Nagyon rosszul teljesít a HTC 10 Kínában

Alig adtak le előrendelést a két nagy online áruháznál, pedig már tizenegy napja lehetőségük volt rá a felhasználóknak. Az ok a hardverben keresendő.

Az elmúlt napokban még tovább estek a HTC részvények értéke, aminek egy fő oka az, hogy a tajvaniak egy leányvállalat létrehozására törekszenek, ami kimondottan a VR-szegmensre fordít figyelmet. A 10 százalékos visszaesés miatt most 2,29 dollárt adnak egy részvényért. A Focus Taiwan elemzései szerint a legújabb csúcskészülék, a HTC 10 iránt is rendkívül csekély mértékű a kereslet, pedig számos téren fejlődött az elődmodellekhez képest. A TMall és a Jongong Mall, Kína két legnagyobb online boltja, beszámolói szerint mindössze 251 vásárló adott le előrendelést a zászlóshajóra, méghozzá tizenegy nappal az előrendelés megkezdődése után eltelt időszakban.


[+]

Túlzottan azért ezen sem szabad meglepődni, hiszen ameddig a világ legnépesebb országában 584 dollárba, vagyis majdnem 160 ezer forintba kerül a mobil, addig nem az európai modellben is meglévő Snapdragon 820 chipsettel árulják, hanem a Snapdragon 810 SoC szintjén lévő Snapdragon 652-vel. Azt is hozzá kell tenni, hogy a vizsgált időintervallum óta is eltelt már jó pár nap, ráadásul Tajvanon, ahol 768 dollárért árulják a HTC 10-et (ebben már Snapdragon 820 lapka van), állítólag a várakozások felett teljesít a kütyü. Érdemes tehát várni egy kicsit, ám az világosan látszik, hogy a HTC nem döntött jól, hogy az egyik legnagyobb picon gyengébb hardverrel árulja portékáját.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Előzmények

  • HTC One A9 - arany(áras) középút

    Újabb készülék visszhangját határozzák meg bizonyos formai hasonlóságok, pedig bőven vannak az A9-nek érdemei. Az árazást viszont nagyon, de nagyon elmérték.

  • HTC One M9 - meleg fogadtatás

    Megérkezett a fémházas One termékcsalád harmadik tagja 20 megapixeles kamerával és következő generációs, ám nem éppen problémamentes rendszerchippel.

Hirdetés