Google Nexus One - hát, ezt is megértük

GPS, üzemidő, összegzés

A készülékben található beépített GPS-vevő, a Snapdragon chip a hetedik generációs gpsOne-t tartalmazza, mely A-GPS támogatással is büszkélkedhet. A készülékkel aktív internetkapcsolat megléte esetén ingyenesen tudunk útvonalat tervezni, a térképet a Google Maps biztosítja — a szolgáltatásról bővebben majd egy külön cikket fogunk publikálni.

Google Nexus One Google Nexus One

A készülékben lévő akkumulátor kapacitása 1400 mAh, ami az AMOLED kijelzővel egy nagyon jó párost alkot. A tesztidőszak alatt a készülék három és fél napig bírta ki nálam egy töltéssel, ami egy ilyen tudású eszköztől nagyon jó. Ebben volt sok telefonálás, nyomkodás és WiFi-s internetezés, zenehallgatás viszont nem; ha az is felkerülne a listára, nyilván nem húzná ilyen sokáig a Nexus One, ahogy akkor sem, ha napi 5 órát telefonálunk vele. A lényeg ettől függetlenül az, hogy az AMOLED kijelzőnek hála a készülék jobban bírja szuflával, mint konkurensei.

Google Nexus One
[+]

Értékelés: Google Nexus One
Külső
Ergonómia 10 pont
Anyaghasználat 9 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 10 pont
Belső
Kezelhetőség 9 pont
Sebesség 9 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 9 pont
Adatkommunikációs képességek 10 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 7 pont

Hogyan értékelünk?

Ezután a cikk után talán felesleges is összegzést írni, hiszen valószínűleg mindenki számára egyértelművé vált, hogy a Google Nexus One egy kiváló készülék. A 180 000 forintos bruttó végfelhasználói árat leszámítva szinte mindennel elégedettek lehetünk, a funkciók listájáról egyedül az FM-rádió hiányzik, a többi rész profi. A Google első készülékét a HTC nagyon jól összerakta, a dizájn megnyerő, a minőséggel nincs gond, a hardver bivalyerős, ennél több tényleg nem kell. A magas ár ellenére is ajánlott, főleg azoknak, akik megengedhetik maguknak, hogy ilyen kaliberű készüléket vásároljanak.

Google Nexus One

Bocha

A Google Nexus One-t az XXL GSM biztosította. A készülék megvásárolható:
Budapest VI. Jókai tér 6.
Budapest VI. Teréz körút 18.
On-line a www.xxlgsm.hu címen.

A cikk elkészítésében a T-Mobile mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés