Fitbit Versa Lite - le van maradva

Aranyos kis kütyü, specifikációi alapján az ára sem rossz, de pontosan ugyanazoktól a hibáktól szenved, mint korábbi márkatársai.

Doboz, külső, megjelenés

A Fitbit régóta jelen van a viselhető kiegészítők piacán, és bár elsősorban aktivitásmérőiről ismert, igyekeznek saját, de bővíthető szoftveres környezetükkel (Fitbit OS) annyira kiterjeszteni a drágább termékeik funkcionalitását, hogy azok az okosórák világában is megállják a helyüket. Csinos, jól összerakott, stílusos, első blikkre nagyon kellemes eszközök ezek még a Versa Lite árszintjén is, a legelső benyomás azt mondatja, hogy 42 000 forintnyi összegért igazán megéri egy ilyen wannabe-okosóra, aztán a jéghideg valóság gyorsan lehűti a kedélyeket, és a felhasználó számára gyorsan kiderül, hogy nem hunyorítva okosórához jutott, hanem sokkal inkább egy párezer forintos aktivitásmérő színes kijelzős, első blikkre menő változatát vette meg, többszörös áron.

Külsőre kimondottan menő lett a Versa Lite
Külsőre kimondottan menő lett a Versa Lite [+]

A dobozt kibontva valószínűleg pozitív lesz az első benyomás, hiszen az alumínium óraházú, kissé Apple Watch-beütésű, de egyébként igen jól kinéző óraház kisebb csuklókon biztosan jól fog mutatni, de úgy gondolom, hogy még az én vaskos, 22 centiméteres csuklómon sem nézett ki nagyon furcsán, ráadásul kétféle hosszúságban (140-180, illetve 180-220 mm) kapjuk az óra színéhez passzoló szilikon szíjat, cserélni pedig kis rutin megszerzése után könnyen, gyorsan és szerszám nélkül tudunk. Ami kissé elrontja az élményt, az a töltő: egy mágnesesen csatlakozó, elegáns töltő igencsak fel tudná dobni az összképet, a pattintós műanyagbölcső elegánsnak és praktikusnak sem nagyon mondható.

Egyáltalán nem nagy, mégsem állt hülyén a vaskos csuklómon
Egyáltalán nem nagy, mégsem állt hülyén a vaskos csuklómon [+]

Az előlapon lévő, 1,34 hüvelykes kijelző 384 x 250 pixeles, hagyományos LCD technológiájú, de igen komoly fényerejű, amivel erőteljes napfényben is jól látható. Főleg betekintési szögek terén nevezhető kompromisszumosnak, oldalról és alulról nagyon hirtelen fényerővesztést fogunk tapasztalni.


[+]

A termék egyébként 38 grammot nyom, és 35 x 24 x 11,2 milliméteres dimenziókkal bír, 5ATM vízállósággal bír, tehát úszásállónak mondják. Kijelzőjét vaskos, merev Gorilla Glass védi, ami szintén segít a minőségérzeten. A tesztkészüléket köszönjük a Speedshopnak, ahol egyébként a jelenlegi legkedvezőbb új áron érhető el az óra.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Fitbit Inspire - az eszköz, ami túl keveset tudott

    Nem csoda, hogy a növekvő piac ellenére a Fitbit folyamatosan veszít a pozíciójából. Az Inspire-nek egészen egyszerűen nincs létjogosultsága. De az Inspire HR-nek se sok.

  • Fitbit Versa - kis lépés a FitBitnek

    ...jó sok a sportembernek. A problémás Ionic után a Versa egy kényelmesebb és kiforrottabb aktivitásközpontú okosóra. A jelentős áresés áldozatai viszont éppen sportoláskor okoznak csalódást.

  • Fitbit Ionic - erre még gyúrni kell

    Kipróbálja magát a Fitbit az okosórák között baltával vágott, retro ketyerét adva a sport mellé. Ám okosoldalról inkább csak jövője van, mint jelene.

Hirdetés