Hirdetés

HTC One X9 dual sim - útikalauz rossz irányba

A tajvaniak decemberben bemutatkozó készüléke egész jó középkategóriás mobil, szerethető rendszersebességgel, ám sem az üzemidő, sem a kamera, sem az árazás nem viszi előre.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Sajnos hiába szeretnénk örömteli hírekkel szolgálni a publikumnak, a HTC-re mostanság eléggé rájár a rúd. A tajvaniak a tavalyi évben még csak-csak eldöcögtek, az idei esztendőt azonban egyáltalán nem kezdték jól. A nemrégiben közzétett pénzügyi jelentés szerint ugyanis még a 2015-ös hasonló időszakához képest is sokkal rosszabbul teljesítettek, ráadásul működési veszteséget kellett elkönyvelniük. A helyzeten remélhetőleg a legújabb csúcsmodell segíteni fog, bár a HTC mind a Samsung, mind pedig az LG aktuális zászlóshajójához képest jelentős csúszásba került, Kínában például alig adnak le előrendeléseket a készülékre, bár fontos kiemelni, ott a gyengébb felszereltségű termékkel kell beérniük a felhasználóknak. Nagy reményt táplálhatnak viszont a vezetők a Vive VR-ral kapcsolatban, amiben nagy potenciál rejtőzik, állítólag külön leányvállalatok is létrehoznak, ami csak a virtuális valóságra koncentrál majd.

Kicsit csúszós, kicsit nagy, de legalább a vezérlőgombok nem a képernyőn helyezkednek el
Kicsit csúszós, kicsit nagy, de legalább a vezérlőgombok nem a képernyőn helyezkednek el [+]

A mobiltelefonokra áttérve az jól látható, hogy a Desire sorozat rejtegeti a középkategóriás, a One pedig a felső szegmensbe szánt modelleket. Az elmúlt időszakban főleg utóbbi család erősödött, hiszen nem régiben mutatkozott be a One S9, ami más formatervet követ, mint az idei évre szánt, egyszerűen csak HTC 10-nek nevezett zászlóshajó. Pont a csúcskészülék után volt szó arról, hogy a One megjelölést száműzhetik a tajvaniak, ám erre a One S9 mellett a friss One M9 Prime Camera Edition is rácáfolt, és a karácsony előtt napvilágot látott tesztalanyunk, a One X9 dual sim is ugyanezt teszi. A kütyü 5,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, az optikai képstabilizátor már-már alap a HTC-nél, a kamera mégis nagyon gyenge, és az akkumulátor sem bírja olyan jól szuflával, mint ahogy azt a gyártó hirdeti, és akkor még a nem túl kedvező árazásról nem is beszéltünk.

Csinos doboz, ajándék tokkal, egyébként átlagos tartozékkínálattal
Csinos doboz, ajándék tokkal, egyébként átlagos tartozékkínálattal [+]

A One X9-et az XXL GSM biztosította számunkra, méghozzá az eredeti csomagolásban. A doboz fedelén apró fekete pöttyöket láthatunk, ez a korábban napvilágot látó tokra, és néhány szoftveres témára is utal. A szelence tartalmából természetesen a mobil emelkedik ki, alatta pedig a szokásos tartozékok hevernek (microUSB kábel, egy amperes töltőfej, használati útmutató, fülhallgató), egy extrával, ami egy műanyag tok, ezzel lehet kivédeni, hogy az érzékeny hátlap ne sérüljön.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

Előzmények

 • Mobilarena TV: Utcai nagyokos

  Mai adásunk főtémája a HTC One X9 lesz, ami a phabletek családját erősíti 5,5 hüvelykes kijelzőjével, és erőnek sincs híján a Helio X10 chipsetnek köszönhetően.

 • MWC 2016: Kezünkben a HTC One X9

  A karácsony előtt bejelentett phabletet végre élőben is kipróbálhattuk, és nem kellett csalódnunk: az összeszerelés hibátlan, a rendszerfelület pedig nemcsak fürge, sok hasznos extrája van.

 • Befutott a HTC One X9 is

  Az ünnepek előtti utolsó pillanatokban leplezte le legújabb felső-középkategóriás mobilját a HTC, amely a One A9-cel ellentétben megtartotta a BoomSound hangszórókat.

Hirdetés