Magyarországra jön az Android Auto

Az ünnepi szezonra készülő blogbejegyzésében jelentette be a Google, hogy hazánkban is hivatalosan elérhetővé teszi az autós szolgáltatást.

A Google legfrissebb blogbejegyzése az Android rendszerről, és ezekkel kapcsolatos tippekről szól az ünnepi hangulat kontextusában, esik szó emojikról, hangoskönyvekről, hangfelismeréstől, térképről és az augusztus óta létező Nearby Share szolgáltatásról, ám igazi újdonságként egy, számunkra is nagyon érdekes hírt hoznak: kibővítik az Android Auto támogatási listáját, többek közt Magyarországgal és a szomszédos országainkkal.

Az Android Auto elsősorban azoknak lehet ismerős, akik viszonylag új, komolyabb infotainment-rendszerrel ellátott autót használnak: a készülék csatlakoztatása után egyszerűsített felületen, az autó kijelzőjén tudjuk kezelni a telefon navigációját, vagy akár léptethetünk számot, és angol nyelven még a hangvezérlés is működik vele. APK-ból eddig is lehetett telepíteni az Android Autót, sok telefonon pedig gyárilag is rajta van a vezérlőszoftver valamelyik verziója, viszont mostantól fenn lesz a Play Áruházban is a rendszer, és így egyszerűbbé válik a frissíthetősége is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés