Hirdetés

CAT B35 - nézőpont kérdése

A CAT-nek majdnem összejött a B35-tel, amit úgy elvárnánk egy hagyományos kialakítású, nyomógombos strapatelefontól, ráadásul korrekt áron. Már csak egy patent kijelzőt és igazi kamerát szeretnénk.

Bevezető

Strapabíró mobiltelefon kategóriában valahogy mindig ugyanazok a problémák kerülnek elő: ostoba rendszer, vacak megjelenítő, kényelmetlen kezelés, túlbonyolított kezelhetőség, hálózati kapcsolati képességek szűkössége, értékelhetetlen fotós képességek, még úgy is, hogy nyilán senki nem a NatGeo fotós pályázatára óhajt nevezni a produktummal, hanem maximum egy kapcsolótáblát vagy árajánlatot örökítene meg. Gyakran még a strapabíróság sem igazolt hitelt érdemlően, vagy a fából vaskarika tipikus esete a készülék, amikor érintős-csinos-szelfis-multimédiás, és közben megpróbál kemény lenni.


[+]

A B35 viszont értelmes konstrukciónak tűnik. Az alap nézőpont a következő: a felhasználás körülményei speciális fizikai tűrőképességet követelnek meg a készüléktől. A CAT B35 rendelkezik MIL-STD810G minősítéssel és IP68-as hitelesítéssel. Ez pipa. A felhasználás körülményei miatt nehezített a készülék kezelése. A nyomógombos kivitel és a gumírozott, jól tapadó burkolat. Főleg telefonálásra kell. Nem tolták túl az okoskodást, ez is oké. Azért szükség lehet helymeghatározásra és esetleg internetelérésre. A B35 ezt is tudja. Van 4G, GPS, WiFi és internetmegosztás.


[+]

Amit elvárunk: a fent felsorolt dolgok működjenek is, a kezelés és megjelenítés legyen értelemszerű és szögegyszerű, bírja az akksi, egy hántológép mellett is meghalljuk, ha valaki keres, plusz beszélni is tudjunk azzal a valakivel, ami azt jelenti, hogy mindenki tisztán hall mindenkit. Ez úgy magamtól is evidens volt, és bár elég empatikus vagyok, azért megérdeklődtem a potenciális célközönségtől a fórumon, hogy nekik mi lenne szempont egy ilyen eszközzel kapcsolatban. A HotSpot hibátlan működése és a 3G hálózaton való kapcsolódás például kiemelten fontosnak tűnik.


[+]

A CAT B35 a kialakítást és a specifikációt tekintve, szem előtt tartva a felhasználás jellegét és körülményeit, ránézésre egészen potens készüléknek tűnik 35 ezer forintos áron. Senki nem ezen fog Twitterezni vagy Mobilarenát olvasni, de a Google Maps működik, legalábbis az útvonalat megnézhetjük, magunknál tudhatjuk az e-mailjeinket, a névjegyzékbe rengeteg plusz információ rendelhető egy kapcsolathoz, bírja a mostoha körülményeket és képes kissé komplexebb készülékeknek internetet biztosítani. Ez tulajdonképpen egészen jól hangzik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Rohamosan fejlődik a KaiOS

  A tavaly előtt bemutatott korlátozottan nyitott operációs rendszer eddig elég félkész állapotban volt, idén nyáron viszont teljes értékű megoldássá válhat.

 • Hagyományos strapamobilt mutatott be a CAT

  A ma bemutatott, nyomógombos, GSM képes CAT B26 megszólalásig hasonlít a minimálisan okosított 4G-s B35-re, csak egyszerűbb.

 • CAT B26 - mi nem világos?

  A kijelzőn kívül nyilvánvalóan a strapatelefon gyártóknak az a néhány nagyon alapszintű elvárás, amit a fő felhasználói bázisuk megfogalmaz egy ilyen jellegű készülékkel kapcsolatban.

 • CAT S52 - ne strapáld magad!

  A kulcsszavak adottak: IP68, törésteszt és különféle MIL-STD-810G futamok teljesítése. Ám erre a HD kijelzős, lomha CAT-ra olyan árcédulát sütöttek, hogy megpirult, mint macska a forró bádogtetőn.

Előzmények

 • CAT S61 - a szerszámosláda

  A strapatelefonok új királya nemcsak szívósabb a korábbiaknál: a hőkamera mellé lézeres távolságmérést és levegőmonitorozást is bevet, brutális áron.

 • CAT S31 - a macska álmos

  A Bullitt új generációs CAT S szériájának gyengébb modellje valóban gyenge. Leszámítva a panel fényerejét és a burkolatot. Mert azok egyáltalán nem gyengék.

 • CAT S41 - oszd meg és uralkodj!

  A strapatelefonok trónjára tör a CAT új ajánlata, amelynek hőkamerája ugyan nincs, akkora telepe viszont igen, hogy megossza másokkal, és még fényképezésben sem utolsó.

 • CAT S60 - Hö! Kamera!

  A világ első, beépített, hőkamerával rendelkező telefonját dobta piacra a CAT. Emellett persze a szokásos robusztusság és a speciális funkciók miatti magas árszint jellemző rá.

Hirdetés