GPS-szel futott be a Fitbit Charge 4

A külső változatlan, a belső azonban eltanult pár trükköt.

A Fitbit a legnépszerűbbek között van az aktivitáskövető márkák versenyében, a Charge széria pedig különösen kapós, nem véletlenül frissíti a gyártó évek óta. Bár a Charge 4 külsőre mit sem változott, azaz maradt a kompakt, karperec forma cserélhető szíjakkal és 1,36"-es, monokróm OLED kijelzővel, a belső eltanult egy fontos tulajdonságot: GPS vevővel szerelték fel a pozíciószerzéshez és útvonal követéshez.


[+]

Ez kétségtelenül szintet emel a tudáslistán, hiszen nincs többé szükség a Bluetoothon kapcsolódó telefont magunkkal vinni, ha pontosan akarjuk futásainkat és egyéb kinti edzéseinket nyomon követni. A 150 eurós, azaz 55 ezer forintos karperec mobilfizetésre is képes a megfelelő bankoknál (nálunk a Revoluttal és a TransferWise-zal dolgozik együtt a Fitbit Pay), illetve a cserélhető óralapos kijelzőről tudjuk a Spotify-t is vezérelni.


[+]

Ez utóbbihoz persze már szükséges a telefon, lévén a Charge 4 nem rendelkezik tárhellyel vagy közvetlen internetkapcsolattal. A gyártó pontosabb alváskövetést, okostelefonos értesítéskijelzést és a Fitbit rendszerén keresztül rengeteg sportág és statisztika lejegyzését ígéri, az 50 méteres vízállósági rátával pedig az úszás se lehet gond.


[+]

Akad gyorsulásmérő, optikai pulzusmérő, NFC, magasságmérő és vibramotor a néma jelzésekhez. A Charge 4 22,7 x 35,8 milliméteres szíj nélkül, a csomagolásban a 14-18 és 18-22 cm-es csuklókerülethez passzoló pánt is fellelhető. A kütyü hétnapos működésre képes töltésenként, illetve öt órát fut folyamatos GPS használattal.

Előzmények

  • Fitbit Versa Lite - le van maradva

    Aranyos kis kütyü, specifikációi alapján az ára sem rossz, de pontosan ugyanazoktól a hibáktól szenved, mint korábbi márkatársai.

  • Fitbit Inspire - az eszköz, ami túl keveset tudott

    Nem csoda, hogy a növekvő piac ellenére a Fitbit folyamatosan veszít a pozíciójából. Az Inspire-nek egészen egyszerűen nincs létjogosultsága. De az Inspire HR-nek se sok.

  • Fitbit Versa - kis lépés a FitBitnek

    ...jó sok a sportembernek. A problémás Ionic után a Versa egy kényelmesebb és kiforrottabb aktivitásközpontú okosóra. A jelentős áresés áldozatai viszont éppen sportoláskor okoznak csalódást.

  • Fitbit Ionic - erre még gyúrni kell

    Kipróbálja magát a Fitbit az okosórák között baltával vágott, retro ketyerét adva a sport mellé. Ám okosoldalról inkább csak jövője van, mint jelene.

Hirdetés