Nyárig kell várni a legütősebb P40-re

A Pro+ öt kamerát kínál a hátlapon, és elsőként vezet be 10x-es optikai nagyításra képes zoomegységet, periszkópos kivitelben.

Hirdetés

Roppant meggyőző felszereltséggel mutatkozott be a Huawei P40 és a P40 Pro, ám akad egy harmadik csúcskészülék a sencseniektől, mind közül a legütősebb – a P40 Pro+ ugyanakkor csak június környékén lesz elérhető. Aki mindenből a legjobbat akarja, annak mindenesetre érdemes várnia, mert ez a modell a sima P40 Próra is rálicitál hátlai kameraötösével.


[+]

Az 50 megapixeles RYYB főkamera (f/1,9, OIS, PDAF) és a 40 megapixeles ultraszéles egység maradt (f/1,8, PDAF), akárcsak a 3D ToF egység, ám egy helyett két zoommodul került hátra, egyaránt optikailag stabilizálva. A 8 megapixeles, 3x-os változat (f/2,4, 80 mm, autofókusz) különösebben nem meglepetés, ezt viseli a P40 is.


[+]

A 10x-es optikai nagyításra képes, korábbiaknál is bonyolultabb periszkópos rendszert használó ötödik elem igazán egyedivé teszi a Pro+-t (240 mm, f/4,4, autofókusz). Hibrid nagyítással, vagyis digitális rásegítéssel akár 100x-os nagyítást is kérhetünk, és persze bevethető mindegyik kamera akár 4K / 60 FPS videofelvételekhez.


[+]

A Pro+ külleme ismerős lehet a P40 Pro specifikációjából: 6,58"-es OLED panelje 1200 x 2640 pixeles 90 Hz képfrissítéssel, védőüvege pedig négy oldalon lehajlik. Jókora itt is a 32 megapixeles, autofókuszos szelfiluk, mivel infrás rendszer segít be a mélységinformáció beszerzésébe és a 3D arcazonosításba. Kicsit lejjebb képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó várja az érintéseket. Közös továbbá a 4200 mAh-s telep, a 40 wattos vezetékes töltés USB-C porton, viszont 40 wattosra nő a vezetékmentes etetés teljesítménye.


[+]

Aligha lesz panasz a Kirin 990 5G, a 8 GB RAM vagy az 512 GB-os UFS tároló sebességére, az adatkommunikációs paletta is teljes (WiFi 6+, Bluetooth 5.1, 2 nanoSIM foglalat, eSIM, nano memory bővítés), persze a jack kimenet ezúttal is kimaradt, amiért esetleg az infra kárpótolhat. A Huawei P40 Pro+ a hátlappal viszont variál: fehér és fekete kerámia változatokban lesz elérhető a nyár elejétől, 1400 eurós áron, ami kereken félmillió forintot jelent.

Azóta történt

Hirdetés