Hirdetés

2019. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Evolveo StrongPhone Z3 - ugyanúgy bírja, de többet tud

A StrongPhone Z3 lényegében a Z1, ugyanolyan strapabíró, csak kapott egy WiFi modemet, használja a 3G hálózatokat és nagyobb az akkumulátora.

Hirdetés

Multimédia, üzemidő, összegzés

Van kamera, továbbra sem használható, noha a Z1 1,3 megapixeles, fix fókuszos egységét egy 2 megapixeles, szintén fix fókuszos valamire cserélték, ami képes a fényt olajfestménnyé konvertálni. A képminőség lehet alacsony, normál vagy jó, kábé pont mindegy, a felbontást pedig natívan 1200 x 1600, de csökkenthető,. Állíthatjuk sematikusan a fehéregyensúlyt, választhatunk jelenetmódot annak megfelelően, hogy közeli vagy éjszakai képet szeretnénk lőni; vannak effektek (szépia, zöld és kék szépia, szürkeárnyalatos és negatív) és ennyi. A fix fókusz, az alibi szenzor és algoritmus ezt tudja produkálni. A videó 240 x 320 QVGA lehet, minősíthetetlen, de igazából nem baj. Ez nem multimédiás eszköz.


[+]

A zenelejátszóról annyi jó mondható el, hogy fut a háttérben is és iszonyú hangos. Még úgy is, hogy a multimédiás hangszóró a hátlapra került. Ezt a zajt nehéz elnyomni. Zenehallgatásra nyilvánvalóan nem alkalmas, amiket amúgy is csak akkor hajlandó lejátszani, ha a) nem veszteségmentes formátumban vannak kódolva b) beletesszük őket egy My Music nevű mappába. A mappaszerkezetet nem érzékeli, de a számok ömlesztve megjelennek a lejétszóban, ha frissítjük.

A gyárilag mellékelt fülhallgatóval sem jobb a helyzet, amiről azt sem egyszerű megállapítani, hogy melyik fülünkbe dugjuk, mert nincs jelezve. Valószínűleg azért mert tök egyforma a két fele. Hangminőségről nem érdemes beszélni, telefonálni lehet vele, ennyi pont elég is. De az is dobozos kicsit. Az FM-rádiót viszont foghatjuk, ha a beszélgetős műsorokat részesítjük előnyben, akkor nem lesz gond. Az opciók viccesek: az audió minőség lehet sürgős vagy nem sürgős. Amúgy lehet aktiválni a hangszórót és rögzíteni az adást memóriakártyára, ami elég praktikus.


[+]

A Z3 akkumulátora 2800 mAh-ra nőtt, ez 1100 mAh-val több, mint a Z1 kapacitása, pedig a készülék képességeihez mérten az is elég komoly üzemidőt garantált. Gyorstöltés nincs, de úgy hetente nyilván belefér az 500 mAh-s hálózati töltőfej tempója. Nem tudtuk lemeríteni az eszközt, igaz, életszerű körülmények között használni sem. Az üzemidő felméréséhez legalább egy hét kén, folyamatos 3G hálózaton, internetmegosztással, de erős a gyanúnk, hogy elbírná. Mármint a hetet.

Értékelés: Evolveo StrongPhone Z3
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 2 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 0 pont
Felhasználói felület élménye 6 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 7 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 6 pont
Multimédia
Vizuális 2 pont
Audio 4 pont
Egyebek
Üzemidő 10 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

A StrongPhone Z3-ban az a legjobb, hogy még mindig tök buta, de nem próbál okosnak tűnni suta megoldásokkal és extrákkal. Van WiFi, de nincs se böngésző, se e-mail kliens. Előbbi értehető. 2,4 hüvelyken, nyomógombos rendszernavigációval mégis mit akarna bárki az interneten keresgélni a rendelkezésre álló platformokon?? Utóbbi, egy e-mail kliens, esetleg elférne, mert van annyira korrekt a kijelző, hogy legalább gyorsan tájékozódjunk, hogy ki az, mit akar és fontos-e, de a szoftvert nem foltozgatták feleslegesen. A felületen való navigáció nagyon gyors, a bevitel a normálisan kialakított felületeknek köszönhetően is rendeltetésszerű, könnyen és értelemszerűen kezelhető. A strapabíróságra lehetne még gyúrni, legalábbis papíron, mert a készülék nyilvánvalóan masszív konstrukció, de MIL-STD hitelesítéssel nem rendelkezik, az IP68-at viszont 1 méteres vízoszlopnak megfelelő nyomás mellett 30 percig vállalja a gyártó. Telefonálni kiválóan lehet, SMS küldésére maradéktalanul megfelel, állati hangos, a multimédiát úgy is nyugodtan felejtsük el, hogy 2 megapixelre nőtt a kamera felbontása, az üzemidőről viszont 2800 mAh-s akkumulátor gondoskodik. A 3G hálózati kompatibilitás, a HotSpot és a lényegesen nagyobb akkumulátor 25 ezer forintba kerül, amivel még mindig azt mondjuk, hogy ajánlott, ha valaki tisztában van azzal, hogy mire és hol van szüksége. De azt sokáig. A 4G viszont így is hiányzik.

Evolveo StrongPhone Z3

AliceWake

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.