Honor Watch Magic - elvarázsolt idő

A Huawei Watch GT apróbb variánsa éppoly meggyőző kívülről, és épp annyira behatárolt a tudáslistája belülről. A Honor variációja ugyanakkor határozottan kellemesebb áron nyit.

Hirdetés

Külső, hardver, beüzemelés

Tucatnyi kütyügyártó állt elő (Android) Wear OS típusú karórával az évek folyamán, és a Huawei Watch a legszebbek egyike volt, mégsem tudott a Google platformja versenyre kelni az Apple-ével, közben pedig az aktivitásmérők és sportórák is nagyobb lendületet vettek. Tavaly ezért a Huawei a kis hardverigényű LiteOS-re váltott, és fenomenális üzemidővel dobta piacra az 1,39” átmérőjű, remek OLED kijelzős Watch GT-t, ami eleget ugyan nem tudott, hogy okosnak nevezzük, az esztétikai versenyt azonban lendületből megnyerte. Nagy kütyü kis tudással – már akkor ki akartam próbálni Honor márkás, 1,2”-es alteregóját, a Watch Magicet, mert a funkciólistához nem kell akkora panel, a férfiúi vásárlók mellett ez utóbbit pedig a hölgyek is kényelmesen magukra szíjazhatják.


[+]

Végül pedig az a szokásos helyzet állt elő, miszerint a kisebbik óra az olcsóbb: a Watch Magic szilikonpánttal 57 ezer forintba kerül (fekete órarész), kívül bőr, belül szilikon kivitelben pedig 64 ezerbe (ezüst festés). Ha megemlítem a 390 pixel átmérőjűre zsugorodott, de továbbra is tűléles és kellően fényes panelt, a jóval kisebb, 178 mAh-s telepet és a kellemesen légies, 32,5 grammos tömeget (a cserélhető, 22 mm-es szíj nélkül), meg is köszönhetném a figyelmet, hiszen minden másban megegyezik a Watch GT-vel. De már csak azért sem teszem, mert az elmúlt napokban igencsak összebarátkoztam a cucc 42,8 x 42,8 x 9,8 milliméteres paramétereivel és gyönyörű kivitelével, szinte észrevétlenül hordva csuklómon.


[+]

Senkit ne tántorítson el, hogy a rozsdamentes acél váz mögött, a szenzorok oldalán a gyártó műanyagot használ: szuper az óra összeszerelése, kényelmesen csúszik a szerkezet a karon, elég luk van a szíjon a komfortos viseléshez (14-21 cm), karcálló üveg védi a panelt, és ha épp kéznél van egy óceán, meg is lehet fürdetni a Watch Magicet sekély vízben az 5 ATM / 50 M vízállósági rátának köszönhetően. Csak ne írja alá senki a finoman megmunkált bőrszíj végrendeletét: úszni szilikonpánttal érdemes. Jobbra két határozottan kiálló, így könnyen kezelhető gomb van: a felső bekapcsoló/főoldal/alkalmazáslista, az alsó pedig oké funkcióval bír, egyébként mindkettő felvillantja a lezárt képernyőt, ami csuklóemelésre is bekapcsol. Az érintéses kezelés is rendben van a kijelzőn, a Cortex-M4-en alapuló, kettős lapkakészlet pedig gyors navigációt biztosít, alacsony fogyasztással.

A 16 MB RAM és a felhasználótól elzárt, 128 MB-os tároló viszont azt jelenti, hogy se zenét, se más fájlt nem lehet a Watch Magicre másolni, így ugrik az önálló zenehallgatás (és sajnos a mobil lejátszójának kezelése is), a kütyüvel továbbá telefonálni sem lehet, és semmiféle alkalmazásbővítés nincs, ezért nem nevezem okosórának. Különben is Bluetooth 4.2 a leggyorsabb adatátviteli ráta LE protokollal, szerencsére villámgyors beüzemeléssel a Huawei Egészség alkalmazásának segítségével – mivel WiFi sincs, a frissítőcsomagok jó lassan, percekig vándorolnak át, visszafelé pedig nem lehet GPX edzésfájlokat szinkronizálni, ami korlátozza a sporttudást. A szenzorlista viszont komplett: van gyorsulásmérő, giroszkóp, iránytű, alti-barométer, hátul pedig, négyes elrendezésben optikai pulzusmérő, ami folyamatosan és kérésre is operálhat.


[+]

A két fémpötty jelzi a mágneses, ezért kényelmesen használható töltőbölcső csatlakozási helyét, ami bő egy óra alatt tolja 0%-ról 100%-ra a töltöttséget, a dobozban mellékelt Type-C kábel segítségével (az adaptert a felhasználónak kell biztosítania). Fénymérő, ezért automatikus fényerő állítás úgy is van, hogy a panel teljes kör alakú, és a rezgőmotorról se kell lemondani, ami annyira erélyes, hogy ébresztésre is alkalmas. Értesítésjelzéshez viszont én az erősségét eggyel visszavettem volna, csak nincs ilyen opció. Nemcsak a hangjelzések maradtak ki (mikrofon és hangszóró sincs), szívesen állítottam volna a fényerőt az automatikus mérés finomítására, hogy éjjel felvillanva kevésbé világítson a retinámba. De úgy egyébként sincs sok variálási lehetőség, mondjuk viselési preferencia (bal vagy jobb kéz), emellett a mindig aktív kijelzőről is le kell mondani (egy-egy alkalommal, öt percre bekapcsolva maradhat az óra). Kár, mert egyébként a tökéletes feketékkel és betekintési szögekkel operáló, tűéles OLED panel remekül látható napfény alatt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés