Bemutatkozott a Honor Watch GS Pro és a Honor Watch ES

A Watch ES nagyon hasonlít a Huawei Watch Fitre, a Watch GS Pro pedig az első minősítetten starapbíró okosóra a gyártó portóliójában.

Javában zajlik a Honor berlini sajtóeseménye az idei IFA keretein belül, amelyet a fennálló körülmények miatt idén mi is az élő közvetítés segítségével követünk. A gyártó több termékkategóriában számos eszközt mutatott be (10,1 hüvelykes Honor Pad 6 tabletet, Magic Book 14 és 15-öt, a Honor Choice termékcsaládon belül elektromos fogkefét, porszívót és masszírozót), de a showt egyértelműen a Honor Watch GS Pro vitte el, amely a gyártó első, MIL-STD 810G hitelesített, strapabíró okosórája.

A harmadik színvariáció a fekete.A harmadik színvariáció a fekete. A harmadik színvariáció a fekete. [+]

A Watch GS Pro 14 tesztet telejsített, így ellenáll például az extrém hőmérsékletingadozásnak, a rázkódásnak és természetesen vízálló. A Kirin A1-es szettel szerelt óra 1,39 hüvelykes, 454 x 454 pixel felbontású AMOLED panelt kapott, a tokozás polikarbonát, de a kijelzőkeret rozsdamentes acél, a hangsúly pedig a kültéri tevékenységeken van, mint a túrázás, hegymászás vagy síelés, összesen pedig 100 féle edzésmódot támogat. Az egyes kültéri tevékenységekhez releváns információk is elérhetők, mint a napkelte és a napnyugta időpontja, a holdfázis vagy időjáráselőrejelzés, illetve riasztás várhatóan kedvezőtlen időjárási körülmények esetén.

Van véroxigénszint mérő, pulzusszenzor, opció az alváskövetés, a kültéri aktivitáskövetést pedig dual GPS modul segíti, túrázáskor útvonaltervvel, automatikus visszatérési útvonal-tervezéssel és figyelmeztetéssel, ha esetleg letértünk arról. A készülék 5.1-es szabványú Bluetoothon kapcsolódik és a gyártó ígérete alapján maximum 48 órán keresztül képes követni a felhasználó mozgását GPS alapon. Az akkumulátor méretét nem részletezték (én 790 mAh-t hallottam 1:01:10-nél, de bizonyára tévedek), de a Honor 25 nap üzemidőt irányzott elő energiatakarékos üzemmódban. A Watch GS Pro Európában 250 eurós áron (89 ezer forint) nyit szeptember 7-én, itthon pedig októbertől lesz elérhető.

A Huawei Watch Fitre kísértetiesen hasonlító Honor Watch ES elsősorban fitnesz és lifestyle termék, ehhez képest viszont kifejezetten széleskörű funkcionalitással bír. A szokásos tevékenység- és egészségmonitorozás mellett (alvás, stressz, pulzus, véroxigén szint, női ciklus) elérhető az automatikus aktivitásészlelés, összesen 95 sporttevékenységet képes értelmezni, emellett 12, animációval illusztrált edzésprogramot is kínál.

[+]

Természetesen az úszás is szerepel a lehetőségek között, a készülék 5 ATM nyomástűréssel 50 méteres méylségig alkalmas vízben való használatra, eközben pedig a pulzusfigyelés is aktív. A kialakítás és a megjelenítő megegyezik a Huawei modelljével, így az értesítések itt is 1,64 hüvelykes, 280 x 456 pixel felbontású AMOLED kijelzőn jelennek meg, opció a mindig aktív kijelző (AoD), a több mint 200 óralap pedig testreszabható.

A Honor 10 nap üzemidőt ígér teljes körű felhasználás mellett, a vezetékmentes gyorstöltő pedig az első 30 percben a teljes kapacitás 70%-át tolja bele a telepbe. A Honor Watch ES fehér, pink és fekete színben lesz elérhető, itthon októbertől, elvileg 100 euró körüli áron, ami jelenleg 36 ezer forintot jelent. A specifikáció egyelőre ismeretlen részletei valószínűleg egyezést mutatnak majd a Huawei Watch Fit képességeivel (RAM/tárhely, adatkapcsolat), de a kedvezőbb ár azért eltérésekre utal.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés