Kreatív MatePad érkezett a középkategóriába

A 10,4"-es Huawei táblagép első körben Kínában lesz kapható, M-Pencil támogatással és versenyképes hardverrel.

Nem csak Huawei csúcsmobilok egész hada mutatkozott be az elmúlt fél évben Kirin 990 és 990 5G SoC-vel, a Mate 30 Prótól kezdve a P40 Próig, befutott novemberben a MatePad Pro is sima és 5G változatban, 10,8"-es QHD+ AMOLED panellel, minimális kávával, éppen ezért kameralukas szelfiegységgel, illetve tartozékként beszerezhető billentyűzetes tokkal, valamint M-Pencil stylusszal.


A Huawei MatePad [+]

A gyártó nem feledkezett meg ugyanakkor az alacsonyabb árszegmensekről sem, és Kínában 89 ezer forintért debütált a sima Huawei MatePad, és szerencsére nem kell lemondania az M-Pencil támogatásról, persze a tollat külön kell beszerezni. Az új táblagép megjelenésben klasszikusabb, lásd a szélesebb kereteket és a 10,4"-es képátlóhoz tartozó, 245,2 x 154,96 milliméteres előlapot. Viszont mindössze 7,35 milliméter vastag, vagyis inkább vékony, így 7250 mAh-s teleppel együtt is megáll a tömege 450 grammon.


[+]

Mivel maradt bőven káva a szokatlan felbontású, 2000 x 1200 pixeles IPS panel körül, a 8 megapixeles frontkamera az egyik hosszanti sávon kapott helyet – hátra szintén 8 megapixeles szenzor került, csak autofókusszal és LED villanóval. A MatePadet az ársávban kellően fürge Kirin 810 SoC hajtja meg, kezdőkiszerelésben 4 / 64 GB-os RAM / tárhely kombinációval, mobilhálózati modem nélkül. A 4G-s, 6/128 GB-os variáns 117 ezer forintnak megfelelő jüanért helyezhető kosárba.


[+]

A sztereó hangszóróval szerelt masina USB-C porton tölthető, és Android 10-en alapuló rendszert használ, természetesen az EMUI variációból, 10.1-es változatban. A gyártó kiemeli az osztott képernyős alkalmazáshasználat előnyeit, arról viszont hallgat, miért áldozták be a jack kimenetet. Az esetleges hazai elérhetőségről és árról egyelőre nincs információnk, ám korrekt árcímkével ellátva itthon is lehet az olcsóbbik MatePadnek keresnivalója.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés