MWC 2014: Okos karperec és headset is egyben a Huawei Talkband B1

Belépett az okos kiegészítők piacára a Huawei is. A barcelonai sajtóeseményen a router, a telefon és a két tablet mellett bemutatkozott egy karperec is, ami kicsit más, mint amit eddig megszokhattunk, ugyanis két funkciót egyesít. A több színben elérhető szíjba ugyanis bepattan a fő modul, ami egészen véletlenül egy Bluetooth headset is.


[+]

Amikor a kezünkön van a kütyü, akkor egy hajlított, 1,4 inches OLED kijelzőn látjuk a legfontosabb információkat. Az időt, a hívásokat és az üzeneteket is jelzi a kütyü, ha pedig fel akarunk venni egy hívást, akkor csak ki kell pattintsuk a karperecből a modult, betesszük a fülünkbe, s elő sem kellett venni a telefont. Egyelőre csak Huawei termékekkel működik együtt, de állítólag hamarosan nem csak androidos, hanem iOS rendszerű masinákkal is használhatjuk. Előbbieknél előnyt jelenthet a párosít során az NFC chip megléte is.


[+]

Jópofa, hogy a szíj vége USB-s, tehát a töltéshez nem kell semmi átalakító. Az sem elvetendő, hogy vízálló is a ketyere, tehát esős időben sem kell zsebrevágnunk a kezünket. Természetesen nem csak az időt és az értesítéseket mutatja a TalkbandB1, hanem van benne mozgásérzékelő is, tehát számos fitness jellegű funkció is elérhető. Egy töltéssel 7 órányi beszélgetési idő a reális, ha nem csevegünk, akkor két hétig is bírja az akkumulátor. A Talkband B1 ára 100 euró körül alakul, ami nem túlzó ár egy olyan okos karperecért, ami headsetként is működhet.

Azóta történt

Hirdetés