Hirdetés

ASUS ZenFone 6 - váratlan fordulat

Felső-középkategóriás árcímkével csúcshardvert, különleges kialakítást, 48 megapixeles szelfiket és zseniális üzemidőt nyújt a tajvani cég.

Hirdetés

Tesztvideók, multimédia

Videós téren rengeteg felbontási lehetőségünk van: 4K és 60 fps a csúcs, de természetesen van 4K 30 fps-sel, Full HD 60 és 30 fps-sel, illetve 720p-s felbontás is, elektronikus stabilizálással. Lassított felvételeket 720p-ben, 480 fps-sel, illetve Full HD-ban, 240 vagy 120 fps-sel rögzíthetünk. További érdekesség a mozgáskövetés, ami videózás közben érdekes – a fókuszált személyt tartja képben, ameddig a motorral le tudja követni.

A videók egyértelműen jobb stabilizálásért kiáltanak, viszont más komoly gond nincs velük, stabil a fókusz, jó a sztereó hangminőség, érdekes módon az sem nagyon hallatszik bele a felvételbe, ha mozgatja a motort a mobil. A főkamera esetén videózás közben is elérhető digitális zoom, viszont a két kamera közt akkor sem válthatunk, ha mindkét kamera által támogatott felbontást és sebességet veszünk igénybe.

Azt a kis kerek csatlakozót egyre kevesebb mobilon látni manapság
Azt a kis kerek csatlakozót egyre kevesebb mobilon látni manapság [+]

A zenei oldal legnagyobb ütőkártyája az alul elhelyezett 3,5 milliméteres jack csatlakozó, amin keresztül tiszta, részletes és erőteljes sztereó hang jut a felhasználó füléig, alapértelmezettként lejátszóként az előadók, albumok, dalok, listák és műfajok szerint rendszerező Play Zene szolgál. Még mindig az ASUS egzotikuma, hogy az FM-rádiót nagyon elrejtik: az alkalmazásmenüben keresve sem fogjuk megtalálni, a fentről elhúzható értesítési függöny gyorskapcsolóinak második oldaláról fogjuk tudni előpiszkálni. Valamilyen fülhallgató kelleni fog hozzá!

[+]

Dedikáltan multimédiás hangszóró csak a telefon alján van, viszont a beszédhangszóró közbelépésével sztereósabb élményt kaphatunk. Túl sok basszust és energiát ne keressünk benne, de hallgatható a minősége és magasabb hangerőnél sem kezd el csúnyán torzítani. A gyári videólejátszó igen fapados, viszont aki komolyan veszi a filmnézést, az nyilván tud jó alternatívát találni a virtuális áruházban, szóval örüljünk a Widevine L1 CDM-támogatásnak a nagyfelbontású streamekhez, azt ugyanis nem lehetne csak úgy letölteni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • ASUS

Azóta történt

Előzmények

 • ASUS Zenfone 5z - zendülés

  Az ASUS Zenfone 5z nagyon jó készülék lett, kivéve a multimédiát, mert az csak egyharmad részben. Az ára sem horror, a konkurencia viszont kegyetlen.

 • ASUS Zenfone 5 - a Zen hangja

  Kiürült a középkategória felső szegmense, a Zenfone 5 viszont pont itt próbálkozik. Nincs sok vetélytársa, de azok elég komoly konkurenciát képviselnek.

 • Asus Zenfone 3 - kiPCzte magának a mobilpiacot

  A legmezeibb, 5,2 és 5,5 hüvelykes Asus Zenfone 3-at vesszük górcső alá. A duó hardverszinten necceset, kamerában erőset, szoftverben pedig számítógépes eklektikát nyújt.

Hirdetés