Hirdetés

2019. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Evolveo StrongPhone Z3 - ugyanúgy bírja, de többet tud

A StrongPhone Z3 lényegében a Z1, ugyanolyan strapabíró, csak kapott egy WiFi modemet, használja a 3G hálózatokat és nagyobb az akkumulátora.

Hirdetés

Szoftver, adatkommunikáció

A Z1 az indokoltnál is butácskább volt, cserébe az ára is ennek megfelelően lett kialakítva. A StrongPhone Z3 viszont pont annyit és annyiban fejlődött, ami ahhoz kell, hogy a Z1 már jó legyen. Először is mindkét SIM-kártya, amit bele lehet tenni, tud 3G adatkapcsolatot létesíteni, illetve kapott egy WiFi HotSpot funkciót. Van olyan menüpont, hogy szolgáltatások, egészen úgy néz ki, mint egy böngésző, de nem az, mert olyan nincs a Z3-ban. A WiFi hálózatokat listázza, csatlakozhatunk is azokra, de ezen kívül semmi egyebet nem tudunk kezdeni a vezeték nélküli eléréssel, e-mail kliens sincs; erre mindössze azért volt szükség, hogy legyen HotSpot.


[+]

A két SIM dual standby módban 850/900/1800/1900 MHz-en tud csatlakozni, de elérhető az internetmegosztás, amivel lényegesen potensebb eszközökkel oszthatjuk meg a mobilnetet. Ez a lehetőség a Beállítások, Csatlakozási lehetőségek menüpontban lesz, a nem specifikált verziószámú Bluetoothszal együtt. Ennyit tud a Z3 hardveresen, a szoftver pedig nem próbált meg olyasmit integrálni, ami a numerikus fizikai billentyűzettel amúgy is kínszenvedés lenne használni.


[+]

A menürendszer megegyezik a Z1-nél megismert funkcionális és egyszerű felhasználói felülettel, ami áll egy főképernyőből és egy grafikus, 3x3 elrendezésű menüből. A két legfelső nyomógomb kontextuális, a képernyőn közvetlenül fölötte lévő dolgot fogja csinálni, a d-pad pedig programozható. Alapesetben jobbra a profilok nyílnak meg, balra a rendszer nyelvét választhatjuk ki, felfelé a zenelejátszó, lefelé pedig a riasztások érhetők el. Ebből már nyilvánvaló, hogy ilyen funkciók és beállítási lehetőségek vannak a Z3-ban.


[+]

A menü kilenc nagyméretű, egyértelmű ikonból áll, kezdve a híváslistával, amit a telefonkönyv és a fájlkezelő követ. Ebből kiderül, hogy a készülék saját memóriája 43,8 MB, ami 500 névjegy és 300 SMS tárolásásra elég. Meg nagyjából másfél „jó”-nak címkézett minőségű fotóra. A memóriakártyát külön kezeli, a mappákat a rendszer igényeinek megfelelően kell kialakítani, mert magától nem ismeri fel a különböző formátumokat. Üzenetkezelés címszó alatt futnak az SMS-ek, e-mail nincs, viszont van külön menüpont a testreszabható felhasználói profiloknak. A módosítható általános, halk, találkozó és kültéri mellett létrehozhatunk teljesen egyedi profilt is.


[+]

A Szervező menüpontban találunk számológépet, naptárat (ahol események létrehozására is van lehetőség), stoppert, világórát, jegyzetelési lehetőséget max 100 karakterben, riasztást, feladatokat és e-book olvasót. Azóta se értjük, hogy ezt miért hagyják benne a rendszerben, nagyobb tételben fogadok rá, hogy ekkora készüléken senki nem fog e-könyvet olvasni, a műszaki rajzokat meg nem epub formátumban szokták küldözgetni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.