Hirdetés

Caterpillar B25 - lánctalpas mobil

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Volt egy időszak, amikor szinte fehér hollónak számított minden strapabíró mobil. A gyártók (kicsik és nagyok egyaránt) nem foglalkoztak ezzel a kategóriával, úgy gondolták, hogy túlzottan szűk réteget érint ez az egész. Nos, talán a Motorola DEFY robbantotta az első bombát, hiszen az akkor már felfutóban lévő okostelefonokat kombinálta a strapabíró kialakítással. Erre aztán reagált a Sony Ericsson is, majd a Samsung se hagyta ki a ziccert (aki mellesleg már rendelkezett tapasztalattal strapamobilok terén).

Caterpillar B25
[+]

Azért hozzá kell tennünk, hogy ezek a készülékek csak korlátozott behatásnak képesek ellenállni, elsősorban a por és a víz hatásait védik ki. Ugyanakkor a klasszikus strapamobiloknál is beindult valami. Egyre-másra fordulnak meg a szerkesztőségben is ezek a készülékek és bizony itt már valóban kemény ellenálló képességekről beszélhetünk. Itt a Sonim számít igazán nagy névnek (az ára is ennek megfelelő), de sorban jönnek a kínai termékek is, ráadásul ahogy legutóbbi strapatesztünk bizonyítja, nem is rossz eredménnyel.

Caterpillar B25
[+]

A mostani tesztalany is Kínából érkezett, ám ezúttal nem valami noname cuccról van szó. A Caterpillar elsősorban a világ egyik legismertebb munkagépeket gyártó vállalataként ismert. Ugyanakkor ma már például ruházati termékeket is kapni a cég logójával, és elérkezett az idő, hogy a mobilok között is letegyék a névjegyüket. Két modellt fejlesztettek ki, közülük most a B25 típust kaptuk meg az XXL GSM-től. A márkára jellemzően sárga dobozon leginkább a jókora logó feltűnő. Belül aztán rögtön a telefon néz velünk farkasszemet. Alatta megtaláljuk a tartozékokat is, ezekből a hálózati töltőfej, USB adatkábel és sztereó füles alkotta hármas már unalomig ismert. A két extrából a kevésbé érdekes egy 2 GB-os microSD kártya. Viszont a másik egy karabinerrel és mini iránytűvel kombinált szíj, amit persze a telefonra tudunk fűzni és amin megtaláljuk a hátlap levételéhez szükséges kis kulcsot is.

Caterpillar B25
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

 • Evolve Raptor 2.0 - két kártyára vadászik

  A cseh gyártó újdonsága IP54 minősítéssel rendelkezik, egyszerre két SIM-kártyát tud kezelni, ám szoftveres oldalon van még hova fejlődni.

 • SynQe Q2 - katona dolog

  A SynQe Q2 keményfejű, ám mégis okos, kétkártyás, ráadásul igencsak ellenálló. Az IP67-et lazán megugorja, de még a katonai szabvány sem kihívás számára.

 • Evolve Gladiator - harcra készen

  Az Evolve legújabb strapamobilja IP68-as minősítéssel van felvértezve, szoftveres oldalon viszont nem sokat kínál.

 • Samsung C3350 Xcover 2 - hosszan tart

  A koreai gyártó legújabb strapamobilja bizonyos szempontból visszalépés az elődökhöz képest, de rossznak mégse mondható.

Hirdetés