ZenFone 6, ROG Phone II és TCL 10 - mostantól HD-ben streamelnek Netflixen

Nem minden esetben elég a Widevine L1-es védelem ahhoz, hogy egy mobillal HD és HDR tartalmakat tudjunk nézni, néha azonban felkerülnek régebbi eszközök is a kompatibilitási listára.

Androidos készülékekről szóló tesztjeinkben mindig igyekszünk kitérni arra, hogy az adott mobil megkapta-e a Widevine L1-es DRM-védelmet (digital rights management), ami egyfajta belépőként szolgál a HD felbontású, YouTube-on kívül álló videós streamfogyasztáshoz. Ez a cím önmagában azonban nem minden szolgáltatónál jelent egyenes utat a HD és HDR minőséghez, a Netflixnek például külön kompatibilitási listája van, ám szerencsére erre alkalomadtán, a vadonatújak mellett felkerülnek régebbi készülékek is.


Mostantól Netflix-streamelésre is jó választás lehet a ROG Phone II[+]

Most épp a tavalyi ASUS Zenfone 6, ROG Phone II, illetve a TCL 10 és 10 Pro páros ért fel a kompatibilitási listára, ami a tulajdonosok számára mindenképpen jó hír lehet. Aki a telefonvásárlásnál mindenképpen szempontnak érzi, hogy menjen HD-ben vagy HDR-ben a Netflix, az mindenképpen kövesse a cég kompatibilitási listáját, mielőtt androidos mobilt választ.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

  • Júliusban jöhet a RoG Phone III

    Az XDA információi alapján az Asus gamer mobiljának új generációja a jövő hónapban érkezik. A specifikációt pedig a TENAA jóvoltából ismerhetjük meg.

Előzmények

Hirdetés