Bluetooth headsetek minden kategóriából

Plantronics ML15 és Explorer 55

A Bluetooth headsetek kapcsán a Plantronics egy jól ismert gyártó, nem véletlenül: az amerikai cég története 1960-ra nyúlik vissza, amikor még a headsetek olyan nagyok és kényelmetlenek voltak, hogy sok repülőgép pilóta inkább a hagyományos mikrofonokat és fejhallgatókat használta ezek helyett. 1961-ben a Plantronics rukkolt elő először egy könnyű és kényelmes megoldással a pilóták számára, amit a két társalapító kísérletezett ki. Ma pedig nagyon erősek a Bluetooth headsetek piacán, tesztünkben több terméküket is bemutatjuk, hiszen elég széles árskálán mozog a kínálatuk.


[+]

Az ML15 doboza egyszerű eleganciát sugároz, a headseten túl tartalmaz egy USB-töltőt, valamint egy magyar nyelvű használati utasítást. Az eszköz kinézetes egyszerű, minden különlegességet nélkülöző, matt fekete borítást kapott, a fülkampója is fekete, a funkciókat itt is egy darab gombbal lehet elérni. Nagyon könnyű és kicsi, az átlagos méretű fülekbe talán túlságosan is az, úgyhogy talán a hölgyeknek lehet ideális, de azt valószínűleg ők sem fogják díjazni, hogy a hangszóró gumiborítás nélkül kerül a hallójárathoz, ami nem valami komfortos érzés. Ezen két LED van, egy kék és egy piros, ezek tájékoztatnak arról, hogy épp milyen állapotban van a termék.


[+]

A hang teljesen átlagos minőségben érkezik hang a fülünkbe, a túloldalon tiszta időben tökéletesen értik, amit beszélünk. Üzemideje az előző oldalon bemutatott két headset közötti, 6 óra, az ára viszont pont annyi, mint a Jabra BT2045-é, 6990 forint. Ha az álmunk egy minden sallangtól mentes, átlagos, egyszerű középkategóriás headset, és nem rendelkezünk túl nagy fülekkel, akkor a Plantronics ML15 jó választás lehet. De alapvetően inkább a dánok terméke ajánlott a kettő közül, hiszen árban ugyanott vannak, viszont üzemidőben az egy erősebb megoldás. Ráadásul a Plantronics terméke már egy ideje piacon van, ezért van vásárlói visszajelzés is bőven, ahol elég sokan arról számolnak be, hogy instabil a kapcsolat a telefon és a headset között, noha mi ezt nem tapasztaltuk.


[+]

Az Explorer 55 designos dobozában magán a headseten túl található egy magyar nyelvű leírás és egy USB-töltő is. A matt fekete törtmintás, minőségi műanyag borításon 3 fizikai gombot találhatunk: bekapcsoló gomb, hívásirányító gomb és hangerőszabályzó. Az eszközhöz áttetsző fülkampó és gumis haranggal érkezik. Felvenni olyan érzés, mintha a szükségesnél eggyel nagyobb zoknit hordanánk, ezt a verziót valószínűleg a kicsit nagyobb fülő embereknek tervezték.


[+]

Ez a headset azért több szempontból is más szintet képvisel, mint az ML15. Egyrészt beszél, bekapcsolás után rögtön tájékoztat az akkumulátor állapotáról, a párosítási helyzetről (van-e csatlakoztatott telefon), viszont a hívó nevét nem olvassa be, noha az nem lenne haszontalan. A hangerőállítás lehetősége praktikus, hiszen nem kell a telefont elővenni ehhez, viszont kicsit feleslegesnek tűnik, hogy van küön bekapcsológomb is, hiszen a híváskezelő billentyű hosszas megnyomása a párosítást indítja el, ezt a többi kütyün megoldották egy gombbal. Ez a headset már 3.0-s Bluetooth szabványt használ A2DP-vel megtámogatva, ami zenehallgatásra is alkalmassá teszi, noha ennek egy ilyen terméknél különösebb jelentősége nincs.


[+]

A tökéletlen illeszkedés miatt mi egy kicsit távolinak érzékeltük a headsetből jövő hangot, maximálisra tekerve a hangerőt pedig van némi rezonancia. A gyártó azt ígéri, hogy szeles időben is minden rendben lesz, ami valóban igaz, de nem biztos, hogy ezt mi is elmondhatjuk majd magunkról az illeszkedési rések miatt. Ami azonban talán jobban számít, az az, hogy egy töltés 11 óra beszélgetést tesz lehetővé, ami kimagasló érték. A 9990 forintos végfelhasználói árat figyelembe véve ez nem rossz választás, de elsősorban azoknak, akik kicsit nagyobb füllel rendelkeznek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Cellect Bluetooth Speaker teszt

    A cég saját márkás sztereó hangszórója hosszú üzemidővel, kedvező árral és némi svéd minimalizmusra emlékeztető külsővel próbálkozik, összességében korrekt termék.

  • Jabra Elite 65t és Active 65t teszt

    Megbízható márkától divatos és kedvező árú, kellemes hangfekvésű fülhallgatókat próbáltunk ki, és bár nem tökéletes, de jól használható eszközöket ismertünk meg bennük.

  • Xiaomi Mi Band 3 - nem késünk el a strandról

    A Xiaomi Mi Band széria az első modell óta sikeres, teljes joggal. A belépő szintű aktivitásmérők között továbbra is remek konstrukciót és minőséget képviselnek, nem kivétel a legújabb Mi Band 3 sem.

Hirdetés