Hirdetés

Honor 4X - négytalálatos

Hirdetés

Hardver, szoftverezettség

A 4X egyik vonzereje a 64 bites, 28 nanométeres csíkszélességű HiSilicon Kirin 620 chipsetben keresendő. Az ARMv8 architektúrájú processzor ugyanis nyolc darab 1,2 GHz-en duruzsoló Cortex-A53 magot tartalmaz, a nyers számítások mellett pedig egy picit már öregecske Mali-450MP4 grafikus gyorsító segíti a munkát. A 8 GB-os adattárolóból nagyjából 5,8 GB-ot lehet szabadon felhasználni, így aki több multimédiás tartalmat szeretne elérni, annak érdemes lesz beszereznie egy maximum 32 GB-os microSD kártyát, mert a készülék támogatja ezeket. A másik lehetőség a felhő, ingyen tárhely viszont nem jár a 4X mellé. Rendszermemória tekintetében 2 GB-nyi LPDDR3 modul került a motorháztető alá, ez abban az esetben is elég, ha több alkalmazást egyszerre szeretnénk futtatni. Kiváló a rezgőmotor, hiszen még akkor is megérezzük a telefon értesítéseit, ha az a zsebünkben hever, mi pedig lendületesen sétálunk az utcán.

Teljesítmény-teszt
Benchmark Honor 4X Huawei P8 Lite ZTE Blade S6 Sony Z3 Compact
Rendszerchip HiSilicon Kirin 620 HiSilicon Kirin 620 Snapdragon 615 Snapdragon 801
AnTuTu Benchmark 5.x 31115 pont 32106 pont 34118 pont 41930 pont
Vellamo Browser 1948 pont 2274 pont 2231 pont 2583 pont
Vellamo Metal 875 pont 1086 pont 975 pont 1545 pont
SunSpider 1.0.2 1524,3 ms 1393,9 ms 1136,6 ms 858,9 ms
Geekbench 3 (single) 550 pont 586 pont 660 pont 965 pont
Geekbench 3 (multi) 2195 pont 2556 pont 2390 pont 2717 pont
GFXBench Man. onscreen nem indult el nem indult el 12 fps 25,5 fps
GFXBench Man. offscreen nem indult el nem indult el 5,8 fps 11,9 fps
GFXBench T-Rex onscreen 14,8 fps 16 fps 24 fps 40,9 fps
GFXBench T-Rex offscreen 9 fps 10 fps 15 fps 27,2 fps

Pontszámok tekintetében nincs szégyenkeznivalója tesztalanyunknak, bár érdekes módon (valószínűleg a KitKat miatt) legalább tíz százalékkal elmarad a teljesítmény az ugyanilyen SoC-vel szerelt P8 Lite-tól. A rendszersebesség ettől még mondhatni hibátlan, az egyedi felület hasít a masina fedélzetén, igazából nem nagyon tudunk olyan programot megnyitni, ami esetén megdöccenne a szoftver. A főoldalak közötti lapozgatás tükörsimán működik, de példának említhetnénk az alkalmazások megnyitási gyorsaságát is, hiszen még az összetettebb feladatokkal, vagy a nagyobb dokumentumokkal is elboldogul a mobil. Játék terén már nem ennyire virgonc a 4X, a népszerű Dead Trigger 2 még a főképernyő betöltése előtt kilépett,

Honor 4X Screen Shot Honor 4X Screen Shot

A Honor újdonságán egyelőre az Android 4.4.2 KitKat operációs rendszerre épülő Emotion UI 3.0-ás felület futott, bár ha minden igaz, hamarosan érkezik rá a Lollipop is, méghozzá már az EMUI 3.1-es verziójával. A módosított kinézet már rögtön a menürendszer felépítésében tetten érhető, hiszen nincs klasszikus menü, így minden alkalmazást a főoldalakról, vagy az azokon tárolt mappákból nyithatunk meg. Természetesen szabadon választhatunk widgeteket is, ami pedig még jobb, hogy a rendszer témázható, így számos ruhába beöltöztethetjük a szoftvereket, vagyis olyan lesz, mintha egy új mobilt vettünk volna. Hasznos, hogy már a zárolt képernyőn elérünk bizonyos funkciókat, ha alulról felfelé húzzuk az ujjunkat: vezérelhetjük a zenelejátszót, beléphetünk a kamerába, a számológépbe, a hangrögzítőbe, és zseblámpa céljából aktiválhatjuk a ledes villanót. A legördülő információs függöny időrendi sorrendben rejti az értesítéseket, valamint a parancsikonokat is, melyekkel a gyorsbeállításokat érhetjük el, vagyis szabályozhatjuk a fényerőt, kikapcsolhatjuk például a 4G-t, a WiFi-t, vagy állíthatjuk a hangerő mértékét is. Támogatott a dupla koppintásos képernyő bekapcsolás és a rajzolás, így ha betűt írunk ujjunkkal a kikapcsolt kijelzőre, akkor az annak megfelelő alkalmazás indul el (például "c" esetén a kamera, "e" esetén a böngésző).

Honor 4X Screen Shot Honor 4X Screen Shot

A telefonkönyvben lényegében végtelen mennyiségű névjegyet elmenthetünk. A címtár elemeihez nevet, telefonszámot, emailt, fényképet, csengőhangot, webjegyet, címet, jegyzetet, születésnapot, évfordulót és kapcsolatot menthetünk. A tárcsázóképernyőn prediktíven kereshetünk a kontaktok között, alul pedig rögtön kiválaszthatjuk, hogy melyik SIM-ről indítanánk hívásokat. Az üzenetekben buborékos formában találjuk a beszélgetéseket, az SMS-ekről kézbesítési jelentést is kérhetünk. A billentyűzet kicsit zsúfolt, az ékezetes karakterek miatt már nagyon közel helyezkednek el a billentyűk, így a Swype ezen megoldása nem annyira kényelmes. Alkalmazások terén néhány demó játék, a fájlkezelő, a WPS Office dokumentumolvasó és a felesleges fájlok kitakarítását, valamint a nem kívánatos telefonszámok blokkolását segítő Telefon-kezelő számít extrának, ezen felül csak a gyári alkalmazásokat; vagyis a Térképet, a lejátszóprogramokat, a hangfelvevőt, a rádiót, a böngészőt, az ébresztőórát és más Google appokat találjuk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Honor

Azóta történt

 • Vajon eljut Európába a Honor 7?

  A Huawei kötelékébe tartozó brand sejtelmes videóban válaszol. Érkezhet a Honor 4A is.

 • Mobilarena TV: nagy tudás, kevés pénzért

  Mai műsorunk kereszttüzében a Honor 4C áll, ami a rendkívül kedvező árcímke ellenére két SIM-et kezel, plusz nyolcmagos processzorral, 13 megapixeles kamerával és 2 GB RAM-mal rendelkezik.

 • Honor 4C - becsületkassza

  Tesztalanyunk a középkategóriában hódíthat, hiszen a nyolcmagos processzor, a 2 GB RAM, a duál SIM támogatás és a 13 megapixeles kamara ellenére kedvező árcímkét kapott, de vannak hiányosságai is.

Előzmények

 • Honor 6 Plus - fókuszban a fókusz

  A remekül sikerült Honor 6 nagy testvére több egy phablet méretű variánsnál, a hátlapon például nem egy, hanem két kamera felel a remek képminőségért.

 • Honor 3C - időutazás

  HD kijelző és 2 gigabájt RAM az egyik oldalon, öregedő rendszerchip és régi Android főverzió a másikon – íme a Honor megfizethető középkategóriása.

 • Honor 6 - becsületbeli ügy

  Új márkát hozott létre a Huawei, Európában és hazánkban is kapható már a Honor 6, ami újfajta értékesítési modellel próbál vásárlókat szerezni. És erre minden esélyük meg is van.

 • Több tiszteletet a Huawei-nek, itt a Honor!

  Berlinben mutatta be a gyártó azt a két készüléket, amelyek egy új brand első modelljei. A Honor 6 és a 3C már Ázsiában debütáltak, Európában is nélkülözik a telefonok a Huawei nevet.

Hirdetés