Hirdetés

Samsung i7500 - a galaxis még messze van

Hirdetés

Bevezető

Mikor hívott az XXL GSM, hogy van Samsung i7500 raktáron, egyből lecsaptam rá. A Hero óta várom a koreai gyártó Android rendszerű telefonját, nagyon érdekelt, hogy mit hoznak ki a platformból, mert varázslatos dolgokat lehet vele csinálni, az egyértelmű volt a HTC termékének megtapogatása után.

Samsung i7500 Galaxy
[+]

Talán jelenleg a Samsung az a gyártó, amely a legtöbb operációs rendszerre fejleszt egyszerre. Windows alapon ott van az Omnia, Symbain platformra két remek telefont alkottak, az Innov8 és az i8910HD is kategóriájának egyik legjobb darabja, így talán érthető volt, hogy sokat vártam az Android rendszerű készüléktől is.

Samsung i7500 Galaxy
[+]

A Google nevével fémjelzett operációs rendszer terjedése most már megállíthatatlannak látszik, s azt hiszem, hogy ezt nem kis mértékben az HTC-nek is köszönheti a platform. A taiwani cég ugyanis olyan jó érzékkel nyúlt az alapszoftverhez, hogy abból az utóbbi idők legjobban kezelhető okostelefonja kerekedett ki, a Magic és a Hero eladásai szárnyalnak, s a gyártók sorra jelentik be az Android alapokra épített telefonokat. Szinte már mindenki beszállt a fejlesztésekbe, a nagyok közül egyedül a Nokia kussol még a témával kapcsolatban.

Samsung i7500 Galaxy
[+]

Egyszerre féltem és reménykedtem az i7500 érkezése előtt. Az Android widget alapú kezelőfelülete pont az az irány, amit a Samsung a zárt rendszerű készülékeiben próbál ezerrel erőltetni, csakhogy a TouchWiz igen messziről ugatja csak azt az átgondoltságot és logikát, amit például a Hero nyújtott. Félő volt, hogy rosszul nyúlnak bele a Google rendszerébe, ugyanakkor reménykedtem, hogy egy optimalizált OS-re felhúzott Samsung általi módosítás esetleg elhozza azt a sokoldalúságot, amit a gyártó régóta próbál megvalósítani zárt rendszerű gépeken.

Tök feleslegesen aggódtam és reménykedtem, a Samsung Galaxy teljes alapszintű, mindenféle változtatástól mentes Android rendszert kapott. Legalábbis első ránézésre, mert a háttérben azért lappanganak sunyiságok...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés