Hirdetés

CAT B26 - mi nem világos?

A kijelzőn kívül nyilvánvalóan a strapatelefon gyártóknak az a néhány nagyon alapszintű elvárás, amit a fő felhasználói bázisuk megfogalmaz egy ilyen jellegű készülékkel kapcsolatban.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Az adatkommunikáció is rövid és szerény lesz. A készülék mindkét normál SIM kártyával 850/900/1800/1900 MHz sávokon dolgozik és van egy 2.1-es verziószámú Bluetooth. A hívásátirányítás, várakoztatás és tiltás opció, a hívás közbeni hangerő kifejezetten magas, viszont maximumon már torzít kicsit. Engem kifogástalanul hallottak a másik oldalon, a beszélgetéssel alapvetően nálam sem volt baj, de a szokásos alacsony bitrátás, robotos hangzás azért nem kellemes hosszútávon. A csengés hangereje cserébe a holtakat is felveri.


[+]

Az üzemidőről szokás szerint nehezen tudunk empirikus tapasztalatok alapján nyilatkozni, mert ezek a holmik alig merülnek, 13 órát pedig mégsem lehetünk vonalban, hogy kiderüljön, precízek voltak-e a gyártó számításai, amikor több mint fél nap társalgási lehetőséget és 18 nap készenlétet ígért. Mindenesetre az 1500 mAh-s telepet nem csak az 550 mA-es hálózati töltőfejjel tarthatjuk életben, hanem a készülékhez mellékelt autós töltővel is. Ez kifejezetten figyelmes és praktikus kiegészítő, ha már fülhallgató nem jár.

Értékelés: CAT B26
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 10 pont
Kijelző mérete, minősége 2 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 9 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 0 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 7 pont
PIM funkciók 8 pont
Adatkommunikációs képességek 2 pont
Multimédia
Vizuális 1 pont
Audio 5 pont
Egyebek
Üzemidő 10 pont
Ár/érték aránya 5 pont
Hogyan értékelünk?

A CAT B26-tal megint ugyanaz az a probléma, ami nagyjából az összes ilyen modellel. A CAT legalább fel tud mutatni egy értelemszerű, működő, felhasználóbarát felületet. Nincsenek benne ostobaságok, leszámítva talán az e-könyv olvasót, ami legalább egy PDF fájlt beolvasna, de nyilván nem. A kialakítás szokás szerint példás, minden létező hitelesítéssel alátámasztva a mindenálló kivitelt, ami még a sós vizet is bírja, és emelett persze korrektül néz ki, ami klassz, de megint egy olyan dolog, ami pont mindegy lenne a felhasználók számára mindaddig, amíg mondjuk nem Hello Kitty-s. A kijelző viszont a gyenge minőségű TFT panelek között is csapnivaló kategória, képalkotásra teljes mértékben alkalmatlan, de még arra is, hogy esetleg egy kompetensebb eszköz számára adatkapcsolatot biztosítson. Fizikailag jól kezelhető, kellően hangos és telefonálni a dobozos hangzást is figyelembe véve azért teljesen jól lehet vele. De csak 2G hálózaton, aminek a minősége elég sok helyen véleményes. 20 ezer forintért legalább jár egy autós töltő és a két év cseregarancia, ami törésre és beázásra is vonatkozik, már amennyiben a sérülést nem az okozta, hogy a hecc kedvéért átmentünk rajta egy Land Roverrel. Feltesszük, egyértelmű, hogy a CAT B26 ebben a formában nem tetszett, de megragadjuk az alkalmat, hogy elmondjuk újra: korrekt kijelző, kimagasló hangerő- és minőség, HotSpot, nagyon zárójelben egy használható kamera. Nagyjából ennyi kéne ebben a műfajban.

AliceWake


(x) Caterpillar mobiltelefonok az ALZA-n

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • CAT S52 - ne strapáld magad!

  A kulcsszavak adottak: IP68, törésteszt és különféle MIL-STD-810G futamok teljesítése. Ám erre a HD kijelzős, lomha CAT-ra olyan árcédulát sütöttek, hogy megpirult, mint macska a forró bádogtetőn.

 • Bemutatkozott a CAT S62 Pro

  Továbbfejlesztett FLIR hőkamerával és fokozott strapabírósággal folytatódik a gyártó csúcs-szériája.

Előzmények

 • Hagyományos strapamobilt mutatott be a CAT

  A ma bemutatott, nyomógombos, GSM képes CAT B26 megszólalásig hasonlít a minimálisan okosított 4G-s B35-re, csak egyszerűbb.

 • CAT B35 - nézőpont kérdése

  A CAT-nek majdnem összejött a B35-tel, amit úgy elvárnánk egy hagyományos kialakítású, nyomógombos strapatelefontól, ráadásul korrekt áron. Már csak egy patent kijelzőt és igazi kamerát szeretnénk.

 • Caterpillar B25 - lánctalpas mobil

  A munkagépeiről híres márka ezúttal a mobiltelefonok között próbál szerencsét, persze mi mással, mint egy strapatelefonnal.

Hirdetés