Pekingben elstartolt a HTC One M9+

A tajvani gyártó tegnap hivatalosan is bemutatott két új csúcskészüléket a kínai Pekingben, az egyik a One M9+, a másik pedig a One E9+. A HTC One M9+ az idei MWC kiállításon bemutatott One M9 nagytestvére, amit nem a melegedési gondokkal küszködő Qualcomm Snapdragon 810-es lapkakészlettel, hanem a MediaTek MT6795T-vel szereltek fel.

A design nem változott jelentős mértékben, a One M9+ készülékháza a megnövelt kijelzőjéből adódóan nagyobb, mint testvéréé, a kijelző alatt pedig az egyik BoomSound hangszórót kettéosztották, közé meg egy ujjlenyomat-olvasóval egybeépített home gombot ékeltek. Sokan kritizálták a One M9-ben tapasztalt alsó és felső kávaméreteket, ezek a nagytestvér esetén sem lettek kisebbek.

Hirdetés

Ami a kijelzőt illeti, felbontásban és méretben is növekedésről számolhatunk be, egy 5,2 hüvelykes, QHD (2560x1440 pixel) Super LCD3 megjelenítő került a One M9+-ba, ezzel 564 ppi-s, döbbenetesen magas pixelsűrűségi értéket ér el, a védelméről pedig Gorilla Glass 4 gondoskodik. Hardveres téren a MediaTek MT6795T került a készülékbe, ez egy 64-bites, nyolcmagos SoC, amely a PowerVR G6200-as grafikus gyorsítóval és 3 GB RAM-mal dolgozik együtt. A belső tárolóegység kapacitása 32 gigabájt, ami tovább bővíthető microSD kártya segítségével.

Adatkommunkációs téren is erős lett az új modell, Cat 6.-os LTE modem (300/50 Mbps elméleti maximális sebesség), 802.11 a/b/g/n/ac szabványokat ismerő WiFi és Bluetooth 4.1 jellemzi a One M9+-t, ezen felül természetesen az A-GPS és a GLONASS sem maradt ki. A kameramodulok az M9-ben látottakhoz képest annyiban változtak, hogy a hátlapi, 20 megapixeles kamera fölé került egy kiegészítő szenzor, pont úgy, mint a One M8 esetében. Az előlapon megmaradt a 4 megapixeles, UltraPixel technológiával felvértezett érzékelő. Szoftverek tekintetében az Android 5.0 került a készülékbe a HTC Sense 7.0 kezelőfelületével és szoftveres kínálatával. Mindezek mellé egy 2840 mAh-s lítium-polimer akkumulátor tartozik.

A HTC csúcsmobilja tehát ígéretes specifikációkkal kecsegtet, de a tajvani gyártó nem említette meg, hogy Európában vagy az Egyesült Államokban forgalmazni szeretné a készüléket, egyáltalán nem kizárt, hogy itthon csak szürkeimportos darabokkal találkozhatunk majd.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés