Bemutatkozott a Huawei P8 Lite (2017)

A Huawei bemutatta a P8 Lite (2017)-et, ami a 2015-ös P8 Lite nevét használva próbál sikereket elérni a piacon, érdekes módon nem a P9-széria hírére alapozták az új modellt. A lényeg persze valójában nem is az elnevezésben rejlik, a középkategóriás mobil a Honor 6X-ből ismerős HiSilicon Kirin 655 lapkát kapta meg Mali-T830MP2-es IGP-vel, 3 gigabájt rendszermemóriával és 16 gigabájtos belső tárolóval kiegészítve. A kijelző maradt 5,2 hüvelykes, felbontása 1080 x 1920 pixel, azaz Full HD.


[+]

Az Android 7.0 Nougat alapokra épülő, EMUI 5.0 rendszerfelülettel dolgozó mobil hátlapjára ujjlenyomat-olvasó került, szimpla hátlapi kamerája 12 megapixeles fotókat készít, az akkumulátora pedig 3000 mAh kapacitású. Magyarországi piacra kerülésre egyelőre nem lehet számítani.

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei P9 lite - megörökölt formaterv

    A kínaiak újdonsága több ponton erősödött elődjéhez képest: jobb a hardver, az üzemidő, a kijelző, van ujjlenyomat-olvasó, vannak viszont gyenge pontjai is, mint például a kamera.

  • Huawei P8 Lite - nem visszafogott jellem

    A kínai gyártó a csúcsmodellje mellé egy kicsit szerényebb tudású testvért is piacra dobott, ami nyolcmagos processzorral és HD kijelzővel rendelkezik.

  • Kezünkben a Huawei P8 Lite

    A P8 középkategóriás kistestvére - amely a nagyszabású londoni bemutatót kihagyta - felbukkant a Veletechen, mi pedig kipróbáltuk.

Hirdetés