Befutott a HTC One X9 is

Szép lassan egy-egy termék kínai bemutatója fontosabbá válik a nyugati leleplezésnél, és ez nemcsak a Népköztársaság saját gyártóira igaz, hiszen a koreaiak hathüvelykes óriásáról, a Galaxy A9-ről is a világ legnagyobb mobilpiacán hullott le először a lepel. A HTC-nek is van A9-es telefonja, bár az sokaknak nem tetszett az amúgy igen mutatós készülék esetében, hogy az előlapi BoomSound hangszórókat a tajvani gyártó ujjlenyomat-olvasóra cserélte (a beszélgetési hangszóró nyilván megmaradt).

A One X9 nem mondott le a BoomSound hangszórókról
A One X9 nem mondott le a BoomSound hangszórókról (forrás: Fonearena)

Nos, nekik lehet jó hír a mai bejelentés, mivel a HTC One X9 előlapján ujjlenyomat-olvasó nincs, ehelyett alul-felül egy-egy hangszóró virít, természetesen a sztereó BoomSound fajtából. Némileg a dizájn is változott az A9-hez képest, a hátlapi, 13 megapixeles, optikai képstabilizátorral és dupla ledes villanóval megtámogatott kamerarendszer például a bal felső sarokba került. Ezúttal nincs alsó, HTC logós sáv, ehelyett kapacitív érintőgombok pillanthatók meg a képernyő alatt. Természetesen a fémházas kivitel megmaradt, akárcsak az A9-cel bemutatkozó, laposabb hátlapi kivitel.


(forrás: Fonearena) [+]

A One X9-et a nyolcmagos, 2,2 gigahertzes Helio X10 hajtja meg (MediaTek MT6795T) 3 gigabájt RAM és 32 gigabájtos belső tároló kíséretében, amely microSD kártyával bővíthető. Az előlapra 5,5 hüvelykes FHD megjelenítő került, a hátlap alá pedig 3000 milliamperórás telep. A készülék nem lett éppenséggel apró: 153,9 x 75,9 x 7,99 milliméteres (azaz 8 milliméternél éppen vékonyabb) fémháza 170 grammot nyom, persze egy phabletről van szó, nem szabad elfelejteni. A One X9 Kínában hamarosan megvásárolható lesz, méghozzá 2400 jüanos, azaz kb. 107 ezer forintos kezdőáron. Mint a legtöbb ott megjelenő mobil, ez a HTC modell is két SIM-foglalatot kapott (2 x nanoSIM). Az esetleges magyarországi megjelenésről és árakról nem rendelkezünk jelenleg információval.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

  • HTC One X9 dual sim - útikalauz rossz irányba

    A tajvaniak decemberben bemutatkozó készüléke egész jó középkategóriás mobil, szerethető rendszersebességgel, ám sem az üzemidő, sem a kamera, sem az árazás nem viszi előre.

Előzmények

  • Renderképeken pózol a „HTC One X9”

    A One A9 után a One X9 folytathatja a dizájnkorrekción átesett, fémházas HTC készülékek sorát. Ezúttal valószínűleg nem kell a BoomSound hangszórókról lemondani.

  • HTC One A9 - arany(áras) középút

    Újabb készülék visszhangját határozzák meg bizonyos formai hasonlóságok, pedig bőven vannak az A9-nek érdemei. Az árazást viszont nagyon, de nagyon elmérték.

  • AnTuTu-nál járt a HTC One A9

    Ezúttal a Snapdragon 620-as rendszerchipről lehet olvasni a One A9 kapcsán egy teljesítményteszt táblázatában, ahonnan a pontszámok is leolvashatók.

  • HTC One M9 - meleg fogadtatás

    Megérkezett a fémházas One termékcsalád harmadik tagja 20 megapixeles kamerával és következő generációs, ám nem éppen problémamentes rendszerchippel.

Hirdetés