HTC One M9 - meleg fogadtatás

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

Az adatkommunikáció arzenál elsőrangú, élén a Cat.6-os LTE modemmel, amellyel 300 Mbps az elméleti letöltési határ, 3G-n ugyanez az érték 42 Mbps. A beszélgetési hangminőség eddig is a HTC erőssége volt, és most is az: mindkét oldalon elégedettek voltunk a hívások során. WiFi-ből kétcsatornás 802.11a/b/g/n/ac modul jár Direct, DLNA és hotspot funkciókkal, a modem érzékenysége megfelelő. Bluetoothból 4.1 a szabvány A2DP, LE és apt-X támogatással, USB-ből pedig 2.0 MTP-vel, OTG-vel és MHL 3.0-val. Nem maradt ki az infraport, az NFC, valamint a navigációs csomag, amely a földi antennák és routerek mellett a GPS, a GLONASS és a Beidu műholdak jeleit is képes fogni, így gyors a pozíciószerzés.

A HTC One M9 üzemideje erős közepes
[+]

Jogos elvárás, hogy az üzemidő generációról generációra növekedjen, ezért a HTC 2600-ról 2840 milliamperórára bővítette a telepméretet, azonban az új rendszerchip vagy a kijelző miatt az üzemidő nem az előnyére változott. A napi rutin mellett átlag négy, visszafogott napon négy és fél órát ütött meg a képernyőidő, és minél több erőforrást használtunk, a készülék annál hamarabb merült, ami persze logikus, ám az előd takarékosabban járt el hasonló körülmények között. Mivel az Android rendszer és a hálózati kapcsolatok is kivették a részüket a fogyasztásból, szoftveresen biztosan lehet még a dolgon finomítani. Böngészésből a szokásos fényerőn mindenesetre kevesebb, mint nyolc óra jött ki egy töltésből, a MinDigTV HD adásából pedig kereken hét, nem túl acélos eredmény. Ha a benzinlámpa kigyullad, energiatakarékos és extrém energiatakarékos módokkal próbálhatunk üzemidőt nyerni, az utóbbi telefonálásra, SMS és email küldésre, valamint a számológép és a naptár használatára redukálja a készülék lehetőségeit, cserébe viszont sokáig bírja töltés nélkül.

A HTC One M9 jó készülék, ám csak fél lépés előre
[+]

Értékelés: HTC One M9
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 10 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 9 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 10 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 10 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 10 pont
Egyebek
Üzemidő 6 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

A végszót kezdjük a tételmondattal: az elődhöz képest sok minden alapjaiban nem változott, ami a One M9 számára jó hír, és egyben rossz. Jó, mivel továbbra is adott egy gyönyörű és makulátlanul összerakott fémházas készülék a verhetetlen BoomSound hangszórópárral. Kevésbé jó viszont a csúszós hátlap és a vastag képernyőkáva, ráadásul az androidos képernyőgombok is csökkentik az előlapi kijelzőarányt. Ami a hardveres teljesítményt illeti, ha a Samsung Galaxy S6 az Exynos 7420-as chipsettel az egygenerációs váltás, akkor a One M9 a Snapdragon 810-zel legfeljebb csak fél, ráadásul kellemetlen járulék a készülék melegedése és a tavalyinál valamivel gyorsabb merülése. A kijelző továbbra is minőségi, éles és szép színekkel operál, a Super-LCD3 panel betekintési szögei viszont nem az előnyükre változtak.

A kézkomfort, a jófajta füles és a fürge Sense felület mindenesetre folytatják a minőségi HTC készülékek sorát, a tajvaniak ráadásul nem spórolták ki a microSD foglalatot vagy az FM-rádiót. A kamera szintjén is előreléptek, bár a dobogó itt még messze van, este pedig előjönnek a problémák. A 240 ezres kártyafüggetlen nyitóár mindenesetre annyira erős, hogy a One M9 nem tud alávágni a kiegyensúlyozottabban teljesítő, jobb kijelzővel felvértezett és kamerában is odapörkölő Galaxy S6-nak, és többe kerül, mint az ívelt kijelzős, Snapdragon 810-es G Flex 2, bár ott vállalni kell a felületet dadogásait. A HTC One M8 még olcsóbb hasonló felhasználói élménnyel, persze rosszabb nappali kamerával. Mivel a piac sokszínű, a felhasználói igények pedig sokrétűek, jó alapjaival (dizájn, hangszórók, Sense UI) a HTC még mindig joggal számíthat széles vásárlórétegre, a generációváltás viszont csak félig jött össze, és úgy sem hibátlanul.

HTC One M9

Bone123

A tesztkészülék az XXL GSM jóvoltából jutott el hozzánk. Vásárláshoz kérem, kattintson ide!

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

 • Bemutatkozott a HTC One M8s

  Full HD megjelenítővel, Snapdragon 615-ös rendszerchippel és a megszokott, szemrevaló, minőségi fémházzal startolt el a HTC új, prémiumkategória alá szánt versenyzője.

 • Bemutatkozott a One E9+ is

  A HTC One M9+ mellett annak phabletkijelzős, ugyancsak QHD-s fivére is elstartolt Ázsiában, nem kevésbé impresszív hardveres tudással.

 • Javít a fotók minőségén az új One M9 frissítés

  Kisebb, ám a Phandroid szerint annál fontosabb csomagot kapott a pár hete elstartolt HTC One M9, amelynek feltétele után a kameraszoftver pontosabbá és megbízhatóbbá válik.

Előzmények

 • Elstartolt a HTC One M9

  Tajvanon már kapható, az USA-ba pedig április 10-én érkezik a HTC legújabb fémházas csúcskészüléke, amely a visszajelzések szerint fontos szoftveres frissítőcsomagot kapott.

 • O-ó, elejtettem a HTC One M9-et!

  Sebaj, a HTC kicseréli, legalábbis az USA-ban. A One M9 Plus nem, az Uh-oh névre keresztelt szolgáltatás viszont bemutatkozott az Egyesült Államokban.

 • HTC One M8 - One, aki duplán szereti

  A tajvaniak legújabb zászlóshajója még fémesebb külsőt kapott, ráadásul már duál kamerával rendelkezik, és a szteró hangszóró is fejlődött.

Hirdetés