Honor Watch GS 3 - tornából felmentve

Igényes megjelenés, könnyű, hosszú készenléti idő és nagyjából ennyi, amit a Honor Watch GS 3 neve mellé pozitívumként felírhatunk.

Doboz, külsőségek, üzemidő

2020 novemberében szakadt ki a Huaweiből a Honor, a márka termékein látszik és érződik az egykori anyacég hatása. Ezt a telefonoknál már láthattuk, többször, most pedig a hordható eszközök piacán is bebizonyosodott, nem olyan egyszerű a saját lábra állás. Az önálló Honor első okosórája a Watch GS 3 is ezt kiabálja bele a nagyvilágba, mert amint az igényes megjelenésű külső alá nézünk, elmaradott szoftvert és jól hangzó, beteljesítés nélkül maradt ígéreteket találunk. Ráadásul NFC nélkül hiányzik bármiféle fizetési módszer, nincs LTE-képes modell és mindezért 89 990 forintot kér el a gyártó. Szóval nagyon szerelembe kell esni az óra megjelenésével, de azért arra vigyázzunk az érzések kialakulása közben, hogy ne iPhone-unk legyen, mert azzal sehogy sem fog működni a karék.

Ezüst óra, kék bőr szíjjal. Hazánkban a fekete változat kapható!
Ezüst óra, kék bőr szíjjal. Hazánkban a fekete változat kapható! [+]

Szóval, megjelenés: könnyű (44 gramm), igényes, rozsdamentes acél tokozás (45,9 x 45,9 x 10,5 milliméteres méretben) és acél gombok, 2,5D-s hajlított üveg, 22 milliméteres gyorscsatos bőr óraszíj. Ezek jellemzik a Watch GS 3 tesztdarabját, mely nálunk járt, hazánkban viszont a kék bőrszíjjal kínált ezüst modell nem, csak a fekete fluoroelasztomer (szilikon) pánttal megvehető fekete óratestű változat kapható. De bármilyen standard óraszíjra lecserélhető a gyári. A rozsdamentes acél tokozás viszont csak addig terjed, amíg a szem az óra hordása közben ellát, a csuklóval érintkező rész, mely a pulzus- és véroxigén-szint mérőknek és mágneses töltőnek ad helyet már műanyagból van, erre a plasztik részre került a mikrofon és a meglepően erős hangszóró is.

Watch GS 3 a csuklómon.Watch GS 3 a csuklómon. Watch GS 3 a csuklómon. [+]

A doboz egyszerű fehér papírdoboz. Mondanám, hogy feleslegesen nagy, de értem, hogy a klasszikus órák csomagolására hajazót akart a cég biztosítani. Ennek fényében azonban furcsa, hogy az USB-A végű Type-C töltőkábel, az erre csatlakozó mágneses töltőfej és az óra mellé nem fért el egy kisebb méretű szíj. Az órán alapból M/L-es méretű található, ez 140 - 210 milliméter közötti csuklóra van szánva, én örültem volna egy S/M méretűnek is, mert a vékony karomon így az utolsó előtti lyukig kellett húznom a szíjat, hogy stabilan megüljön az eszköz.

A szenzorok, a hangszóró, a szíj csatlakozása és háttérben a töltő.
A szenzorok, a hangszóró, a szíj csatlakozása és háttérben a töltő. [+]

Az 1,43 hüvelykes átmérőjű, kör alakú AMOLED kijelzőt vékony káva veszi körül, de azért ne annyira vékonyra számítsunk, mint az a cég marketinganyagaiban látható. A megjelenítő érintésérzékenysége jó, az 1000 nit körüli maximális fényerővel és a fényérzékelővel pedig erős napfényben is jól látható a megjelenített tartalom. Már amennyiben azt olvasható méretűnek és nem csak olvasni tudó, karórát hordó sasoknak szánták, de erről majd bővebben a következő oldalon. A képpontsűrűség 326 ppi, a felbontás 466 x 466 pixel, a kijelzőt lehet az ujj húzogatásával vagy érintésével is irányítani. Azt, hogy automatikusan felvillanjon a panel a karunk megemelésekor bekapcsolhatjuk, van AoD megjelenítés is egyes számlapoknál, de arra nincs lehetőség, hogy az óra kijelzője folyamatosan bekapcsolva maradjon például edzés rögzítése közben. A kar emelésére pontosan reagál az eszköz, ha pedig bekapcsoljuk - vagy automatizálásra ütemezzük - a ne zavarjanak módot, a kijelzőt csak a gombok megnyomásával kelthetjük életre. Az érintést pontosan veszi, az edzések közben pedig zárolva van a megjelenítő, így az órára hulló verejték nem fog fantomérintést generálni. Az 5ATM védelemmel egyébként kezet mosni sima ügy, de akár úszni is gond nélkül mehetünk az órával csuklónkon.

1,43"-es AMOLED kijelző került az órába.
1,43"-es AMOLED kijelző került az órába. [+]

Két gomb van a Watch GS 3 testének jobb oldalán, ezek csak nyomásra reagálnak, bár alakjuk alapján úgy tűnhet, tekerhető koronával van dolgunk. A felső gombot röviden megnyomva a főmenü jön elő, nyomva tartással a kikapcsoló menü. Ha bármilyen menüponton belül vagyunk, a felső gombot használhatjuk visszalépésre, ha pedig a widgetek között lapozgattunk, egyszeri megnyomással visszakerülünk a számlapra. Az alsó gomb feladata beállítható, de csak egyszeri nyomásra programozható parancs, nyomva tartásra nem. Alapbeállításként az edzés menüben találjuk megnyomásával magunkat, bárhol legyünk is a rendszerben. Edzések esetén viszont a felső gombot kell nyomnunk ahhoz, hogy szüneteltessük vagy megállítsuk a tevékenységrögzítést (és feloldjuk a kijelző zárolását), az alsó gombbal a megjelenített információk között lépdelhetünk.

A két gombot csak nyomni lehet, csavargatni nem.
A két gombot csak nyomni lehet, csavargatni nem. [+]

Az óra mágneses töltője 5V / 1A leadására képes, ezzel tapasztalataink szerint a 451 milliamperórás telep nagyjából fél óra alatt feltöltődik. Bármilyen Qi felületről viszont nem vesz fel töltést a Watch GS 3 és az sem mindegy, hogy a gyári töltőre hogyan rakja rá az ember. Szerencsére, ha rossz oldalról próbálkoznánk, a mágnesek nem is engedik, hogy ráerőltessük a töltőt az órára. 100%-ra töltött teleppel indulva, AoD nélkül, napi kétszer egyórás GPS-követéses tevékenységet rögzítve és alvást is monitorozva 6 napot simán kibírt az óra, a Honor ígérete szerint a maximum, ami kihozható a GS 3-ból, az 14 nap. A folyamatos GPS-használat mellett a maximum 30 óra a cég szerint.

A hatalmas doboz és tartalma.
A hatalmas doboz és tartalma. [+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények

Hirdetés