Beköltözik a házba az új Google termékfamília

Pixel óriástelefon méretes noccsal, hangszóróra biggyesztett táblagép receptkönyvvel és Chrome OS tablet opcionális billentyűzettel – így látja a Google a jelent és a jövőt.

Hirdetés

Pixel 3 és Pixel 3 XL

Az este (bár a Google amerikai eseményén a nappal) főszereplője persze a két Pixel 3 telefon volt, és aki szereti a szenzorszigetet, nyilván minden követ megmozgat majd, hogy a méretes noccsal megáldott Pixel 3 XL-t beszerezze. A 158 x 76,4 x 7,9 milliméteres XL 6,3”-es képátlót kapott 1440 x 2960 pixeles, flexibilis OLED panellel, míg a 145,6 x 68,2 x 7,9 milliméteres Pixel 3 5,5”-eset, 1080 x 2160 pixelen, szenzorsziget nélkül. Adott a HDR támogatás és a mindig aktív kijelző.

A Pixel 3 XL nem aprózza el a bevágást
A Pixel 3 XL nem aprózza el a bevágást [+]

A Gorilla Glass 5 előlapot két, a korábbiaknál 40%-kal erélyesebb hangszóró szakítja meg mindkét phablet esetében, és hátul is ilyen üveglap fedi a párost, a szokásos, kettéosztott dizájnnal. Ne keressünk errefelé dupla kamerát: a Google maradt a szimplánál, és nem győzi dicsérni amúgy tényleg remek HDR+ módját, ami egy sor képből rak össze éles, dinamikus eredményeket, este pedig Night Sight néven a koromsötétből hoz elő látható felvételeket. Top Shot néven, akció dús téma esetében egy sor HDR+ fotó készül egymásután, és utólag ki lehet választani a legjobban sikerültet, a rendszer egyébként maga ajánl közülük egyet. És ha már optikai zoom nincs, a digitálisnak kitalálták a Super Res Zoom nevet, ami több fotó összegyúrásából igyekszik több részletet mutatni nagyításkor. Várhatóan nem szorongatja meg a teleobjektíves konkurenciát.

Maradt hátul a kettéosztott dizájn
Maradt hátul a kettéosztott dizájn [+]

A hátlapra 12,2 megapixeles kamera került, míg az előlapra két 8 megapixeles, 75, illetve 97 fokos látószöggel, hogy csoportos szelfie vagy groupie (vagy mi a búbánat ennek a bevett fantázianeve), rendben elkattintható legyen. Nemcsak a portrémód adott mindkét oldalon, mindenféle élő AR matricák a kamera elé dobhatók, így Vasember és Hulk is video bombolhatja a témát, de aki Danny Glover nagy rajongója, annak a felvételén Childish Gambino is táncra perdülhet (kár, hogy Teddy Perkins AR-figurájával nem lehet ijesztgetni a fehérnépet.)


[+]

A Duplex, vagyis a Segéd telefonos, hangalapú asztalfoglalása az új Pixeleken pár héten belül elérhető lesz, akárcsak a Call Screen nevű feature, aminek a segítségével a nemkívánatos hívást a Segéd úgyszintén hangban utasítja el. Ha pedig csak szimplán zavaró a bejövő csengő- és értesítő hang, csak le kell fordítani a Pixel 3-at, és elnémul – erre a Flip to Shhh nevet találta ki a Google, amit magyarra Fordítsd meg és fogd be! néven ajánlom fordítani. A Pixel 3 2915, a Pixel 3 XL pedig 3430 mAh-s telepet kapott, ami 18 wattos gyorstöltővel etethető Type-C porton, avagy 10 wattos Qi szabványú vezetékmentesen.

A Pixel 3 XL és a Pixel Stand oldalról
A Pixel 3 XL és a Pixel Stand oldalról [+]

Ehhez pedig ideális társ a Pixel Stand álló, Qi szabványú töltőpad, amit okosnak nevez a Google, de igazából nem az állvány az, hanem a telefon: a Pixel 3-at ráhelyezve alternatív felület jelenik meg a képernyőn az órával és adott esetben a zenelejátszó vagy az okosotthon elemeivel, lényegében a telefonból is kijelzős otthoni Google izét varázsolva. A Pixel Standen hagyott telefon reggel kijelzi és felolvassa a napi rutin releváns információit, és persze mindig kapható egy csevejre és utasításokra.

A friss Google termékcsalád
A friss Google termékcsalád [+]

A 3,5 milliméteres fülhallgató-kimenet kimaradt, a Segéd azonban az új, Type-C-s Pixel Bud fülesekben is figyeli a gazda szavát. A teljesítménnyel aligha lesz gond: a két új Pixelt a Snapdragon 845 hajtja meg, a 4 GB RAM bármely kiszerelésben már kevésbé jó hír. A tárhely opciók 64 és 128 GB-osak, bővítés nélkül. Az IP68-as védelemmel ellátott páros nem lesz olcsó: a támogatott európai piacokon (a magyar nem ilyen) a kisebbik Pixel 860 eurón nyit (4/64 GB, 279 ezer forint), a nagyobbik pedig 960-on (311 ezer forint). Ez újfent elég kövérre sikeredett. Az amerikai piacon a Pixel Stand ára 79 dollár (22 ezer forint).

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés