.

Huawei TalkBand B1
[+]

Most épp ott tartunk, hogy ez az egész, csuklóra szerelhető törekvés olyan sokféle formájú, tudású és árú terméket eredményez, amelyek között még a szakavatottabbaknak is nehéz rendet vágniuk, de azért próbáljuk meg. Egyrészt vannak az okosórák, ezeket le is lehetne húzni a listáról, ha egyik-másik nem lenne arra is képes, hogy edzésmonitorozást is műveljen, mint mondjuk a Gear S. Aztán ott vannak az órának kinéző, de fitnesz funkciókkal feltápolt, ám nem okos termékek, mint a Polar V800, vagy a TomTom újdonsága (erről lesz anyagunk hamarosan), ezek viszonylag buták, ugyanakkor amit tudnak, azt profin hozzák. Ha a karpereceket nézegetjük, akkor szintén legalább két halmazra kell bontsuk a szereplőket, a primitívebb kütyük közé tartoznak azok a filléres megoldások, amelyekben valami mozgásérzékelő méricskél és az adatokat átküldi a telefonra, ilyen a Prestigio kütyüje. Ebből is van bőven nívósabb, a Polar Loop mellett ott van a Fitbit One, vagy a Garmin vívofit, hogy csak pár példát mondjak. És akkor van még egy szint, amikor a ketyere notifikál is, azaz jelzi a hívásokat, üzeneteket, ide tartozik mondjuk a Gear Fit, vagy a Sony SmartBand, a Microsoft újdonsága (amiben GPS is van), illetve jelen írásunk tárgya is.

Huawei TalkBand B1
[+]

A fentieket egyébként jól össze is lehet keverni, mondjuk az Epson berlini standján láttunk ilyesmit, de ami most inkább lényeges, hogy a Huawei még egyet csavart ezen az egészen és a karperec egyben Bluetooth headset is. És mivel az igen idétlenül nézne ki, ha az ember a csuklóját emelgetné a füléhez, ezért a TalkBand szíve kipattintható a szíjból és bedugható a fülbe. Egész ötletes, nem? De mennyire hasznos?

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés