Honor Watch GS Pro - strapacska

Túrafókusz 14 Mil-STD-810G teszttel és 3 hetes üzemidővel, a szoftver azonban nem nő fel az elvárásokhoz.

Külső, üzemidő, csomagolás

Szép lett a Huawei Watch GT 2 Pro, csak elég zárkózott és buta 100 ezer forint felett, egy Apple Watch SE vagy Galaxy Watch mellett. A Honor éppen ezért kétszer is ellenállt, hogy lemásolja a házi feladatot: a Watch GS Pro 90 ezerért barátibb árcédulát kapott, a két kínai márka életében először pedig strapakülsőt kölcsönzött a szériának terep- és túrafókusszal, valamint gigászi, 790 mAh-s teleppel. Ez utóbbi annyira jól teljesít, hogy előre is veszem az üzemidő témakörét: állandó pulzusméréssel és mobilkapcsolattal elég bő háromhetente a mágneses, érintkezős bölcsőre rakni, miközben az említett riválisok annak is örülnek, ha a három nap összejön lemerülésig.


A Honor Watch GS Pro a Garmin Forerunner 745 mellett [+]

Heti két GPS edzéssel megvan a két és fél hét használat, avagy a 40 órás folyamatos műholdas követés, ami terepfutás, kirándulás és hegymászás esetében, energiatakarékos GPS módban 100 órára nyújtható. Terepfutóként és teljesítménytúrázóként gondolhatja az olvasó, mennyire felcsillant a szemem a termék bejelentésekor, persze a megfelelő szoftveres és térképes háttér is szükséges, hogy a Honor kütyü hatékony kiegészítő legyen a természetben. No, és persze a megfelelő védelem, amit tizennégy Mil-STD-810G teszt teljesítése szavatol: a GS Prót levizsgáztatták hősokkra, napsugárzásra, homok és por áldatlan hatására, alámerítésre, rázkódásra, ütődésre, esőre, alacsony légnyomásra és többféle folyadék behatására.


[+]

A cucc -40 és 70 Celsius-fok között használható, nem árt neki 96 óra sósködben vagy 240 magas páratartalom mellett, az 5 ATM védelemmel pedig a zuhanyzás és a sekély vizes úszás is opció. Oké: ezúttal nincs Qi töltés, és a töltőkábel is az, ami: energiaátvitelre használható, PC-re dugva azonban nem indul meg az adatátvitel, ez ugyanis csak Bluetoothon opció. Az óra viszont egyáltalán nem lett vaskos, már ami a 45,5 grammos tömeget illeti, és a 11,5 grammos nejlonszíj is kifejezetten légies, amely a terepszínű Watchhoz jár.


[+]

A 48 x 48 x 18 milliméteres térfogat ugyanakkor hatalmassá teszi a GS Prót, éppen ezért nem áll jól minden férficsuklónak. A vékonybőrűek pedig óvakodjanak: az órarész négy sarkát hátul annyira élesre vágták, hogy a gombok működtetésekor, intenzív edzés során vagy az ágyban forgolódva a kiálló részek bizony az ember fájdalomreceptorait működésbe hozzák. A fekete változatot már csak azért is ajánlom a szintén túl élesen vágott, rideg, izzadtságot magába szívó nejlonpánt helyett, mert ahhoz szilikon szíjat adnak, a képeken látható matt kék változatnak pedig egyáltalán nem áll jól a csillogós acélkeret, ha ettől még az 1,39”-es AMOLED panelt hatékonyan is védi.


[+]

A 454 pixel átmérőjű kijelző most sem kérdez: remekül látszik odakint, kellően elsötétedik bent, csuklóemelésre megbízhatóan felvillan és kérhető mindig látható óra, az üzemidő kárára. Emellett akár 20 percre bekapcsolva maradhat, ám teljes edzéshosszra valamiért nem – ezért, és a középszerű rezgéserősség miatt is kapóra jön a hangszóró, beolvasva az aktuális edzésadatokat. A mikrofon is megvan, vele együtt pedig a hívásfogadás a telefonról naplóval és tíz kedvenc névjeggyel, akiket közvetlenül a kütyüről tudunk tárcsázni. Már csendes környezetben, ahol érteni egymást, zajosabb helyeken ugyanis nem lesz célravezető a kommunikáció.


[+]

Az órát a felső (menü és főoldal) és az alsó gombbal (oké), valamint érintéssel és ujjhúzással tudjuk vezérelni, és sajnos a dolog nem olyan reszponzív vagy pontos, mint egy Apple Watch esetében, ahogy egy Galaxy Watch tekerentyűje is hiányzik. Azért nem lehet panasz a sebességre, kivéve ha zenét pakolunk át a telóról, mert a Watch GS Pro kizárólag Bluetooth átvitelre képes, WiFi modemet vagy eSIM chipet nem kapott. A 2 GB elérhető tárhelyre így akár egy órán át vándorolhatnak a számok, ha több tucatot indítunk útnak önálló zenehallgatás érdekében. Megvan viszont a barometrikus magasságmérő, a giroszkóp, a gyorsulásmérő, a fénymérő, az optikai pulzusmérő és az iránytű, illetve a Kirin A1 chipset.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés