Elérhető a Google éjszakai kameramódja

Hirdetés

Elképesztő sebességgel szaporodnak és sokasodnak a kameralencsék: a Galaxy A9 (2018) egyenesen négyet vet be a hátlapon. Persze nem csak mennyiségi, hanem minőségi előrelépések is történnek, és mivel a mobilkameráknak még mindig a sötét a legnagyobb ellensége, több gyártó is előállt a maga, fejlettebb esti módjával. Ezek általában több másodperc alatt, számos, eltérő expozíciójú fotóból fűznek össze egy dinamikusat és az éjjeli körülmények ellenére is kellően világosat, a Mate 20 Pro ilyen példái errefelé tekinthetők meg.

Felvétel a Pixel 3 automata és éjszakai (Night Sight) módjával Felvétel a Pixel 3 automata és éjszakai (Night Sight) módjával
Felvétel a Pixel 3 automata és éjszakai (Night Sight) módjával (forrás: AndroidCentral) [+]

A OnePlus 6T is tud valami hasonlót, csak még van mit rajta csiszolni, a szoftverben eleve erős Google viszont elsőre eltalálta a dolgot: a minap közzétett Night Sight éjszakai mód az első tesztek szerint fantasztikusan jó a Pixel telefonokon. Az AndroidCentral megjegyzi: a mód színeket és a részleteket is remekül előcsalja az igazán sötétből, viszont hiába az akár 9-15 rövid expozíció egy darab, hosszú záridős felvétel helyett, azért nem árt stabil kézzel tartani a telefont, különben a felvétel a bemozdulástól elmosódhat. A mód egyébként az előlapi kamera esetében, sőt: akár nappal is bevethető, persze elsősorban koromsötétben jön jól.

Esti mód a portolt Google Camera alkalmazásban Esti mód a portolt Google Camera alkalmazásban
Esti mód a portolt Google Camera alkalmazásban [+]

A Night Site-ot a Pixel 3 mellett a korábbi Google márkás telefonok is megkapták vagy megkapják az elkövetkező napokban, és a mobilos kommuna előszeretettel portolja a szoftvert, a legsikeresebben Snapdragon chipsetes mobilokra. A GCam Pixel 3 Mod 1.1 6.1.013 még a Night Sight közzététele előtt került fel az internetre, mindenesetre felkínálja az esti módot, és a minap hozzánk került OnePlus 6T-n lőttünk is vele pár fotót.

Mivel ez nem hivatalos szoftver, és talán nem is a végleges esti módot kínálja, a feldolgozó algoritmus még nem tökéletes, és igazán sötétben valóban könnyen bemozdulnak az eredmények. Ugyanakkor a részletek és a fehéregyensúly is elég jó. Azt, hogy mire képes a 6T saját szoftvere a Night Sighttal összehasonlítva, jövő heti tesztünkben derül majd ki. A Google Camera portolt változatai itt érhetők el (telepítés saját felelősségre), a linkért köszönet fórumozónknak!

Előzmények

Hirdetés