Hirdetés

Három új Huawei Nova mutatkozott be

Ahogy azt vártuk, OLED kijelzős, erős hardverű változatok, és egy valamennyivel egyszerűbb, olcsóbb változat is piacra kerül 5G-vel.

Hirdetés

A kínai Huawei Nova-széria a 7-es sorozattal bővült. A három mobil érdekessége a 4000 mAh kapacitású akkumulátoron és a 40W-os gyorstöltésen kívül, hogy mindegyik 64 megapixeles főkamerával és 5G-s képességekkel bír, eltérések leginkább kijelzőben és hardverben vannak.


[+]

A Nova 7 Pro 5G a széria csúcsa: 6,57 hüvelykes OLED kijelző jellemző rá Full HD+ felbontással, 19,5:9-es képaránnyal, beépített ujjlenyomat-olvasóval és dupla kameralyukkal, melyben 32 és 8 megapixeles szelfikamerák foglalnak helyet. A hátsó, 64 megapixeles szenzor 1/1.7”-es fizikai mérettel és optikai stabilizálással bír, a 8 megapixeles periszkópos modul is stabilizált, 5x-ös optikai és 50-szeres hibrid megoldást nyújt a nagyításra. A harmadik hátlapi kamera egy 8 megapixeles ultraszéles, a negyedik pedig egy 2 megapixeles makróegység.


[+]

A rendszerchip a 7 nanométeres gyártástechnológiával készült Kirin 985, amihez 8 GB RAM és 128 vagy 256 GB-os tároló tartozik. A fekete, lila, zöld, piros és szürke színekben érkező mobil egyelőre csak Kínában kezd, alapváltozata nagyjából 170 000 forintnak megfelelő jüanba kerül, nagyobb tárhellyel körülbelül 190 000 forintot kell érte fizetni Kínában, ahol április 28-tól indul az értékesítés.

Ez már a Nova 7 5G, Pro nélkül
Ez már a Nova 7 5G, Pro nélkül

A Nova 7 5G is OLED kijelzőt kapott, de hangyányival kisebb, 6,53 hüvelykes képátlóval és 32 megapixeles kamerát rejtő, szimpla méretű lyukkal. A 20:9-es kijelző beépített ujjlenyomat-olvasót is kapott. Hardverben, akkumulátorban és töltéstechnológiában tökéletesen megegyeznek a mobilok, ahogy a kamerák sem nagyon térnek el, kizárólag a periszkópos modult cserélték le egy hagyományosabb, 3x-os nagyítást nyújtó telefotóra, sima f/2,4-es optikával. 8/128 GB-os változatban mindösszesen 140 000 forintnak megfelelő összeget kell érte fizetni a kínai piacon, 256 GB-os tárolóval nagyjából 160 000 forintra csúszik fel az ára.


[+]

A sima Nova 7 SE is 5G-s, ám itt már valamennyivel több a kompromisszum. A kijelző sima IPS technológiával bír, a kameralyukban pedig egyszerű, 16 megapixeles szelfikamera kapott helyet, az ujjlenyomat-olvasót pedig a jobb oldalra, külön gombként helyezték el. A 64 megapixeles szelfikamera és a 8 megapixeles ultraszéles adott, de telefotó nincs, helyette két darab 2 megapixeles (makró + mélységszenzor) egység lát el némi feladatot.


[+]

A Kirin 820 5G rendszerchip teljesítményben egy érezhető lépcsővel a 985 alatt van, de ugyanúgy megvan hozzá a 8 GB RAM és a 128 vagy 256 GB tároló, illetve a 40W-os szupergyors töltés. Az SE-változatot már előrendelni is lehet Kínában, nyilván az ára is ennek a legbarátságosabb, 112 000 forintnak megfelelő alapáron kínálják. Az európai, kizárólag HMS-es és jó eséllyel más nevű változatokra egyelőre még biztosan várni kell.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Huawei Nova 5T - álruhában

    Ha valakinek már csak küllemre is nagyon ismerős a Nova 5T, az egészen biztosan nem az uniformizálódó mobildizájn trendek miatt van. Hanem mert ez a Honor 20.

  • Még egy Nova 5-ös modell várható

    A napokban bemutatkozott a Huawei Nova 5 széria, de egy modell elvileg kimaradt. A Nova 5i Pro-ról több render is előkerült.

  • Huawei Nova Smart - már megint egy

    A Nova sorozat új, belépő-középkategóriás tagja igazából egy Huawei Enjoy 6s, csak kevesebb rendszermemóriával, ami sajnos érezhető is.

Hirdetés