A DxOMarknál is taroltak a P40 Pro kamerái

Ennyi pontot okostelefon még nem szerzett a fotózást és videózást vizsgáló oldalon. A szelfikamera is meggyőző lett.

Hirdetés

P40 Pro tesztünk már olvasható, és a kamerákat vizsgálva arra a konklúzióra jutottunk, hogy az eddig is roppant sokrétű, soklencsés rendszer nem csak a lehetőségek sokaságában, az új szenzorokkal és képfeldolgozással képminőségben is az aranyéremért harcol. Az előlapra 32 megapixeles, autofókuszos kamera került mélységérzékelő rendszerrel, hátul a főkamera 50 megapixeles 1/1,28"-es RYYB szenzorral, a széles modul 40 megapixeles 1/1,54" méretben, a zoomkamera 5,4x-es optikai nagyításra képes 12 megapixelen, plusz mélységszenzor, dupla LED villanó és többspektrumos színszenzor.


A P40 Pro kamerái a hátlapon [+]

A szett a DxOMark tesztelőit is meggyőzte: a hátlapi kamerákat vizsgálva a P40 Pro rekordnak számító 128 pontot ért el, ami néggyel több, mint amit az eddigi aranyérmes, a Xiaomi Mi 10 Pro és az Oppo Find X2 Pro megosztva kapott. A fotós képességeket vizsgálva 140 pont jött össze a P30 Pro 125-jével szemben, a videókat elemezve pedig 105 a tavalyi 97-ről előrelépve, ami a fenti Oppo és Xiaomi 104-104 pontját is túlszárnyalja. A teszt dicséri a remek dinamikaátfogást, zoomképességeket, a fókuszt, a részletességet, a képstabilizálást és a színeket. A negatív oldalra a néha előforduló túlexponálás és egyszer-egyszer eltévelyedő fehéregyensúly került, illetve esti videózásnál felbukkanó képzaj.

Az előlapi kamerarendszer
Az előlapi kamerarendszer [+]

A DxOMark az előlapi kamerát is bevizsgálta, itt 103 pont jött össze, amely az oldal saját dobogóján a Huawei Nova 6 5G-t (100 pont) és a Galaxy Note10-et előzi meg (99 pont). Az oldal szerint pontos a fehéregyensúly és az expozíció, előnyös a háttérlemosás és videózáskor a képstabilizálás, sötétben viszont előfordulnak pontatlanságok a színeket és a fókuszt illetően. Összességében a DxOMark szerint is a mobilkamerás elit szűk csoportjába tartozik a P40 Pro, és akkor még hátra van a Pro+ tesztje 3x-os és 10x-es optikai zoomegységekkel, bár erre alighanem a nyár elejéig várni kell.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés