HTC One M9 - meleg fogadtatás

Hirdetés

Külső és kijelző

A HTC One a mai napig az egyik legmenőbb mobil, köszönhetően finoman megmunkált, fémházas formatervének és a mérnöki pontosságú összeszerelésnek. A trendet az M8 után az M9 is követi, amely BoomSound hangszóróival és funkciótlan HTC logó sávjával megtartotta nyúlánk formáját, ami azt eredményezi, hogy az androidos kezelőgombok, bár elrejthetők, a kijelzőn kaptak helyet, előnytelen előlapi képernyőarányt szülve. A Desire Eye-jal a HTC egyébként már előállt vékonyabb hangszórókkal, szóval a 144,6 x 69,7 x 9,6 milliméteres és 157 grammos készülékházból lehetett volna faragni, az egykezes használat ugyanis már nehézkes.

 HTC One M9
[+]

Persze a készülék a komfortos íveknek hála még mindig kényelmesen csúszik a tenyérbe, bár a csúszik a szó negatív értelmében is igaz, úgyhogy nem árt a szálcsiszolt fémházat biztos kézzel fogni. Miközben a konkurencia QHD-s megjelenítőkkel villog, a HTC megtartotta az 1080 x 1920 pixeles felbontást, ami egyébként 5 hüvelyken kiváló képélességet biztosít, a maximális fényerő és a napfény alatti helyzet is remek, és a kissé kékesre kalibrált megjelenítő színei is rendben vannak. Kevésbé jó hír, hogy a készülék elfordításával gyorsan csökken a panel fényereje – mintha a tavalyi Super-LCD3 panel jobban bánt volna a betekintési szögekkel.

A HTC One M9 fényereje remek, betekintési szögei közepesek
[+]

Kijelző-teszt
Mérés HTC One M9 Samsung Galaxy S6 edge Google Nexus 6 Apple iPhone 6
Fehér fényerő 469 nit 351 / 572 nit 266 / 436 nit 576 nit
Fekete fényerő 0,36 nit 0 nit 0 nit 0,38 nit
Kontrasztarány 1341:1 végtelen végtelen 1517
Színhőmérséklet 7914 K 7766 K / 6683 K 6520 K 7092 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Ahogy azt jeleztük, az M9 szemből összetéveszthetetlenül egy One szériás HTC, megmaradtak ugyanis a méretes hangszórórácsok, a vastag, fekete képernyőkáva, a felső BoomSound vájatok közül előpislákoló értesítési LED, valamint a fénymérő és a közelségérzékelő szenzorok. Ami nem nyilvánvaló, azonban változás, az az előlapra száműzött, 4 megapixeles UltraPixel kamera, a hátlap alatt ugyanis már egy 20 megapixeles Toshiba modul várja a fényt a lencse végén, kéttónusú ledes villanóval. Minden más maradt a régi: középen a HTC logó, alul pedig némi minősítési felirat töri meg az elegánsan csillogó és kellemesen ívelt fémlapot.

A HTC One M9 nyomógombjai jobb oldalra kerültek
[+]

A nanoSIM kártyát baloldalt felül, a microSD-t pedig az átellenes oldalon tudjuk a mellékelt tű segítségével behelyezni. Az utóbbi alatt kapott helyet az ideálisnál laposabb hangerő fel, hangerő le és bekapcsoló gombtrió, amelyeket pont emiatt könnyű összekeverni, nyomáspontjuk mindenesetre ideális a puha kezeléshez.

A HTC One M9 szálcsiszolt fém hátlapján egy nagy felbontású kamera virít
[+]

Mivel felül az infralámpát széles műanyag sáv védi, a microUSB kábelt és a 3,5 milliméteres fülhallgatódugót alul tudjuk csatlakoztatni. Összességében a hibátlanul összeszerelt One M9-re nem lehet sok panasz, legközelebb mindenesetre remélhetőleg lefaragnak a kávákból.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • HTC

Azóta történt

 • Bemutatkozott a HTC One M8s

  Full HD megjelenítővel, Snapdragon 615-ös rendszerchippel és a megszokott, szemrevaló, minőségi fémházzal startolt el a HTC új, prémiumkategória alá szánt versenyzője.

 • Bemutatkozott a One E9+ is

  A HTC One M9+ mellett annak phabletkijelzős, ugyancsak QHD-s fivére is elstartolt Ázsiában, nem kevésbé impresszív hardveres tudással.

 • Javít a fotók minőségén az új One M9 frissítés

  Kisebb, ám a Phandroid szerint annál fontosabb csomagot kapott a pár hete elstartolt HTC One M9, amelynek feltétele után a kameraszoftver pontosabbá és megbízhatóbbá válik.

Előzmények

 • Elstartolt a HTC One M9

  Tajvanon már kapható, az USA-ba pedig április 10-én érkezik a HTC legújabb fémházas csúcskészüléke, amely a visszajelzések szerint fontos szoftveres frissítőcsomagot kapott.

 • O-ó, elejtettem a HTC One M9-et!

  Sebaj, a HTC kicseréli, legalábbis az USA-ban. A One M9 Plus nem, az Uh-oh névre keresztelt szolgáltatás viszont bemutatkozott az Egyesült Államokban.

 • HTC One M8 - One, aki duplán szereti

  A tajvaniak legújabb zászlóshajója még fémesebb külsőt kapott, ráadásul már duál kamerával rendelkezik, és a szteró hangszóró is fejlődött.

Hirdetés