HTC One V - legenda csak egy one

Hirdetés

Alapfunkciók

A One V esetében - mint minden androidos HTC-nél - a Sense nem csak a főoldalakat és a menüt érinti, hanem az összes alapfunkciót. Ennek megfelelően az Emberek névre hallgató telefonkönyv is kicsit más, mint egyéb telefonokban. Ez nem csak a kinézetét érinti, funkciókban is gazdagabb, remekül szervezi össze a különböző forrásokból érkező bejegyzéseket, ráadásul a megjegyzés rovatba (amit nemigen használunk egyébként) bele is írja, hogy mivel kötötte össze a SIM, a FB-fiók, vagy a Google account adatát, így másik HTC-be költözve nem kell újra nekiállni a kézzel történő rendezésnek. Ha nem HTC-ről költözünk, akkor a gyártó az Átvitel nevű okosságot kínálja, amely Bluetooth segítségével próbálja átrámolni a régi készülék adatait.

HTC One V HTC One V

Az üzenetkezeléssel egyetlen bajom volt: a SIM-ről embertelen lassan olvassa be az SMS-eket a rendszer, emiatt aztán megdöbbentően sokat mélázik a telefon, mielőtt listázza az üzeneteket. Nyilván az a megoldás, ha az ember a SIM-en nem tárol ilyesmit, de azért ezt valahogy más készülékek ügyesebben oldják meg. A Sense által módosított billentyűzet viszont továbbra is frankó, bár az elrendezést meg kell szokni - egyszer. A félreütéseket magyar prediktív javítja, amely meglehetősen intelligens. Az email kliens beállítását egy varázsló segít végigvinni, a felület ízléses és jól használható.

A naptár a szokásos funkcionalitással bír, az ébresztővel kombinált világóra is elegáns felületet kapott. Itt van stopper és időzítő is. A dokumentumok kezelését a Polaris Office látja el, a számológép ismeri a tudományos műveleteket is. Azapróságok sorát gyarapítja a Zseblámpa, a Hangrögzítő, az Időjárás, a Twitter és a Friend Stream, amely ismerőseink közösségi oldalakon történő tevékenységét hivatott követni. Nem elhanyagolható, hogy minden HTC tulajdonos kap 25 gigányi helyet a Dropbox szolgáltatásán, az ezt kiszolgáló kliensprogram természetesen a repertoár része.

HTC One V
[+]

A Car névre hallgató ikon mögött bújik meg a HTC spéci felülete, amelyet autós felhasználásra szánnak. Itt egy ordas nagy óra veszi át a főszerepet, kapunk időjárás információt, illetve nagy ikonok képében tárcsázót, navigációt, zenelejátszót és rádiót. A HTC saját navigációs szoftvert is kínál, ez a Locations, amely 30 napos próbaverziót jelent, ezek után meg kell venni a licenszet. De mivel ott a Google Maps, ezért ezt - pláne itthon - kevesen fogják kihasználni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

Előzmények

 • HTC One S - acéloS

  Noha papíron gyengébb nála, a HTC One S esetenként még a csúcsmodellnél is jobb teljesítményt nyújt, ráadásul igen szépre és vékonyra sikerült.

 • Mobilarena TV: A Legenda újratöltve

  A mai adásban a HTC One paletta legkisebb tagját, a One V-t mutatjuk be.

 • HTC One X - egy telefon mind felett

  A One széria csúcsa jött, látott és győzött: prémium anyaghasználat, ütős formaterv és előremutató hardver jellemzi a HTC újdonságát.

 • Sense 4.0 bemutató

  A One szériában debütált a HTC saját felhasználói felületének legújabb verziója; az Andriod 4.0-ra épülő új Sense ergonomikusabb, letisztultabb és okosabb lett.

Hirdetés