Ismerős küllemmel jött hazánkba a Nova 5T

A Huawei legújabb sokkamerás telefonját más néven már kipróbáltuk. A Nova 5T Google és Huawei szoftvereket egyaránt futtat és ár/érték arányon versenyez.

Ha a soron következő specifikációkat és képeket végigböngészve a Kedves Olvasónak a Honor 20 jut az eszébe, akkor gratulálunk, mert sikerült a döntő többségben megegyező társmárka készülékét azonosítania. A Huawei Nova 5T azonban mindjárt meg is különbözteti magát sajátos hátlapjával, a lila színváltozaton ugyanis elburjánzott a Nova felirat, és élőben a dolog elég jól néz ki, persze a szolidabb kék és fekete változat se rossz.


[+]

Minden bizonnyal azért is jött be az 5T Magyarországra, mert az amerikai feketelistázás és Google csomag hiányában a Mate 30 Pro eddig nem tudott, ez a Nova viszont gond nélkül futtatja a Google alkalmazásokat Android 9-en, EMUI 9.1-gyel és Huawei Mobile Services csomaggal a fedélzeten. Ez egyébként az első Huawei márkás mobil itthon előlapi kameralyukkal, ami apró vájata ellenére 32 megapixeles szenzort rejt a 6,26"-es, FHD+ LCD panelen. Az ujjlenyomat-olvasó nem itt, hanem oldalt bújt meg, hátul a kameranégyes ellenben kifejezetten hangsúlyos lett.


[+]

Akad egy 48 megapixeles főkamera (f/1,8-as blende, PD-autofókusz), egy 16 megapixeles ultraszéles (f/2,2), egy 2 megapixeles mélységérzékelős és egy 2 megapixeles makrólencse – meg persze LED villanó és egy sor AI funkció. A telep 3750 mAh-s, Type-C porttal és 22,5 wattos gyorstöltővel a dobozban. A Nova 5T-t pedig a 7 nm-es node-on gyártott Kirin 980 hajtja meg, 6 GB RAM és 128 GB-os, nem bővíthető tároló kíséretében.


[+]

A nyolcmagos processzorhoz a Mali-G76 grafikus gyorsító és kétmagos NPU társul, a rendszersebességgel pedig nem lesz gond. Lehet, hogy a Nova 5T-t nem a legfrissebb Kirin SoC hajtja meg, hivatalos partnernél az akár 130 ezer forintig lekúszó árcédula elég jó a két nanoSIM-et befogadó, minden hazai LTE sávot támogató mobilért. A Huawei újdonságát hamarosan mi is leteszteljük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés