Bluetooth headsetek minden kategóriából

Jabra BT2045 és XO B15

A Jabra nevű dán cég 1983 óta dolgozik különböző fülbe/fülre tehető eszközökkel, azt ígérik, mindent megtesznek a mindent felülmúló hívásokért és zenehallgatásért. A BT2045 dobozban a szokásos összetevőket találjuk a headseten kívül: használati útmutató, USB töltő és egy papírlap, hogy ne felejtsük el regisztrálni a termékünket, illetve a szoftvert frissíteni, ami mondjuk speciel enné a terméknél teljesen lényegtelen. A matt fekete színű eszköz lekerekített formája és a szintén fekete fülkampó olcsóbb műanyag hatását kelti. Egy fizikai gombot találhatunk rajta minden funkcióhoz. Viszont nagyon jól illeszkedik a fülre, könnyű, ezért pár perc után már észre sem vesszük, hogy valami a fejünkön van.


[+]

A headseten egy jól látható, kék-piros színű LED-et fogunk találni, ez folyamatosan ég, ha például töltőre tesszük (szabványos, microUSB végződésű kábellel etethető), illetve villog, ha be van kapcsolva. Az egyetlen gomb hosszas nyomása ébreszti fel, ha nincs a közelében már ismert telefon, akkor várja, hogy párosítsuk, onnantól teljesen üzembiztosan teszi a dolgát. Pittyegéssel tudatja, hogy minden rendben, ha gyorsan kétszer nyomunk rá a gombra, akkor újrahívja a legutóbbi számot, semmi más különösebb funkciója nincs.


[+]

A füldugó nem illeszkedik tökéletesen a hallójáratba, de befedi azt, így a hang olyan, mintha egy Sokol rádióból szólna a fülünkbe, de legalább érthető a beszéd. A gyártó tiszta hívásokat ígér (kifejezésük is van rá: Clear calls), aminek végső soron a 9 grammos BT2045 eleget is tesz. Ha a Kossuth rádió szólna rajta, tökéletesen visszaadná nagypapám rádiójának hanghatását. Üzemideje 9,5 óra, készenlétben 10 napot tud eltölteni, extrája a Multipoint technológia, tehát több Bluetooth eszközt is képes kezelni. A nap végén a Jabra 6990 forintos megoldása pont az, aminek látszik: egy egyszerű, és ebből adódóan egyszerűen használóható, középkategóriás darab, ami tökéletesen alkalmas arra, amire a gyártó is szánja: hogy biztonságosabban vezessünk.

A Hong Kong-i XO Crawford egy kevésbé ismert cég hazánkban, elektronikai termékeket 2013 óta gyártanak. A B15 névre hallgató headsetjük ettől függetlenül elég különleges, a dobozánál legalábbis izgalmas: ha ujjsérülés nélkül sikerül kinyitnunk (ami nekünk nem jött össze), akkor a headseten túl kaptunk hozzá egy plusz gumipamacsot, egy microUSB-kábelt és egy angol nyelvű, egyszerű használati utasítást. Több színben létezik, nálunk a matt fehér verzió járt. Szép, áramvonalas formája van, rajta a piros márkalogóval és egy darab fizikai gombbal minden funkcióhoz. Nagyon jól passzol átlagos fülekre, különösen kényelmesen ül a fülkagylóban, puha a gumírozása.


[+]

Annak ellenére, hogy nincs fülkagylóra tehető pánt, stabilan ül a fülben, heves fejrázásra sem esik ki. Egy kék LED ad itt is visszajelzést a történésekről, illetve azokra a pittyegésekre is támaszkodhatunk, amiket a fülünkben hallunk. A párosításhoz kikapcsolt állapotból 5 másodpercig kell nyomnunk az egyetlen gombot, ami egyébként csak annyit tud, hogy fogadhatjuk vele a hívást, kettős nyomásra pedig újrahívja a legutóbbi számot. Elvileg a doboz szerint van benne SMS felolvasás is, ám ezt nekünk nem sikerült megtalálnunk, nem olvasott fel semmit, a mellékelt kínai-angol használati útmutató sem adott támpontot. A multipoint viszont megvan, egyszerre két telefonhoz is csatlakozhat.


[+]

Egy mono headsethez mérten meglepően jó a beszélgetési hangminősége, ami a közel tökéletes illeszkedésnek és a jó minőségű hangszóróknak köszönhető, viszont van egy sistergős alapzaj, ami egy kicsit zavaró. Tömege megegyezik a Jabráéval, üzemideje azonban jóval szerényebb, egészen pontosan a fele: 4 óra, amihez elég lassú, 2 és fél órás töltési idő párosul. Extraként fogható fel, hogy zenehallgatásra is alkalmas, ami nem különösebben nagy élmény, de a lehetőség adott. A karcsú üzemidő ellenére a töltöttséget magán az eszközön is le lehet olvasni. 2990 forintért azonban összességében azt mondhatjuk, hogy ez egy korrekt termék, hiszen kényelmes és jól használható. Csak gyakran kell töltögetni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Cellect Bluetooth Speaker teszt

    A cég saját márkás sztereó hangszórója hosszú üzemidővel, kedvező árral és némi svéd minimalizmusra emlékeztető külsővel próbálkozik, összességében korrekt termék.

  • Jabra Elite 65t és Active 65t teszt

    Megbízható márkától divatos és kedvező árú, kellemes hangfekvésű fülhallgatókat próbáltunk ki, és bár nem tökéletes, de jól használható eszközöket ismertünk meg bennük.

  • Xiaomi Mi Band 3 - nem késünk el a strandról

    A Xiaomi Mi Band széria az első modell óta sikeres, teljes joggal. A belépő szintű aktivitásmérők között továbbra is remek konstrukciót és minőséget képviselnek, nem kivétel a legújabb Mi Band 3 sem.

Hirdetés