Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben

Minden adott volt, hogy a P40-nel a Huawei átvegye a mobilpiaci elsőséget, aztán ugrott a Google-licenc, a vírussal meg a vásárlókedv. A piac legjobb kameramobilja szárnyaszegett ragadozó.

Videó, multimédia

A videofelvétel felső plafonja 4K / 60 FPS-sel, átlag feletti képminőséggel és már ekkor egész jó stabilizálással. Kár, hogy jelentős az MP4 tömörítés, így a részletveszteség, illetve az, hogy ilyen paraméterek mellett az 5x-ös kamera nem használható.

Ezért is javaslom a 4K / 30 FPS opciót, amely részletesebb videókat lő, profi a mozgáskiegyenlítés és kiváltképp a normál, illetve zoomfelvételek élesek. Képkockavesztés itt és 60 FPS-nél is csak optikák között váltva jellemző egy pillanatra, fókuszgondok nincsenek, a dinamika viszont csak átlagos, és én itt is visszafognám harmad lépéssel az expozíciót.


[+]

Ezt a kézi videómódban szerencsére meg lehet tenni, ahol az érzékenység, a fókusz, a mérési mód és a fehéregyensúly is állítható, minden látószög esetében, teljes felbontás és FPS palettával, ami igazán jó hír.

A sztereó hang tiszta és részletes, komolyabb szűrést szél bezavarásakor se füleltem le, a mélyeket a Huawei ugyanakkor egy picit megtolja. Szerencsére nem szűri meg a rendszer a háttérzajokat, sőt: előre zoomolva a kamerák mellett lévő mikrofonra ráerősít.

Kitűnő a stabilizálás 1080p-n, ám látványosan gyengébb a képélesség, főleg széles kamerára váltva, ezért én maradnék 4K-nál, így tettem este is. v

Ilyenkor egy mobil se veszi fel a versenyt egy igazi kamerával, műfajon belül mindenesetre jó a P40 Pro minősége, nem vészes a képzaj, helyén van a fehéregyensúly, csak mozgás közben akad némi bizonytalanság éles fényforrások esetében.


[+]

A remek OLED kijelzőhöz korrekt hangszóró jár alul, a P30 Prónál erélyesebben megszólalva. A jófajta minőség így is elmarad az S20 Ultra egy iPhone Pro tisztább, teltebb sztereó hangjától. Jack kimenet nincs, sem a dobozban átalakító, ilyesmivel mindenesetre dinamikus, részletes hang jut a 3,5 milliméteres fülesekre. A gyári zene- és videólejátszó lényegében mindent tud, és tartalomajánló is bekerült a Huawei multimédiás szolgáltatását előrevetítve. Nem gond a HDR videók lejátszása, ha pedig feliratba és ritka formátumba fut az ember, egy VLC telepítése megoldja.

[+]

Mégse teljes a multimédiás paletta: hiányzik a Google Widevine CDM védelem, így a Netflix egyáltalán nem indul, sem alkalmazásban, sem a böngészőben, a Prime Video pedig alacsony felbontáson streamel, szemben a HD-ben sugárzó HBO Góval. Az YouTube HDR tartalmai elindulnak a Vanced letöltésével, a TV Go, a MindiGO TV és az Eurosport Player Play-szolgáltatások hiányában viszont megadja magát, ami újabb bizonyíték: Google-hiány nem csak a keresőóriás szoftvereit érinti.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés