Hirdetés

Honor 4X - négytalálatos

Bevezető, tartozékok

A Honor márkanév esetén a legtöbb felhasználó valószínűleg a Huawei-re gondol, tegyük hozzá, egyáltalán nem véletlenül. A kínai vállalat ugyanis több olyan készülékkel is előállt korábban, melyek már tartalmazták ezt a megnevezést, habár ezek a masinák nagyon ritkán jutottak el az európai földrészre. Tavaly októberében viszont derült égből villámcsapásként érkezett a váltás, hogy a Huawei már külön brandként, lényegében különálló márkát hoz létre a Honor néven Európában, mely az anyavállalattól eltérően nem az operátorokra fókuszál, hanem a független piacot célozza meg, igaz ettől még a fejlesztői és a szoftveres részleg nem lett önálló, erre majd a közeljövőben kerülhet sor. A fő értékesítési csatorna az internet, az eredeti elképzelések szerint a Honor telefonokat nem lehet boltban kapni, az online rendelésen van a fókusz. Az agresszív árazásnak és az ehhez mérten korrekt specifikációknak köszönhetően pedig egyértelmű volt, hogy van keresnivalójuk öreg kontinensen is, az elmúlt hónapokban piacra dobott készülékek pedig abszolút a gyártót igazolták.

Honor 4X kézben tartva
[+]

Kezdésként rögtön egy olyan termékkel rukkoltak elő, mely még tőlünk is gondolkodás nélkül megkapta az oly nagy kiváltságnak számító különösen ajánlott plecsnit, hiszen a Honor 6 tényleg kiváló árcímke mellett kínált a konkurenseknél sokkal jobb tudást. És bár az utóbbi időben felbukkanó készülékek közül igazság szerint egyik sem alkotott ennyire maradandót, gondoljunk csak a kicsit már elavult hardverrel forgalomba kerülő Honor 3C-re, vagy a picit drágára sikerült, HD kijelzővel szerelt Honor Hollyra, a most tesztelésre kerülő szerkezet a phabletek között érhet el újra diadalt. Pedig az 5,5 hüvelykes HD kijelző ugyan nem akkora sztárpáros manapság, ám ehhez tartozik egy nyolcmagos processzor, kellemes üzemidő, és ami még fontosabb, vonzó ár és két SIM támogatás, szóval a kérdés már csak az, hogy valahol banánhéjra lép-e a készülék, vagy gond nélkül átszakítja a sikerszalagot.

Honor 4X doboz
[+]

Az eszköz a Speedshopnak köszönhetően érkezett meg hozzánk, méghozzá a Honorra jellemző, minimalista, világoskék dobozban. A csomagolás tetejét leemelve azonnal az igen méretes 4X tárul elénk, majd ha a phabletet kivesszük a helyéről, akkor egy kis kartoncsomagot találunk, amiben egy microUSB kábel, egy 1 amperes töltőfej, valamint egy használati útmutató lapul. Kimaradt viszont a headset, ami nyilván nem jelenti a világvégét, de azért nem lett volna rossz valami egyszerű fülest betenni a szelencébe.

Külső

A 152,9 x 77,2 x 8,7 milliméteres méretekkel és 165 grammos tömeggel bíró készüléket már a phablet kategóriába sorolhatjuk. A méret tekintélyt parancsoló, igazából lehetett volna talán egy kicsit ergonomikusabb az eszköz, hiszen képernyőátló tekintetében nincs különbség tesztalanyunk és az LG G3 között, a 4X mégis jóval nyúlánkabb. Egykezes használatot nem feltétlenül érdemes remélni, nem találkoztam olyannal, akinek elég hosszúak lettek volna az ujjai ahhoz, hogy a megjelenítő minden pontját elérje. Az anyaghasználat a kategóriának megfelelő, hiszen külsőleg legfőképpen műanyaggal és üveggel találkozunk, melyeket rendkívül pontosan egymáshoz illesztettek a gyárban, így hiába kezdjük el tekergetni, nem fogunk recsegő hangokat hallani.

Honor 4X előlap
[+]

Az előlapon az 5,5 hüvelykes, 720 x 1280 pixel felbontású IPS kijelző uralkodik. A fényerő a méréseink alapján messze átlagon felüli, még az egyre erősödő napsütésben sem volt különösebb gond (főleg akkor, ha bekapcsoljuk a jobb láthatóságot a menüben). A betekintési szög kiváló, a színek kalibrációja megfelelő, igazából a színhőmérsékletet kékesre sikerült belőnie a Honornak, de ha nem tetszik a gyári beállítás, akkor a menüben hűvösebb vagy melegebb fehéret is választhatunk. Alul három, érintésérzékeny vezérlőgombot találunk, sajnos ezekkel két gond van: nem meglepő módon nem változtatható a sorrendjük (pedig a balra helyezett vissza gombot elég kényelmetlen megérinteni), és háttérvilágítással sem rendelkeznek. Balról jobbra haladva a visszalépés, a kezdőképernyőre ugrás, valamint a menü/alkalmazásváltót érjük el. Felül gombostűfejnyi értesítő ledet, beszédhangszórót, öt megapixeles kamerát, valamint közelség- és távolságérzékelő szenzorokat találunk.

Honor 4X oldalsó gombok
[+]

Kijelző-teszt
Mérés Honor 4X ZTE Blade S6 HTC Desire 620 Huawei P8 Lite
Fehér fényerő 583 nit 382 nit 375 nit 336 nit
Fekete fényerő 0,47 nit 0,38 nit 0,44 nit 0,48 nit
Kontrasztarány 1241:1 1004:1 853:1 700:1
Színhőmérséklet 8220 K + manuális 8250 K 7783 K 7652 K + manuális

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Hirdetés

A hátsó borítás az oldalsó részeket is magában foglalja, mivel az egész egy elemként pattintható le a helyéről. A jobb oldal rejti a hangerőszabályzó billentyűt és a bekapcsológombot, a nyomásponttal nincs gond, utóbbi elhelyezésével viszont igen, mivel körülötte megvastagították egy kicsit a széleket, így érzésre sokszor inkább a hajlatnál akarjuk majd megnyomni a pár milliméterrel feljebb elhelyezkedő gombot. A felső rész ad otthont a 3,5 milliméteres jack kimenetnek és a másodlagos mikrofonnak, alul pedig a microUSB csatlakozó, a beszédmikrofon és a hangszóró terül el.

Honor 4X hátlap
[+]

A hátlap a bal felülre szerelt 13 megapixeles kamerán és a hozzá tartozó ledes villanón kívül nem rejt túl sok izgalmat. Recés kialakításának köszönhetően egyrészt nem túl csúszós, másrészt a göröngyös felület miatt az ujjlenyomatokat sem gyűjti össze. Ha a plasztik fedelet lekapjuk a helyéről, akkor balról rögtön két microSIM foglalatot láthatunk, ezek fölé helyezték el a microSD kártyahelyet. Mindegyikhez oldalról lehet hozzáférni, az akkumulátort nem lehet cserélni, bár annyit azért lehet látni, hogy elég méretes telep került a 4X-be.

Hardver, szoftverezettség

A 4X egyik vonzereje a 64 bites, 28 nanométeres csíkszélességű HiSilicon Kirin 620 chipsetben keresendő. Az ARMv8 architektúrájú processzor ugyanis nyolc darab 1,2 GHz-en duruzsoló Cortex-A53 magot tartalmaz, a nyers számítások mellett pedig egy picit már öregecske Mali-450MP4 grafikus gyorsító segíti a munkát. A 8 GB-os adattárolóból nagyjából 5,8 GB-ot lehet szabadon felhasználni, így aki több multimédiás tartalmat szeretne elérni, annak érdemes lesz beszereznie egy maximum 32 GB-os microSD kártyát, mert a készülék támogatja ezeket. A másik lehetőség a felhő, ingyen tárhely viszont nem jár a 4X mellé. Rendszermemória tekintetében 2 GB-nyi LPDDR3 modul került a motorháztető alá, ez abban az esetben is elég, ha több alkalmazást egyszerre szeretnénk futtatni. Kiváló a rezgőmotor, hiszen még akkor is megérezzük a telefon értesítéseit, ha az a zsebünkben hever, mi pedig lendületesen sétálunk az utcán.

Teljesítmény-teszt
Benchmark Honor 4X Huawei P8 Lite ZTE Blade S6 Sony Z3 Compact
Rendszerchip HiSilicon Kirin 620 HiSilicon Kirin 620 Snapdragon 615 Snapdragon 801
AnTuTu Benchmark 5.x 31115 pont 32106 pont 34118 pont 41930 pont
Vellamo Browser 1948 pont 2274 pont 2231 pont 2583 pont
Vellamo Metal 875 pont 1086 pont 975 pont 1545 pont
SunSpider 1.0.2 1524,3 ms 1393,9 ms 1136,6 ms 858,9 ms
Geekbench 3 (single) 550 pont 586 pont 660 pont 965 pont
Geekbench 3 (multi) 2195 pont 2556 pont 2390 pont 2717 pont
GFXBench Man. onscreen nem indult el nem indult el 12 fps 25,5 fps
GFXBench Man. offscreen nem indult el nem indult el 5,8 fps 11,9 fps
GFXBench T-Rex onscreen 14,8 fps 16 fps 24 fps 40,9 fps
GFXBench T-Rex offscreen 9 fps 10 fps 15 fps 27,2 fps

Pontszámok tekintetében nincs szégyenkeznivalója tesztalanyunknak, bár érdekes módon (valószínűleg a KitKat miatt) legalább tíz százalékkal elmarad a teljesítmény az ugyanilyen SoC-vel szerelt P8 Lite-tól. A rendszersebesség ettől még mondhatni hibátlan, az egyedi felület hasít a masina fedélzetén, igazából nem nagyon tudunk olyan programot megnyitni, ami esetén megdöccenne a szoftver. A főoldalak közötti lapozgatás tükörsimán működik, de példának említhetnénk az alkalmazások megnyitási gyorsaságát is, hiszen még az összetettebb feladatokkal, vagy a nagyobb dokumentumokkal is elboldogul a mobil. Játék terén már nem ennyire virgonc a 4X, a népszerű Dead Trigger 2 még a főképernyő betöltése előtt kilépett,

Honor 4X Screen Shot Honor 4X Screen Shot

A Honor újdonságán egyelőre az Android 4.4.2 KitKat operációs rendszerre épülő Emotion UI 3.0-ás felület futott, bár ha minden igaz, hamarosan érkezik rá a Lollipop is, méghozzá már az EMUI 3.1-es verziójával. A módosított kinézet már rögtön a menürendszer felépítésében tetten érhető, hiszen nincs klasszikus menü, így minden alkalmazást a főoldalakról, vagy az azokon tárolt mappákból nyithatunk meg. Természetesen szabadon választhatunk widgeteket is, ami pedig még jobb, hogy a rendszer témázható, így számos ruhába beöltöztethetjük a szoftvereket, vagyis olyan lesz, mintha egy új mobilt vettünk volna. Hasznos, hogy már a zárolt képernyőn elérünk bizonyos funkciókat, ha alulról felfelé húzzuk az ujjunkat: vezérelhetjük a zenelejátszót, beléphetünk a kamerába, a számológépbe, a hangrögzítőbe, és zseblámpa céljából aktiválhatjuk a ledes villanót. A legördülő információs függöny időrendi sorrendben rejti az értesítéseket, valamint a parancsikonokat is, melyekkel a gyorsbeállításokat érhetjük el, vagyis szabályozhatjuk a fényerőt, kikapcsolhatjuk például a 4G-t, a WiFi-t, vagy állíthatjuk a hangerő mértékét is. Támogatott a dupla koppintásos képernyő bekapcsolás és a rajzolás, így ha betűt írunk ujjunkkal a kikapcsolt kijelzőre, akkor az annak megfelelő alkalmazás indul el (például "c" esetén a kamera, "e" esetén a böngésző).

Honor 4X Screen Shot Honor 4X Screen Shot

A telefonkönyvben lényegében végtelen mennyiségű névjegyet elmenthetünk. A címtár elemeihez nevet, telefonszámot, emailt, fényképet, csengőhangot, webjegyet, címet, jegyzetet, születésnapot, évfordulót és kapcsolatot menthetünk. A tárcsázóképernyőn prediktíven kereshetünk a kontaktok között, alul pedig rögtön kiválaszthatjuk, hogy melyik SIM-ről indítanánk hívásokat. Az üzenetekben buborékos formában találjuk a beszélgetéseket, az SMS-ekről kézbesítési jelentést is kérhetünk. A billentyűzet kicsit zsúfolt, az ékezetes karakterek miatt már nagyon közel helyezkednek el a billentyűk, így a Swype ezen megoldása nem annyira kényelmes. Alkalmazások terén néhány demó játék, a fájlkezelő, a WPS Office dokumentumolvasó és a felesleges fájlok kitakarítását, valamint a nem kívánatos telefonszámok blokkolását segítő Telefon-kezelő számít extrának, ezen felül csak a gyári alkalmazásokat; vagyis a Térképet, a lejátszóprogramokat, a hangfelvevőt, a rádiót, a böngészőt, az ébresztőórát és más Google appokat találjuk.

Kamera, video, audio

A hátlapon elhelyezhető kamera autofókuszos, 13 megapixel felbontású képeket és 1080p-s videókat rögzít, sötétben egy ledes villanó világítja meg a környezetet. Az előlapi szenzor 5 megapixeles alkotásokat készít, kisfilmeket pedig 720p-ben vesz fel. A főképernyőről szépítés, fotó és videó üzemmódok között válthatunk, plusz a szoftveren belül aktiválhatjuk a panoráma, a HDR, az utófókusz, vízjel és hangjegyzet (pár másodperces hangalapú szövegeket menthetünk a képek alá) módokat is. A beállításokban számos dologgal babrálhatunk, ilyen a felbontás, a GPS címke, a mentési hely, a hangvezérlés (vagy a csíz szó kimondása, vagy egy megfelelő hangerő elérése után exponál a kamera), az időzítő (2-5-10 másodperc), az ISO (100-1600), a telítettség, a kontraszt, a fényerő, a fehéregyensúly. Létezik úgynevezett ultra fotó mód, azaz előre beállíthatjuk, hogy a hangerőszabályzó gomb kétszeri megnyomása esetén csak a kameraalkalmazás nyíljon meg, vagy ezzel a lendülettel fotózzon is egyet a készülék.

Fotózásban ugyan nem alkot maradandót a 4X, arra mindenképpen alkalmas, hogy a legtöbb helyzetben lehessen vele kattintgatni. A dinamikatartomány korrekt, amin a HDR mód még tovább tud javítani, mindenesetre nappal kellemes képminőséget produkál a fényképező, jól látszódnak a részletek, a sötétebb területeken sem mos az algoritmus, mondjuk ennek következményeképpen marad is némi zaj a fotókon. A vonalélesség hellyel-közzel rendben van, nincs kromatikus aberráció, a makró képekkel pedig különösen elégedettek lehetnünk. A vaku nagyjából két méterig tudja megvilágítani a környezetet, és bár a képek nem lesznek így teljesen élesek, mégis jól kivehető marad minden, még akár a gépelt szöveg is. Éjszaka már nem brillírozik a szenzor, bár ebben még mindig elég kevés mobil mondható jónak. Mozgóképek felvétele kapcsán csak közepes minősítést érdemel a 4X.

Honor 4X oldalról
[+]

A videolejátszó elboldogul az MP4 és H.264 kódolású fájlokkal, legyenek azok 720p vagy 1080p felbontásúak. A 2K már annyira nem tetszik a szoftvernek, nem mintha persze erre szükség lenne egy HD kijelző esetén. A gyári alkalmazásban ujjunkat csúsztatva szabályozhatjuk a hang- és fényerőt, bekapcsolhatjuk a DTS-hangzást. A DivX nem megy, kivéve ha választunk valami alternatív programot, ekkor már a feliratok is normálisan megjelennek, szóval már bátran lehet hosszabban is filmezni.

Honor 4X Screen Shot Honor 4X Screen Shot

Az MP3, WAV, eAAC+, Flac formátumokkal megbirkózó zenelejátszó alkalmazásban dalok, listák és kedvencek alapján listázhatjuk a számokat, szűrhetünk időtartam alapján, kiválaszthatjuk azokat a muzsikákat tartalmazó mappákat, amiket be szeretnénk olvastatni a programmal. Adott az automatikus kikapcsolás, minimum 10, maximum 90 percre állítható be. Az albumborító egy kis körben jelenik meg, erre reflektálva változik a háttér színösszeállítása. Zenék hallgatásakor aktiválhatjuk a DTS-audiót, ami elvileg jobb hangzást biztosít. Kihangosítva szépen és viszonylag tisztán szól a phablet, ám nem ezzel van a gond, hanem a hangerővel, hiszen ebben sajnos maximum csak közepesnek ítélhető meg a mobil. Van rádió is, viszont nem RDS-es, így például a csatornák nevei és kiírásai nem jelennek meg.

Teszt Honor 4X Samsung Galaxy E5 Microsoft Lumia 640 Sony Xperia M4 Aqua Lenovo K3 Note
Frekvenciaátvitel (40 Hz-től 15 kHz-ig), dB: +3,20, -9,58 +0,02, -0,05 +0,06, +0,02 +0,02, -0,05 +1,51, -1,93
Zajszint, dB (A): -88,8 -91,3 -91,9 -87,7 -84,8
Dinamikatartomány, dB (A): 88,7 91,1 91,8 88,1 85,3
THD, %: 0,0130 0,0083 0,0068 0,0075 0,0086
IMD + Zaj, %: 0,018 0,012 0,013 0,021 0,019
Sztereó áthallás, dB: -71,7 -89,6 -90,7 -87,3 -83,1

A frekvenciaátvitel grafikonja mutat némi furcsaságot. A középtartományban mintha erősebben szólna, a legmagasabb hangokat viszont negligálja, ami viszont füllel hallgatva nem tűnik fel, pedig direkt odafigyeltünk rá. Valamiféle hangzásjavító algoritmus lehet a ludas, de ez nem kikapcsolható, amit lehetett (equalizer, DTS), azt mind nulláztuk.

Attól viszont egyáltalán nem kell tartani, hogy valamiféle sistergés megzavarná a zenehallgatást, hiszen a zajszint messze a hallható tartomány alatt marad.

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

A készülékben két darab microSIM foglalat található, mindkettő támogatja a Cat.4-es LTE hálózatokat, így adott a 150/50 Mpbs-os internetezés, lefedettség híján pedig a HSPA által nyújtott 42,2/5,76 Mbps sebességgel kell megelégednünk. A szoftverben automatikusan beállíthatjuk, hogy melyik legyen az elsődleges kártya hívás vagy adatforgalom esetén. Sajnos a 4X a duál standby mobilok sorába állt be, mivel ha az egyik SIM-ről beszélünk, akkor a másikat felfüggeszti a rendszer. A hangminőség rendben van, jól hallgató a másik fél, illetve a zajszűrő mikrofon is jól működik. Az előbbieken felül 802.11a/b/g/n-es, internetmegosztásra használható WiFi, Bluetooth 4.0, illetve GLONASS támogatással ellátott A-GPS modul található a masinában. NFC nincs, ez ha nem is nagy hiba, azért nem lett volna rossz, főleg, hogy a chipset alapvetően támogatja, tehát véresen komoly költséggel nem járt volna. A bánatunkat az USB-OTG enyhítheti, mivel így akár külső eszközöket is csatlakoztathatunk a masinához.

Honor 4X Screen Shot Honor 4X Screen Shot

A Chrome mellett gyári böngészőprogrammal is megörvendeztetett a Honor, ám sajnos egyik sem kezeli a Flash tartalmakat. A szoftverben felül lehet beírni a webcímet, alul pedig kis ikonok segítségével előre és visszaléphetünk, válthatunk az ablakok között, valamint előhívhatjuk a menüt. Innen érjük el a könyvjelzőket, a privát böngészést, vagy akár lementhetjük a weboldalt, illetve teljes képernyős nézetre válthatunk. Nincs olvasómód, illetve sortördelés sincs, egyedül egy előre meghatározott méretre nagyíthatjuk a betűket, ami elég ahhoz, hogy kényelmesen lehessen olvasni.

Honor 4X akkumulátor és SIM foglalatok
[+]

A hátlap alatt feszengő akkumulátor 3000 mAh-s, a gyártó szerint ez 15 óra beszélgetésre elegendő. A napi használat azt mutatja, hogy internetezés, némi navigáció és kevéske játék esetén az egy napos késznelét könnyedén elérhető, ha pedig visszafogottan használjuk a mobilt, akkor elég lesz a második nap estéjén tölteni. YouTube-on is néztem rajta HD felbontású videókat, nagyjából 10 óráig tudott így működni a masina. Van egyébként több energiatakarékossági beállítás is, a normál teljesítmény mellett a közepes esetén visszafogja a processzor erejét a rendszer, az ultra módra kapcsolva pedig csak a hagyományos telefonoknál is ismert hívás/üzenet funkciókat érjük el.

Értékelés: Honor 4X
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

A Honor 4X megint megmutatta, hogy miként lehet jó ár/érték arányú készüléket piacra dobni. Hivatalos forrásból, két év jótállással ugyanis már 66 ezer forintért elhozható a szerkezet, ami korrekt, főleg annak fényében, amit a phablet tud. Az 5,5 hüvelykes kijelző bőven kiszolgálja a felhasználókat, a HD felbontás pedig szintén elegendőnek bizonyul, ugyan nem veszi fel pixelsűrűségben a versenyt a legnagyobbakkal a vállalat újdonsága, megalkotásakor egyáltalán nem is ez volt a cél. Sokkal inkább egy gyors rendszersebességet garantáló eszközt szeretett volna a vásárlók kezébe adni a Honor, ami sikerült is, hiszen az Emotion UI 3.0 felülettel ellátott Android KiKat operációs rendszer szélvészgyors, minden feladatot maradéktalanul és sebesen teljesít, remélhetőleg hamarosan a Lollipop frissítés is megérkezik a készülékre. A hardvernek nem kunszt meghajtania a kijelzőt, a nyolcmagos processzor és a két gigabájtnyi rendszermemória kellemes párost alkot, egyedül talán a grafikus gyorsító ereje tud elfogyni, bár még így is bátran lehet játszani a 4X-en. A kamera egyáltalán nem okoz csalódást, nyilván nem ezzel lehet fotós versenyeket nyerni, de átlagos kattintgatáskor, közösségi megosztásra jó szolgálatot tehet. Az adatkommunikációs repertoár kielégítő, bár talán az NFC nem ártott volna, mindenesetre az üzemidő jó, ott a duál SIM támogatás, szóval igazából nehéz mibe belekötni. A konkurensek közül a legtöbb vetélytárs drágább, többet kell fizetni mondjuk a Samsung Galaxy Note 3 Neo, vagy az Alcatel One Touch Hero 2 esetén is, talán a Meizu m1 note tudná megszorongatni tesztalanyunkat. A Honor 4X a Honor 6-hoz hasonlóan megint egy kiválóan eltalált készülék lett, mely ha nem is különösen, de nagyon erősen ajánlott.

Honor 4X

Legendd

A tesztkészüléket az Speedshop küldte el nekünk, a vásárláshoz kérem, kattintson ide.

A cikk elkészítésében a Telekom 4G/LTE mobilinternet volt segítségünkre.

Specifikáció

Honor 4X
Honor 4X Általános
Technológia GSM/UMTS/LTE
Méret 152,9 x 77,2 x 8,7 milliméter
Tömeg 165 gramm
Színvariációk fekete, fehér
SIM-foglalat 2 x microSIM
Kijelző
Kijelző átlója 5,5 hüvelyk
Kijelző felbontása 720 x 1280 pixel (267 ppi)
Kijelző típusa IPS-LCD kapacitív érintőkijelző
Színárnyalatok száma 16 millió
Hardver
SoC típusa HiSilicon Kirin 620
Processzor típusa 1,2 GHz-es, nyolcmagos ARM Cortex-A53
Processzor csíkszélessége 28 nm
Processzor utasításkészlete ARMv8
Grafikus chip Mali-450MP4
RAM mérete 2 GB
Memória
Telefonkönyv kapacitása dinamikus
SMS memória dinamikus
Belső tárhely 8 GB
Memória bővíthetősége microSD (32 GB-ig)
Adatátvitel
Frekvenciasávok GSM 900/1800/1900
UMTS 850/900/1900/2100
LTE 900/2100 MHz
GPRS / EDGE van / van
UMTS / HSDPA / HSUPA/ LTE van / 21,1 Mbps / 5,76 Mbps / 150 Mbps
LTE van
IrDA / Bluetooth nincs / 4.0 (A2DP)
WiFi 802.11 b/g/n, WiFi hotspot, WiFi direct
USB microUSB 2.0
Push-to-talk / RSS nincs / van
GPS vevő van
GLONASS van
NFC nincs
Alapfunkciók
Profilok néma/rezgés
Vibra funkció van
Kihangosítás van
Hangtárcsázás / hangvezérlés van / van
Hangrögzítés van
Ébresztés van
Prediktív szövegbevitel van
Szoftverek
Platform Android 4.4.2 (KitKat) + EMUI 3.0
WAP / HTML böngésző nincs / van
E-mail kliens van
Játékok telepíthetők
Valutakonverter telepíthető
Extra szoftverek Telefon-kezelő, fájlkezelő, FM-rádió, WPS Office, Twitter, Facebook, HiCare
Multimédia
Fő kamera 13 megapixeles, autofókuszos, ledes villanó
Másodlagos kamera 5 megapixeles (720p-s videók)
Videófelvétel 1080p @ 30 fps
Zenelejátszó szoftver van, háttérben is fut
Hangszínszabályzó van
FM-rádió van
Üzemidő
Alap akkumulátor 3000 mAh-s lítium-ion
Kkészenléti idő 200 óra
Beszélgetési idő 15 óra
Zenelejátszási idő 40 óra
Egyebek
3,5 milliméteres jack kimenet, giroszenzor, gyorsulásmérő, közelségérzékelő

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Honor

Azóta történt

 • Vajon eljut Európába a Honor 7?

  A Huawei kötelékébe tartozó brand sejtelmes videóban válaszol. Érkezhet a Honor 4A is.

 • Mobilarena TV: nagy tudás, kevés pénzért

  Mai műsorunk kereszttüzében a Honor 4C áll, ami a rendkívül kedvező árcímke ellenére két SIM-et kezel, plusz nyolcmagos processzorral, 13 megapixeles kamerával és 2 GB RAM-mal rendelkezik.

 • Honor 4C - becsületkassza

  Tesztalanyunk a középkategóriában hódíthat, hiszen a nyolcmagos processzor, a 2 GB RAM, a duál SIM támogatás és a 13 megapixeles kamara ellenére kedvező árcímkét kapott, de vannak hiányosságai is.

Előzmények

 • Honor 6 Plus - fókuszban a fókusz

  A remekül sikerült Honor 6 nagy testvére több egy phablet méretű variánsnál, a hátlapon például nem egy, hanem két kamera felel a remek képminőségért.

 • Honor 3C - időutazás

  HD kijelző és 2 gigabájt RAM az egyik oldalon, öregedő rendszerchip és régi Android főverzió a másikon – íme a Honor megfizethető középkategóriása.

 • Honor 6 - becsületbeli ügy

  Új márkát hozott létre a Huawei, Európában és hazánkban is kapható már a Honor 6, ami újfajta értékesítési modellel próbál vásárlókat szerezni. És erre minden esélyük meg is van.

 • Több tiszteletet a Huawei-nek, itt a Honor!

  Berlinben mutatta be a gyártó azt a két készüléket, amelyek egy új brand első modelljei. A Honor 6 és a 3C már Ázsiában debütáltak, Európában is nélkülözik a telefonok a Huawei nevet.

Hirdetés