Linkekkel bukkant fel pár Google szolgáltatás a HMS-es mobilokon

A Huawei továbbá szeretné, ha az iOS-hez hasonlóan az AppGalleryben is elérhetők lennének a Google alkalmazásai.

A GMS nélkül, kizárólag Huawei Mobilszolgáltatásokkal piacra kerülő mobiloknak az AppGallery jelenti az elsődleges forrást alkalmazások beszerzésére és frissítésére, sok népszerű tétel hiánya miatt azonban célszerű mondjuk az APK Pure-t és egyéb forrásokat igénybe venni. A Google alkalmazásai az AppGalleryból teljesen hiányoznak, és a legtöbb máshonnan beszerezve sem indul, hiszen Play-szolgáltatásokat igényel, ez pedig a Google-licenc elvesztésével ugrott az újabb Huawei és Honor telefonokon.


Weblinkek pár Google szolgáltatáshoz az AppGalleryben [+]

Rövidtávú megoldásképp a minap felbukkant pár webes link az AppGalleryben: ha HMS-es mobilokon beírjuk a Google szót a keresőbe, a böngészőhöz vezetnek az alábbi találatok: Google Kereső, Gmail, Térkép, Fordító, Hírek, Fotók, Naptár, Keep, Drive, Play Könyvek és Keep. Ha pedig ott be vagyunk jelentkezve Google-fiókunkba, adatainkhoz, tartalmainkhoz hozzáférünk. Ez még mindig félmegoldás, de jobb a semminél, plusz a Térkép, a Gboard és a Chrome APK-ból telepítve elindult P40 Pro tesztkészülékünkön, bár ebben az esetben bejelentkezni nem tudtunk.

Nyitva
A Mate Xs is HMS-es mobil, Google szolgáltatások nélkül [+]

Eric Xu a Huawei részéről a CNBC-nek azt nyilatkozta: szeretné, ha a Google szolgáltatásai éppúgy elérhetők lennének idővel az AppGalleryben, ahogy az Apple AppStore-ban. Bár ha konkrétan az alkalmazásokra gondolt, Androidon azok többsége ugyebár csak integrált Play-szolgáltatások esetében fut, viszont a Google feltöltötte őket iOS-re úgy, hogy az Apple ökoszisztémájába nincs beleszólása. Az AndroidAuthority hozzáteszi: a Galaxy Store-ban is találhatók alkalmazások a keresőóriástól, persze a Samsungnak van Google-licence.


[+]

A Huawei esetében az az érdekes helyzet állt elő, hogy a Microsoft például kapott engedélyt az Amerikai Kereskedelmi Minisztériumtól a sencseniekkel való üzletelésre, így az Office, a Translator, a Bing Search vagy a News fellelhető AppGalleryben, az elmúlt hetekben pedig a Google is folyamodott ilyen engedélyért, bár ennek még függőben van a végkimenetele. Az Egyesült Államoknak egyébként elsősorban a Huawei hálózatkiépítési eszközei kapcsán van kifogása, bár az egész vállalkozást komoly vádakkal illették a tél folyamán.

Azóta történt

  • Huawei Y5p - aprócska kényelmetlenség

    A Huawei belépő szintű modelljét már-már apróságnak is nevezhetnénk, egyrészt mert mai viszonylatban igen kompakt, másrészt mert kifejezetten szerethető, egyszerű kis készülék. Lenne. De a Google szolgáltatások hiánya miatt elég kényelmetlen.

Előzmények

Hirdetés