Újabb részletek derültek ki a Google Pixel 5-ről és a Pixel 4a 5G-ről

A Google ősszel (szeptember vége, október eleje) szándékozik bemutatni az új készülékeket, XL verzió viszont nem lesz.

Hirdetés

A Google végre bemutatta az egészen kompakt, korrekt felső középkategóriás Pixel 4a-t, ami méreteinél és kialakításánál fogva ésszerű választás lehet kisebb modelleket kedvelő felhasználóknak. A Pixel 5-re és a Pixel 4a 5G képes verziójára viszont még várni kell kicsit. Addig szedjük össze, mit tudunk róluk. Az Android Central például egészen sok információt összelapátolt.

A Pixel 4a 5G és a Pixel 5 ugyanazzal a szettel várható, a Snapdragon 765G mellé pedig elvileg pedig mindkét esetben 8 GB rendszememória és 128 GB belső térhely kerül. Korábban volt szó 120 Hz-es kijelzőről, de az Android Central határozottan állítja, hogy a Pixel 5 6 hüvelykes OLED panelje 90 Hz-es képfrissítést kap. A készülék dimenziói megegyeznek a Pixel 4a méreteivel, a nagyobb kijelzőhöz viszont keskenyebb kávák járnak majd.

A Pixel 4a 5G viszont 6,2 hüvelykes kijelzővel méretben jobban igazodik az aktuális trendekhez, egyéb specifikáció viszont nem derült ki az eszközről. Feltesszük, a HDR OLED panel azért marad és az ujjlenyomat-olvasó is a hátlapon, ahol a Pixel 5 két kamerát visel. A Pixel 4 telefotó egységét viszont ultraszélesre cserélik. Az akkumulátorkapacitásról csak annyit tudunk, hogy a Pixel 5 3080 mAh-s telepe kacsa, de jelentősen nagyobb lesz, mint a Pixel 4 akkuja.

Az árat viszont a Google erősített meg, de csak a 4a 5G esetében. Az Egyesült Államokban az 5G képes Pixel 4a 499 dollárba kerül majd, ami körülbelül 148 ezer forintot jelent aktuális árfolyamon. A Pixel 5 ára egyelőre nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés