Google Pixel 3 - egyszerűen nagyszerű

Nincs rajta hat kamera, van viszont jó sok káva, a Pixel 3 mégis egy végtelenül kiforrott csúcskészülék, kitűnő mozgó- és állóképekkel.

Külső, kijelző, tartozékok

Tartoztunk olvasóinknak a Google aktuális zászlóshajójának tesztjével, mert bár errefelé ritkán futni bele, megmutatja, hogy lehet egyszerű formából és egy hátlapi kamerából összehozni a tutit. Ráadásul nem rég bővült a család a jóval olcsóbb A Pixel 3a és Pixel 3a XL modellekkel, visszahozva a megfizethető Google referenciatelefont – na, ezekhez pont olyan körülményes hozzájutni, mint az itt tesztelt Pixel 3-hoz, de azért majd megpróbálunk. Közös a szimpla dizájn sok kávával (noccs csak a Pixel 3 XL-en van, az mondjuk otromba), a letisztult Android felület Google-szolgáltatásokkal és a képfeldolgozás oldaláról igazán profi kamera.


[+]

Ha úgy tetszik: a Pixel az Android világ iPhone-ja, hiszen a kezelés logikus és pofonegyszerű, a működés reszponzív és az első napon jönnek a generációs szoftverfrissítések. Ettől persze még hiányzik a tesztmodellről a teleobjektíves kamera, ultraszéles modul is csak szelfioldalon van, és ahogy azt az alábbi kép demonstrálja a OnePlus 7 Pro mellett: nincs 80%-os se a képernyődominancia.

Egészében elnyeli a Pixel 3-at a OnePlus 7 Pro képernyője
Egészében elnyeli a Pixel 3-at a OnePlus 7 Pro képernyője [+]

És mégis ideális a mérete: konkrétan az egész Pixel 3 belefér az iménti phablet kijelzőjébe, és teszi ezt 5,5”-es képátlóval, amihez tenyérbarát méretek (145,6 x 68,2 x 7,9 mm) és könnyű hordozhatóság társul (148 g). Így aztán a Galaxy S10e és az iPhone Xs egykezes használata is átöröklődik, az alumínium és Gorilla Glass 5 üveg konstrukció pedig kitűnő lett, IP68-as por- és víz elleni védelemmel és vezetékmentes Qi töltéssel megspékelve.


[+]

A 2915 mAh-s telep mondjuk szűkös, amit legalább 18 wattos USB-PD adapter tölt fel gyorsan, a csomagolásban a két végén Type-C típusú kábellel. Előkotorható még a fehér dobozból egy USB-OTG és egy jack átalakító (mivel a 3,5 milliméteres port lemaradt), egy Type-C-s mikrofonos füles, egy SIM tű és némi leírás. A Pixel 3 pedig fehér, fekete és rózsaszín festésben érhető tetten, hátul kettéosztott, fényes és matt kivitellel. Sajnos az utóbbi roppant érzékeny a kulcs és egyéb érdes tárgyak karcaira, és már csak a rendkívül csúszós kivitel miatt is érdemes valamiféle tokra beruházni – szerencsére a Google telefon azzal együtt is kezes marad.


[+]

A hátlap tetején 12,2 megapixeles, optikailag stabilizált kamera magányoskodik – a dupla LED villanó mellett ugyanakkor elkísérte egy villódzásgátló szenzor a videofelvételekhez. Picit lejjebb a jó öreg, készülékházba süllyesztett ujjlenyomat-olvasó várja a bőrmintázatot, tökéletes pozícióban és azonnali, hibátlan munkával. Komolyan mondom: fellélegzés a vakon kitapintható és macera nélküli leolvasó használata a sok képernyős fajta után. Elöl a szimmetriáé a főszerep, gyorsan észrevehető sztereó hangszórópárral, ami máris nyomós érv a megmaradt kávákra. Errefelé egyébként a Google a kamerákra ráduplázott, hogy ne csak egy, hanem akár egy csoport ember pózolhasson a 8 megapixeles képekért.


[+]

Kijelző-teszt (a táblázat szétnyitható)
Mérés Google Pixel 3 Samsung Galaxy S10e Huawei P30 Pro Apple iPhone XS
Képátló 5,5 hüvelyk 5,8 hüvelyk 6,47 hüvelyk 5,8 hüvelyk
Felbontás 1080 x 2160 1080 x 2280 1080 x 2340 1125 x 2436
Technológia HDR OLED Dynamic AMOLED OLED OLED
Fehér fényerő 441 / 513 nit 384 / 678 nit 553 / 921 nit 522 / 704 nit
Fehér fényerő (min.) 2,2 nit 2,0 nit 2,0 nit 2,2 nit
Fekete fényerő 0 nit 0 nit 0 nit 0 nit
Kontrasztarány végtelen végtelen végtelen végtelen
Színhőmérséklet 7503 / 7089 K + kézi 6416 / 6864 K + kézi 6968 K + kézi 6820 K + TrueTone

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Fénymérő és közelségérzékelő is akad, értesítő LED helyett viszont mindig aktív kijelző tesz informatív szolgálatot. 5,5”-en és 18:9 arányon az 1080 x 2180 pixeles HDR OLED kijelző tűéles, és a legtöbb helyzetben kellően világos, bár napfény alatt némi extra jól jött volna. A színek picit kékesek, de akad kézi korrekció és pár képernyőmód (természetes, élénk, adaptív, kékfényszűrő), a betekintési szögek pedig hibátlanok. A lapos kivitel sokak szívét meglágyítja, oldalt pedig pont annyi ívet kapott a forma, hogy komfortos legyen a használat. Csak a feleslegesen kerekded képernyősarkokért kár: semmi nem indokolja, hogy csökkentsék a hasznos tartalmat. Az érintési érzékenység remek, és kifejezetten jófajta a rezgéses, haptikus visszajelzés.


[+]

Jobbra pont hüvelykujjra esik a bekapcsoló a kicsit lejjebb tájolt hangerőszabályzó. Apró tervezési figyelmetlenség, hogy mindkettő sima kivitelt kapott, így könnyű őket vakon összekeverni. A nanoSIM tálcát alulról, az USB-C port mellől lehet kilökni, és csak egy kártya mehet rá. Tárhely bővítésre ugyanis nincs lehetőség, van viszont eSIM-es Pixel 3, bár mindenképp javasolt utána érdeklődni, hogy a kiszemelt szolgáltató képes-e a beépített chipet programozni. A phablet rendelkezik továbbá nyomásérzékelő funkcióval a készülékház alsó harmadát összenyomva. Az Active Edge szorítóművelet magyar rendszernyelven mindenesetre csak a hangjelzések némítására használatos.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés