Hirdetés

CAT B26 - mi nem világos?

A kijelzőn kívül nyilvánvalóan a strapatelefon gyártóknak az a néhány nagyon alapszintű elvárás, amit a fő felhasználói bázisuk megfogalmaz egy ilyen jellegű készülékkel kapcsolatban.

Szoftver, funkciók, multimédia

A CAT nem rejtegeti, hogy mi került a bunkernek is beillő készüléktest belsejébe. A teljesen zárt, egyedi rendszer egy Spreadtrum SC6531F szetten fut 8 MB rendszermemória és 8 MB bővíthető belső térhely mellett. A belső tárhely önmagában 300 névjegy és 100 SMS tárolására alkalmas, egy maximum 32 GB-os memóriakártya nélkül egy fotót nem fogunk tudni lőni. Persze a képminőséget látva okkal merül fel a kérdés, hogy ez valójában baj-e. A hátlapra tettek egy 2 megapixeles, fix fókuszos valamit. Elvileg fotózásra való, az eredmények alapján én inkább nem mondok semmit, de őszintén nem értem, hogy ezt így minek.

Mozgóképet érzésre animgif műfajban készíthetünk maximum 352 x 288 pixel felbontásban 30 fps képkockasebességgel, ami szintén teljesen értelmetlen, de erős idegzetű olvasóinknak azért itt van. Jó, esik az eső, de lássuk be, ezen az se sokat segítene, ha Hawaiin lennénk. A hangzás viszont nem szörnyűséges, sőt egészen korrekt. Akár egy kis zenét is lehet hallgatni a multimédiás hangszórón keresztül, csak ne a hátlapra helyezett hangszóróval lefelé tegyük az asztalra a készüléket. A veszteségmentes formátumokkal nem boldogul, de fut a háttérben, az FM-rádió pedig fülhallgató nélkül is üzemel. Egyébként sem kaptunk a készülékhez.

Hirdetés

[+]

A készülék kezelése és a rendszer egyébként teljesen rendben van. A háttérvilágítással is megtámogatott gombok értelemszerűek, a felső kettő mindig kontextuális, a D-Pad funkciói testreszabhatók, hosszú nyomásra pedig a jelzésnek megfelelően a felfelé gombbal kapcsolgathatjuk a zseblámpát. Némítani vagy rezgőre állítani a kettőskereszttel, hangerőt módosítani pedig minden felületen és alkalmazásban, beleértve a hívás közbeni hangerőt is, a D-Pad fel és le iránygombjával lehet. Zárolni a bal kontextuális gomb és a csillag kombinációjával tudunk, feloldani pedig ugyanígy.

[+]

A rendszer szög egyszerű, kifejezetten kényelmes és reszponzív. A főmenüben 3 x 4 ikont találunk, az utolsó pedig egy Parancsikon megnevezésű, ahová adott menüpontokat tehetünk ki a gyorsabb elérés érdekében. Például a Bluetooth beállításokat, hogy ne kellejen minden alkalommal a beállításokban turkálni. Ez okos megoldás. Egyébként minden egy zárt rendszernek megfelelően jelenik meg és működik. Csak a legszükségesebb funkciók kerültek a kínálatba, de még játékok sincsenek.

[+]

Az alkalmazások menüpontban találunk alapműveleteket ismerő számológépet, nem grafikus felületű világórát, mértékegység-váltót, ami csak hosszúságot és tömeget tud váltani, abból is csak kilogrammot fontra vagy unciára, illetve kilométert mérföldre, métert pedig yardra, lábra vagy hüvelykre. Van stopper, e-könyv olvasó (erről vajon mikor szoknak le?), zenelejátszó, videólejátszó és hangrögzítő. A naptárt, az emlékeztetőt és a fájlkezelőt az Eszközökben kell keresni, az ébresztőnek pedig külön ikonja van. Jegyzetelni az emlékeztetőbe tudunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • CAT S52 - ne strapáld magad!

  A kulcsszavak adottak: IP68, törésteszt és különféle MIL-STD-810G futamok teljesítése. Ám erre a HD kijelzős, lomha CAT-ra olyan árcédulát sütöttek, hogy megpirult, mint macska a forró bádogtetőn.

 • Bemutatkozott a CAT S62 Pro

  Továbbfejlesztett FLIR hőkamerával és fokozott strapabírósággal folytatódik a gyártó csúcs-szériája.

Előzmények

 • Hagyományos strapamobilt mutatott be a CAT

  A ma bemutatott, nyomógombos, GSM képes CAT B26 megszólalásig hasonlít a minimálisan okosított 4G-s B35-re, csak egyszerűbb.

 • CAT B35 - nézőpont kérdése

  A CAT-nek majdnem összejött a B35-tel, amit úgy elvárnánk egy hagyományos kialakítású, nyomógombos strapatelefontól, ráadásul korrekt áron. Már csak egy patent kijelzőt és igazi kamerát szeretnénk.

 • Caterpillar B25 - lánctalpas mobil

  A munkagépeiről híres márka ezúttal a mobiltelefonok között próbál szerencsét, persze mi mással, mint egy strapatelefonnal.

Hirdetés