CES 2015: Optikai zoomos okostelefon az ASUS-tól

A Zenfone 2 mellett az ASUS egy másik okostelefont is bemutatott a nevadai városban megrendezett CES kiállításon; a Zenfone Zoom nevének megfelelően egy optikai nagyításra képes kamerával rendelkező készülék.


[+]

Az eszköz méretével kapcsolatban a tajvani vállalat csak a sajtóeseményen annyit mondott, hogy ez a legvékonyabb 3x-os optikai nagyításra képes okostelefon, ami ott a helyszínen nem volt túl biztató, de a 158,9 x 78,84 x 11,95 milliméteres kiterjedés és a 185 grammos tömeg igazság szerint nem rossz értékek. A kijelző 5,5 hüvelykes, Full HD felbontású (ez 403 pixelt jelent hüvelykenként), IPS-technológiás, a karcolásoktól Gorilla Glass 3 védi. A processzor típusa egyelőre nem ismert, azt viszont tudni, hogy fejlett adatkommunikációs repertoár áll majd a mobillal fotózni vágyók rendelkezésére; 4-es kategóriájú LTE, 4.0-s Bluetooth, 802.11ac-s WiFi. Az akkumulátor 3000 mAh-s, az operációs rendszer pedig Android 5.0 (Lollipop), de a fekete és fehér színekben is érkező újdonság üzemidejével kapcsolatban sem kommunikált még az ASUS.

Az előlapi kamera 5 megapixeles, nagylátószögű (88 fok), rekesze f/2.0-s és képes panoráma-selfie fotók készítésére, de a lényeg nyilván nem ez, hanem a 10 lencsetagból álló, 3x-os optikai nagyításra (és 4x-es digitális zoomra) képes hátlapi kamera, amelynek rekesze f/2.7 és f/4.8 között mozog, optikai stabilizációval és lézeres autofókusszal rendelkezik, villanófénye pedig kéttónusú. Az érzékelő felbontása 13 megapixel, a PixelMaster becenévvel illetett technológiás megoldás videofelvételi képességei viszont egyelőre szintén nem tisztázottak, bár nem hivatalos források szerint 1080p-s maximális felbontásról van szó.

Az újdonság a második negyedévben érkezik majd, ára az Egyesült Államokban 399 dollár lesz, tehát itthon reálisan legalább 130-140 ezer forint környékén kezd majd.

Utazásunkat a BlackBerry támogatta

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés