Bluetooth headsetek minden kategóriából

Plantronics M70 és Samsung Essential

A doboz kinyitása után az M70-nél is megtalálhatjuk összes szükséges tartozékot: a magyar nyelvű használati utasítást és az USB-töltőt. A headsetet kézben tartva érezni, hogy ennél már a felső-középkategóriában járunk, minőségi anyagok mindenütt, dizájnos, lekerekített formák. A fekete borítás közepén átfutó fehér sáv eleganciát sugároz. A fülkampók és a gumiborítás áttetszőek. A kényelem szempontjából nem lehet ok panaszra, remekül passzol és az anyaghasználatnak köszönhetően kényelmesen helyezkedik el a fülkagylóban. A felvétel után szinte a fülünk részének érezzük a kiegészítőt, amely kialakításából adódóan a külső zajokat is jól szűri.


[+]

A híváskezelő gomb jókora, könnyű eltalálni, a ki-bekapcs csúszka is egyértelmű, a hangerőgombok megléte is pozitívum. Ezen a headseten is microUSB csatlakozót fogunk találni, és bár elsőre úgy tűnik, hogy nincs rajta LED, ha töltőre tesszük, akkor egy kis piros fény jelzi, hogy az eszköz áramot vesz fel.


[+]

A bekapcsolás után egyből egy nyelvválasztó menüben találjuk magunkat, ahol a megfelelő nyelvnél lenyomva a gombot egyből párosíthatjuk az M70-et a készülékünkkel. A hangminőség makulátlan, tisztán és zajmentesen szól, a zenehallgatásnál pedig meglepő módon találkozhatunk némi basszussal is, de ez nyilván nem a headset fő funkciója. A hívásokat enyhén szeles időben is gondtalanul bonyolíthatjuk, az üzemidő pedig itt is 11 óra, de különlegességnek mondható, hogy a mélyalvás funkcióval akár 180 napig is készenlétben lehet. A 8 grammos tömeg szinte elenyésző, tesztünknek egyértelműen ez a legjobb tagja, főleg, mert annyira nem drága, amennyire minőségi: 9990 forintért kell ennél több?


[+]

A Samsung márkát senkinek sem kell bemutatnunk, a headsetjeik közül pedig most egy középkategóriás modellt teszteltük, amelynek az elnevezése abból a szempontból mindenképp egyedi, hogy nem tartalmaz különféle szám- és betűkombinációkat. Persze azért van egy kódszáma, ha szükséges: EO-MG920, de hát ezt nyilván nehezebb megjegyezni. Az egyszerű doboz tartalma a headseten túl egy soknyelvű használati utasítás és egy plusz gumipapucs. A kiegészítő külseje egyszerű, felülete törtmintás, olcsó műanyagokból építették, fülkampója áttetsző. Két darab fizikai gomb került rá, az egyikkel tudjuk ki- és bekapcsolni, a másikkal a hívásokat lehet kezelni, plusz hangerőszabályozó is akad. Könnyű, mindössze 9,2 grammot nyom, komfortosan fekszik rá a fülre, a fülkampót szorosabbra állítva pedig a gumis füldugó illeszkedése is makulátlan.


[+]

Átlagos minőségű hangszórót kapott, a mikrofon kialakítása azonban nagyon jó, enyhe szélben vagy zajos környezetben is jól lehet érteni minket a túloldalon. Az üzemidő 7 óra, a töltöttség állapota egy led segítségével magáról a headsetről is leolvasható. A termék neve annyiból mindenképp találó, hogy ez egy átlagos minőségű, mindennapos használatra tervezett eszköz, ami azoknak lehet ideális választás, akik nem vágynak semmilyen extrára egy ilyen készüléktől, csak egy szinte észrevétlenül és stabilan működő megoldást keresnek. 3-4 ezer forintos árával ez is egy igen korrekt vételnek mondható, kicsi, könnyű és vannak rajta hangerőgombok is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Cellect Bluetooth Speaker teszt

    A cég saját márkás sztereó hangszórója hosszú üzemidővel, kedvező árral és némi svéd minimalizmusra emlékeztető külsővel próbálkozik, összességében korrekt termék.

  • Jabra Elite 65t és Active 65t teszt

    Megbízható márkától divatos és kedvező árú, kellemes hangfekvésű fülhallgatókat próbáltunk ki, és bár nem tökéletes, de jól használható eszközöket ismertünk meg bennük.

  • Xiaomi Mi Band 3 - nem késünk el a strandról

    A Xiaomi Mi Band széria az első modell óta sikeres, teljes joggal. A belépő szintű aktivitásmérők között továbbra is remek konstrukciót és minőséget képviselnek, nem kivétel a legújabb Mi Band 3 sem.

Hirdetés