Hirdetés

2019. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

Evolveo StrongPhone Z3 - ugyanúgy bírja, de többet tud

A StrongPhone Z3 lényegében a Z1, ugyanolyan strapabíró, csak kapott egy WiFi modemet, használja a 3G hálózatokat és nagyobb az akkumulátora.

Hirdetés

Kialakítás, megjelenítő

A StrongPhone Z3 maradt a hagyományos, nyomógombos kivitelnél, amibe egy 2,4 hüvelykes, 240 x 320 pixel felbontású, 262 ezer színárnyalatot megjeleníteni képes TFT panelt szereltek fokozott nyomás és karcolódás elleni védőréteggel (tehát egy komolyabb plexi). A fényerő ötfokozatú skálán manuálisan állítható, egészen kontrasztos és nagyon erős megvilágítást leszámítva jól látható a legtöbb szögből. Van fényerőcsökkenés, minimális inverzió, de nem tragédia. Ha rápillantunk, vagy életszerűen fogjuk a készüléket és akarunk is vele valamit csinálni, nem csak azt bizonyítani, hogy egyértelműen létezik ennél jobb panel, akkor minden további nélkül használható.


[+]

Persze ettől még valaki igazán ráállíthatna végre egy gyártósort a 2,4 hüvelykes, akár monokróm OLED panelekre is, garantáltan lenne rá kereslet, de a Z3 azért messze jobb, mint a sokéves átlag. Katonai sztenderdek szerinti hitelesítéssel nem rendelkezik, de a szokásos IP68-as védettség (és a gyártói garanciavállalás 1 méter mélységben 30 percig), illetve a ránézésre is robosztus, masszív és megerősített készülékház, fedett csatlakozókkal és remek fogással és kezelhetőséggel továbbra is adott.


[+]

A 135 x 60 x 19 milliméteres, 153 grammos test pont megegyezik a StrongPhone Z1 kiterjedésével és tömegével, csak az akkumulátor kapacitása nőtt. A felső élen továbbra is a hatalmas LED segédfény a domináns, ami vallatólámpának azért szerény, de szükség esetén egy átlagos háztartási zseblámpát – amivel a szabványos nagymamák szoktak dolgozni sötétben – azért bőven kivált. Dedikált gombbal kezelhetjük a készülék feloldása nékül és SOS jelzést is le tud adni. Mellette elfért egy 3,5 milliméteres jack csatlakozó is gondosan szigetelve, amibe bármilyen normál fülest dughatunk, nem csak azt, amit az Evolveo kiutalt.


[+]

Az oldalélek recézett felületét három csavar rögzíti, balra a jól kitapintható hangerőszabályzók találhatók, az alsó élen pedig a microUSB port. Szintén szigetelve. A jobb élen nincs semmi, a bekapcsológomb a fizikai billentyűzetre került, sajnos külön megjelölés nélkül. A hívást elutasító, piros gomb az. A hátlapon két csavart mozdíthatunk saját hatáskörben, ehhez eszközt is mellékeltek, a felnyíló fedlap alatt pedig az akkumulátoron alatt egy microSIM, egy sztenderd SIM és egy microSD kártya hely tűnik fel. A hangszóró a felső harmadba ferült a 2 megapixeles kamera mellé.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.