HTC One V - legenda csak egy one

Hirdetés

Adatávitel, akkumulátor

Hogy a HSDPA modul milyen sebességre képest, azt homály fedi, a mi tippünk minimum 7,2 Mbit/s letöltési tempó. A böngésző igen kulturált, flash támogatás természetesen van, tökéletesen tördeli a bekezdéseket az általunk húzott méretre, ráadásul automatikusan teljes képernyős módban működik, ameddig nem érünk a kijelző felső részéhez. A korábban már említett erőforráshiány összetettebb weboldalakon való gyors görgetésnél jelentkezik, ahol bizony néha várni kell arra, hogy újrarenderelje a képet a rendszer.

HTC One V HTC One V

A HSDPA mellett van WLAN, a Bluetooth 4.0-s verziószámú (gyorsabban öregszik, mint én), DLNA viszont nincs, ahogyan az NFC is hiányzik. MicroUSB kábellel a géphez kötve egyrészt természetesen tölt a készülék, másrészt pedig mind a belső memóriát, mind pedig a microSD tartalmát egy-egy külső meghajtóként láthatjuk. A telefonból nem hiányzik a GPS sem, ez gyorsan talál műholdat és stabilan tartja is a pozíciót.

HTC One V
[+]

A hátlap alatti akkumulátor kivehetetlen, névleges teljesítménye 1500 mAh. Ez nálam pont két napos készenléti időt eredményezett, ami jóval kedvezőbb, mint a csúcsmodell One X esetében. Mindenféle beállítást eszközölhetünk a takarékosság jegyében, de szignifikánsan csak akkor fog változni a készenléti idő, ha éjszakára kikapcsoljuk az eszközt, illetve leugrunk a 3G-ről és/vagy a WLAN hálózatokról.

HTC One V
[+]

Értékelés: HTC One V
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 10 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 7 pont
Multimédia
Vizuális 8 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 6 pont
Hogyan értékelünk?

Összegzés. A One V egy stílusos, jól összerakott, prémium anyaghasználatú készülék, amely elsősorban egyedi formatervével és a Sense felület segítségével lophatja be magát a szívünkbe. Nem olcsó, nagyjából 90 ezer magyar valutát kell érte az asztalra tenni, amiért cserébe kiváló hangminőség és szerethető kezelőfelület a jutalmunk. Ugyanakkor számos apróság hiányzik, egyrészt a hardver bizonyos funkcióknál kissé kevésnek bizonyul, másrészt manapság egy DLNA elvárható lenne, illetve egy előlapi kamerát is elviselt volna a masina. Látszott, hogy a HTC mérnökei alaposan átgondolták azt, hogy milyen módon lehet a legjobban a felhasználó kedvére tenni a fotós funkciók kapcsán, s ezt az eredmények is igazolják. Minden más tekintetben is ez egy korrekt, jól működő, átgondolt okostelefon, amely a középkategória felsőbb részeibe tehető, az árcédula szokás szerint magasabb, mint más gyártók hasonló masináinál. Mindenkinek el kell döntenie, hogy kiad-e ennyivel több pénzt mondjuk egy Xperia ray ellenében, amely ugyanezt a hardvert vonultatja fel, máshogy vonzó, de egyáltalán nem rosszabb. A HTC mellett szól a unibody készülékház és a kiváló Sense felület, valamint az érzés, hogy egy prémium kategóriás okostelefon lapul a kezünkben. A legenda nem éled újra, ahhoz a hasonló formatervnél jóval több kellene, ettől függetlenül megérdemli a One V a Tetszett plecsnit, pláne, ha kicsit esik az ára is.

HTC One V

Bog

A tesztkészüléket a Speedshop biztosította, köszönjük! Vásárláshoz kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítésében a T-Mobile 4G mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

Előzmények

 • HTC One S - acéloS

  Noha papíron gyengébb nála, a HTC One S esetenként még a csúcsmodellnél is jobb teljesítményt nyújt, ráadásul igen szépre és vékonyra sikerült.

 • Mobilarena TV: A Legenda újratöltve

  A mai adásban a HTC One paletta legkisebb tagját, a One V-t mutatjuk be.

 • HTC One X - egy telefon mind felett

  A One széria csúcsa jött, látott és győzött: prémium anyaghasználat, ütős formaterv és előremutató hardver jellemzi a HTC újdonságát.

 • Sense 4.0 bemutató

  A One szériában debütált a HTC saját felhasználói felületének legújabb verziója; az Andriod 4.0-ra épülő új Sense ergonomikusabb, letisztultabb és okosabb lett.

Hirdetés