Hirdetés

Huawei MatePad T 8 - tartalom teszi a tabletet

Olcsó, remekül egyberakták és nem vészesen lassú, Google szoftverek nélkül azonban még fájóbb az eleve problémás táblagépes műfaj Androidon.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A MatePad T 8 LTE variánsa egy nanoSIM-et fogad be minden hazai 4G sáv támogatásával, 5G opció és beszédhangszóró nélkül. A kétcsatornás WiFi modem érzékenysége kifejezetten jó (802.11a/b/g/n/ac, HotSpot az LTE variáns esetében), a Bluetooth 5.0-s (A2DP, LE), az USB port pedig 2.0-s (microUSB, MTP). A navigáláshoz a földi antennák (LTE variáns) és routerek mellett a GPS, GLONASS és BeiDou műholdak állnak rendelkezésre középtempójú, de pontos pozíciószerzéssel. A szokásos szenzorsorból viszont csak a gyorsulásmérő adott, az iránytű, a giroszkóp, a barométer, az NFC vagy az infra nem.


[+]

Az 5100 mAh-s telep ma már nem hangzik olyan kövérnek, mint az óriás akkumulátoros phabletek korszaka előtt, ám WiFi hálózaton, minimális készenléti fogyasztással igazából annyi napig használható a T 8 lemerülés előtt, amíg 6-9 képernyőóra össze nem jön. Utána a táblagép két és fél óra türelmet kér az 5 wattos töltőn csüngve, illetve elnézést a microUSB foglalatért. Utána viszont újfent kitartó a masina, ha nem is rekorddöntögető, és még néhány hasznos takarékossági trükköt is bevet ínséges időkre.


[+]

Összefoglaló

Értékelés: Huawei MatePad T 8
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 6,5 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 7 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 7 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 5 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

Ha azt nézem, hogy 45 ezer forintért WiFi-vel és mindössze 5 ezer forint felárral LTE variációban a Huawei belépő táblagépe visszafogott hardverével együtt sem borzolja akadásokkal a kedélyeket, nem túl éles képernyőjén pedig vígan lehet órákon át böngészni vagy vészesetben videózni, amihez a kávamentes phabletekhez képest sokkal kényelmesebben megragadható kávák és kitűnő összeszerelés társul, a MatePad T 8-at sikerült pontosan beárazni. Az EMUI felületet jól optimalizálták, az üzemidő rendben, a multimédiától ennyiért pedig úgyse várt senki sokat, és akkor a felejtendő kamerák után a korrekt hangszóró még pozitív csalódást is okoz.

Ám jön a kötelező feketeleves: nemcsak a Google engedte el a táblagépek kezét (így jóformán nincsenek óriásképernyőre optimalizált alkalmazások), nem futnak a T 8-on a keresőóriás szolgáltatásai, kiesett minden korábbi Play Áruház vásárlás és GMS only alkalmazás, erre pedig nyilván nem céloz a termékoldal, ami alanyunk jócskán megvágott használhatósága mellett még meglepetést is okozhat kicsomagoláskor. Olcsó táblagépet szerintem sokan épp az egyszerű használat miatt választanak, ám a HMS-es élmény egyelőre koránt sem felhőtlen, és sajnos vajmi keveset számít, hogyan jutottunk ide: ez van. Pedig Google-lel a T 8 akár ajánlott vétel is lehetne egy olyan esztendőben, amikor nagyjából minden más termék ára elszállt, Amerika által kompromittálva azonban a tetszett plecsni se fér bele.

Bone123

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés